Juha Miedon avustajana

Perjantai 11.2.2011 klo 9.22 - Juhani Eilola


Kuva eduskuntatyöstä

Olen nyt kolmatta kuukautta kansanedustaja Juha Miedon eduskunta-avustajana. Tämä aika on osoittanut miten väärä kuva meillä tavallisilla pulliaisilla eduskuntatyöstä on. Kuva perustuu aivan liian paljon kyselytuntien ja vaaliohjelmien antamaan kuvaan riitelevistä poliitikoista. Todellisuus on ihan toisenlainen.

Todellista työtä tehdään paljon esim. valiokunnissa ja työhuoneissa ennenkuin asiat tulevat täysistuntoihin, joista niistäkin kyselytunti antaa vääristyneen kuvan. Eduskunnan työtavoista ja ilmapiiristä voisi ottaa esimerkkiä monille muille työmaille.

Juha Mieto

mieto.bmpAvustajana toimiminen on asettanut myös omat käsitykset päämiehestäni uuteen valoon. Mieto on minullekin aina ollut pohjalainen sankari, eikä ole ihme että hänet valittiin vuosituhannen pohjalaiseksi ja hänen hahmonsa on mukana myös Pohjanmaan valtias -pelissä. 

Täällä esiin ovat nousseet toisenlaisetkin piirteet kuten esim. uskomaton muisti, monia muita parempi yhteistyökyky sekä inhimillinen herkkyys muutamia mainitakseni.

Käy tutustumassa ja tykkäämässä myös hänen Facebook-sivuunsa.

 

Avainsanat: Juha Mieto


Kommentit

11.2.2011 13.03  0000

Olen kuullut huhuja, että Miedolla todella on norsun muisti. Voitko antaa edes yhden sellaisen esimerkin Miedon muistista, jonka paljastaminen ei ole hänelle kiusallista?

11.2.2011 15.41  Juhani

No jokainen voi lukea vaikkapa Iltasanomien Hiihto-lehden jota on saatavissa lehtipisteissä. Hänen haastattelunsa on ihan täynnä yksityiskohtia, paikkoja, vuosilukuja eikä hänellä siellä päiväkirjaa ollut mukana.

11.2.2011 20.11  0000

Minulla on se. En arvanut, että oli vetänyt kaiken vain muistinsa arkistoista. Mutta tuota tuota. Jokainen muistaa hautaan asti elämänsä tunnekylläisimmät hetket. Minäkin muistan elävästi muun muassa ensimmäisen koulupäiväni ja ensimmäisen suukon, kaukaa kaukaa sitten.

13.2.2011 18.31  Seurailija

Öjbergetillä taasen nähtiin, että "naiset ovat kovia jätkiä", kuten Ollilan blogissa annetaan ymmärtää. Olivatpa he sitten kotoperäisiä tai maasta muuttaneita.
Eikö olisi jo aika lopettaa legendoista puhuminen.

13.2.2011 18.46  0000

Kuvan perusteella Mieto hiihtää edelleen kummalllisen lyhyillä sauvoilla. Ihmettelin asiaa jo silloin, kun hän oli huipulla, mutta kai siihen on jokin järkevä selitys.

13.2.2011 22.03  Juhani

En minä tiedä miksei mies- ja naislegendoja saisi olla nytkin, heitä on ainakin helppo olla karehtimatta kun tietää ettei itse koskaan millään keinolla olisi pystynyt samaan, ei edes epärehellisin ;-) Eivätkä legendat kai vahingoita ketään. Ei se haittaa jos joku ajattelee vähän liian kullatusti toisista, usein jo autuaammille maille siirtyneistä sankareista kuten vaikkapa Buffalo Billistä. Enemmän haittaa se että mieli on musta ainaisesta arvostelusta.

Muistan aina kun sodan ajan kokenut isoisäni katsoi Kalevi Oikaraisen 50 km hiihtoa vuonna 1970. Enpä ole ennen sitä enkä sen jälkeen nähnyt mitään niin isänmaallisia tunteita. Oikaraisesta tuli hänen sankarinsa ja legendansa. Ei sitä kukaan pahakseen pannut. Oltiin iloisia siitä että meillä on hienoja isänmaallisia esikuvia.

14.2.2011 19.04  Juhani

Aika merkillinen tämä tilanne. Olen töissä pienellä palkalla, en ole päättävässä asemassa, minulla ei ole omaisuutta eikä mitään millä ylpeillä, ei edes atleetin vartaloa. Niinpä kukaan ei koskaan ole karehtinut minulta mitään.

Nyt tilanne on kuitenkin äkkiä muuttunut ja vihamielistä suhtautumista on vähän joka suunnassa. Vihaisia puheluja, vihaisia viestejä, kummallisia kommentteja jne.
Ilman että mikään muu on muuttunut kluin se että olen väliaikaisesti muuallakin töissä.

Ystävät. Ei kannata. Ei kannata antaa minkään vihamielisen tunteen nousta pintaan nytkään, ei pelätä että päähän nousisi jotakin, ei etsiä pelkkiä virheitä sanomisista tai elämästä.

Kuukauden päästä kaikki on taas niinkuin ennen. Asettaudun taas maksamaan laskuja joita en pysty maksamaan, kuuntelemaan perheen ongelmia ja olemaan kotona tavallinen tallaaja.

Lenkkeilyn pääsen aloittamaan vasta huhtikuulla, joten Jukolan viestiin tulee kiire. Mutta onneksi meillä on yksi varajäsen joukkueessa.

Ottakaa rennosti ja olkaa kaikki toisillenne ystävällisiä. Minusta ei kannata välittää.

14.2.2011 21.56  Seurailija toivottaa

Hyvää Ystävänpäivää sinulle ja perheellesi!

14.2.2011 22.26  Juhani

Hyvää ystävänpäivää tutuille ja nimimerkeille!

15.2.2011 11.44  0000

Kun kurikkalalaiset kuulevat sanan hiihtolegenda, heille tulee mieleen vain Juha Mieto. Omaan napaan tuijotetaan. Tuossa Vaasassa hiihdetyssä kisassa oli mukana myös Marjo Matikainen.-Kallström. Hänellä on kolme henkilöhohtaista kultamitalia MM-kisoista ja olympialaisista. Miedolla ei yhtään. Marjolla on yhteensäkin enemmän mitaleita kuin Juhalla. Legenda-arvonimi tosin ei rakennu vain mitaleista, mutta kyllä ainakin minulle havuja-Marjo on yhtä suuri kuin Juha.

15.2.2011 17.23  Juhani

Totta, mutta Marjon avustaja voi kertoa hänestä.

17.2.2011 9.04  Juha on pysynyt omana itsenään, samoin Juhani

Kun on seurannut ja kuullut Juha Miedon tekemästä työstä kansanedustajana niin on tullut mieleeni kuvata sitä lyhyesti:Juha on oma itsensä yrittämättäkään enempää. Sen pitääkin riittää;olla oma itsensä ja muiden tehtävänä on sitten mitata riittääkö se. Yliyrittäminen monen kohdalla vie maitohapoille ja näkyy lävitse. Juha on pysynyt omana itsenään ja se on hyvä asia. Rehellisyys maan perii. Juhanin lasken aivan samaan sarjaan samoin perusteluin

17.2.2011 20.29  Juhani

Hienosti sanottu.

2.3.2011 20.08  MS

Son aina tieretty:
"Tekijät menöö erellä ja
arvostelijat tuloo peräs ;)"
Useimmille on annettu
pää,syrän,2kättä,2jalakaa ja pankista saa lainata rahaa > siitä vain tekemähän eikä karehtimahan, joka usein ilmimenöö pahansuopaasena arvosteluna...
Juhani & Juha > jaksamista &
onnea kevääseen!

3.3.2011 18.56  0000

En vittaa keneenkään, mutta tuon tännekin aforismin, jonka bongasin eilen television elokuvasta:

"Pienet ihmiset vaativat koko ajan muilta. Suurmiehet vaativat itseltään".

Hätkähdyttävän totta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini