Juha Miedon avustajana

Perjantai 11.2.2011 klo 9.22 - Juhani Eilola

Kuva eduskuntatyöstä

Olen nyt kolmatta kuukautta kansanedustaja Juha Miedon eduskunta-avustajana. Tämä aika on osoittanut miten väärä kuva meillä tavallisilla pulliaisilla eduskuntatyöstä on. Kuva perustuu aivan liian paljon kyselytuntien ja vaaliohjelmien antamaan kuvaan riitelevistä poliitikoista. Todellisuus on ihan toisenlainen.

Todellista työtä tehdään paljon esim. valiokunnissa ja työhuoneissa ennenkuin asiat tulevat täysistuntoihin, joista niistäkin kyselytunti antaa vääristyneen kuvan. Eduskunnan työtavoista ja ilmapiiristä voisi ottaa esimerkkiä monille muille työmaille.

Juha Mieto

mieto.bmpAvustajana toimiminen on asettanut myös omat käsitykset päämiehestäni uuteen valoon. Mieto on minullekin aina ollut pohjalainen sankari, eikä ole ihme että hänet valittiin vuosituhannen pohjalaiseksi ja hänen hahmonsa on mukana myös Pohjanmaan valtias -pelissä. 

Täällä esiin ovat nousseet toisenlaisetkin piirteet kuten esim. uskomaton muisti, monia muita parempi yhteistyökyky sekä inhimillinen herkkyys muutamia mainitakseni.

Käy tutustumassa ja tykkäämässä myös hänen Facebook-sivuunsa.

 

15 kommenttia . Avainsanat: Juha Mieto

Eduskunnassa mansikoita poimimassa

Maanantai 11.10.2010 klo 20.34 - Juhani Eilola

Kansanedustajien palkkakehitys muihin kansalaisiin nähden on jäänyt viime vuosina sen verran jälkeen, että nyt sitä ollaan kerralla nostamassa selkeästi enemmän kuin muilla. Nykyiset edustajat eivät korotuksesta ehdi paljonkaan nauttia, mutta kävin katsomassa onko työ sen arvoista, tekeekö kansanedustaja mitään palkkansa eteen?

 

img_2599.jpg

Makeaa taidetta eduskunnan edessä. Tästä on ilo aloittaa kierros eduskunnassa. Kun asioista käydään vain nauttimassa, niin sanonnan mukaan "pullasta noukitaan vain rusinat tai maalta poimitaan vain kypsät mansikat".

 

img_2600.jpg

Eduskuntatalo jonka käytävillä ja tunneleissa on suunnistajankin vaikea löytää perille ilman karttaa ja kompassia. Tarinan mukaan matka kellarikerroksesta ihmisten ilmoille on parhaimmillaan kestänyt jopa kolme tuntia. Yhtä kauan siis kuin pisimmät osuudet Jukolan viestissä.


img_2603.jpg 

Taidetta ja mahtavia rakennuksia tärkeämpiä ovat ihmiset. Kurikkalaisten ja kaikkien suomalaisten ylpeys Juha Mieto lähdössä klo 9.00 alkavaan Tulevaisuuvaliokunnan kokoukseen. Sieltä kesken kokouksen klo 9.30 Puolustusvaliokuntaan. Lukuisten kokousten, edustusten, istuntojen ja puheenvuorojen jälkeen kello on 22.00 illalla ennenkuin matka asunnolle voi alkaa. Ainakin tämä mallipäivä on todella pitkä ja työn täyteinen, yhteensä 14 tuntia.

 

 img_26042.jpg

Juha Miedon eduskunta-avustaja Matti Ollila työssään. Paikan päällä oli helppo todeta, että kansanedustajalle asiantunteva avustaja on todella tarpeen. Läpi käytävää materiaalia ilmestyy jatkuvasti sähköpostiin ja pöydälle ja yhteydenottojen määrä on yhdelle ihmiselle aivan liian suuri hallittavaksi. En tiedä onko Mieto poikkeus tunnettavuutensa takia.

Avustajan palkkauskin on pienempi kuin yleisesti uskotaan, eli tavallisen ihmisen palkka 2205 € kuukaudessa. Se on pahasti alakanttiin maakunnasta tulevien avustajien kohdalla, sillä kustannukset väliaikaisesta asumisesta ja matkustamisesta nousevat pienimmilläänkin 700 euroon kuukaudessa eivätkä ne kuuluu luontaisetuihin. Verojen ja kulujen jälkeen kotiin jää vietäväksi vähimmillään jopa alle 1000 euroa.

8 kommenttia . Avainsanat: Politiikka, Eduskunta, Juha Mieto

Elämäsi parasta aikaa

Keskiviikko 6.10.2010 klo 19.54 - Juhani Eilola

img_2612.jpg

Helsingin Messukeskuksessa palkittiin tänään kaksi vuoden liikuntatekoa. Toinen oli otsikon "Elämäsi parasta aikaa" alla Porissa sijaitseva Bobby.free -kuntoklubi yli 55-vuotiaille. Tilaisuudessa avauspuheen piti kansanedustaja Juha Mieto, joka myös oli mukana palkitsemassa vuoden liikuntatekoja.

Puheessaan Juha Mieto painotti liikunnan, ravinnon ja tarpeeksi pitkän levon vaikutusta kansanterveyteen ja terveydenhoitokuluihin, jotka ovat yksi suurimmista yhteiskunnan menoeristä ja totesi mm. nyt palkittavina olevien alan ammattilaisten tekevän hyvää työtä.

Tutustu Bobby.free kotisivuihin

img_2610.jpg

Toinen rakennettuun kohteeseen kohdistuva palkinto meni Jakomäen liikuntapuistolle, jota on kehitelty vuosia, mutta johon nyt on myös tuotu nykytekniikkaa nuoria varten. Helsingin kaupungin edustajat ottivat vastaan tunnustuksen.

2 kommenttia . Avainsanat: Liikunta, Juha Mieto