Elämäsi parasta aikaa

Keskiviikko 6.10.2010 klo 19.54 - Juhani Eilola

img_2612.jpg

Helsingin Messukeskuksessa palkittiin tänään kaksi vuoden liikuntatekoa. Toinen oli otsikon "Elämäsi parasta aikaa" alla Porissa sijaitseva Bobby.free -kuntoklubi yli 55-vuotiaille. Tilaisuudessa avauspuheen piti kansanedustaja Juha Mieto, joka myös oli mukana palkitsemassa vuoden liikuntatekoja.

Puheessaan Juha Mieto painotti liikunnan, ravinnon ja tarpeeksi pitkän levon vaikutusta kansanterveyteen ja terveydenhoitokuluihin, jotka ovat yksi suurimmista yhteiskunnan menoeristä ja totesi mm. nyt palkittavina olevien alan ammattilaisten tekevän hyvää työtä.

Tutustu Bobby.free kotisivuihin

img_2610.jpg

Toinen rakennettuun kohteeseen kohdistuva palkinto meni Jakomäen liikuntapuistolle, jota on kehitelty vuosia, mutta johon nyt on myös tuotu nykytekniikkaa nuoria varten. Helsingin kaupungin edustajat ottivat vastaan tunnustuksen.

2 kommenttia . Avainsanat: Liikunta, Juha Mieto

Kurikan urheilukenttä

Keskiviikko 22.7.2009 - Teksti: Juhani Eilola, Kuvat: Petri Bóren

Mystisiä voimia on kahdeksaa eri tyyppiä. Yhtä niistä kutsutaan nimellä laghima (sen avulla voidaan tulla höyhentäkin kevyemmäksi)...

A.C.Bhaktivedanta Swami Prbhupada (Veeda-filosofia) 


Kurikan urheilukenttä testissä

pituusjuhani.jpgTestasimme porukalla Kurikan uutta urheilukenttää. Hyppäsimme korkeutta, pituutta ja juoksimme aikoja. Parhaimmillaan laskin kentällä olevan kerrallaan 18 henkilöä, joista nuorin ei ollut vielä edes syntynyt ja vanhin eläkeläinen.

Totesimme kentän hyväksi, koska viihdyimme siellä useamman tunnin erilaisten liikuntasuoritusten parissa. Vielä kun keksittäisiin joku keino siihen että välineet voivat olla esillä. Alueella pitäisi ehkä olla myös kansalaisvarasto, johon välineitä voisi tuoda lahjoituksina muiden käytettäviksi. Esim. pituushyppypaikan mittanauhan puute oli vakava ongelma, samoin harava jolla paikkaa olisi voinut jollain lailla tasoittaa.

Pesäpallokentällä oli samaan aikaan jonkinlainen sarjapeli menossa.


Urheilukenttätesti

Yritin toteuttaa alussa lainaamaani Veeda-filosofiaa käytännössä, mutta totesin hindulaispohjaisen opetuksen höyhenen keveydestä paikkansa pitämättömäksi tai sitten en vain löytänyt itsestäni laghimaa.

Ei sillä em. henkilön kirja "Elämän tiede" on yksi mielikirjoistani. Kirjassa aamulenkeillä haastateltu A.C.Bhaktivedanta Swami Prbhupada osoittautuu miellyttäväksi ja älykkääksi ihmiseksi joka hauskasti osaa nähdä myös ihan oikeita asioita läntisessä elämänmenossa. Sen sijaan minä painoin edelleen 76 kiloa ja putosin alas ennen aikojani.

p7182067.jpg

Alla olevassa kuvassa Eero ja Toni vetävät täysillä satasta. Eero oli nopeampi ja Toni unohti matkalla ratoja erottavat viivat. Ratarikon takia hänen aikansa ei ole ennätyskelpoinen. Eero taisi olla kaksi sadasosaa nopeampi kuin minä.

p7182058.jpg

Benjamin, Miika ja Venla testaavat elementeistä koottua palkintopallia. Järjestys on nyt hiukan hassu, mutta muokattavissa. Taustalla uusi kaunis huoltorakennus.

p7182055.jpg

Katsomon ja istumapaikkojen puute ovat vielä pieniä ongelmia, mutta onneksi löytyy makuualustoja. Kenttä vielä toistaiseksi rakennustyömaan vieressä.

p7182054.jpg

Juokseminen on aina raskasta. Aleksi ja Lilja-Mari ottivat kaksoisvoiton 400 metrillä. Meinasin juosta itse 800 metriäkin mutta jouduin keskeyttämään kun en jaksanut loppuun. Väliaika 400 metrillä oli 1.16 joka oli ihan liian kovaa vauhtia.

p7182061.jpg

Korkeushyppy on aina suosittu laji. Eero on juuri oikeastikin höyhenenkevyenä lähdössä hyppyynsä. Myös Riikka, Lilja-Mari ja Toni hyppivät innolla. Hanna ja Jenni olivat kannustajina. Hyppypaikka oli loistava ja niinkuin pitääkin, myös rima oli paikalla.

p7182041.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Kurikan kaupunki, Urheilu, Kuntoliikunta

Suunnistus

Lauantai 14.2.2009 klo 7.01 - Juhani Eilola

Harjoitustauko 

Olen joutunut yhden kovakuumeisen viikon jälkeen pitämään taukoa suunnistusharjoittelusta, koska en ottanut mitään sydänlihastulehduksen tai muita riskejä.

Kun se tauko meni ohi ja kävin pari kertaa lenkillä, niin alkoi uusi tauko kipeytyneen jalan takia. Jalkapöydässä oli kuin joku pieni luu olisi ollut irti. 

Tänään tauko loppuu ja alkaa uusi harjoituskausi terveenä. Saa nähdä miten nyt käy. Kunto ehti mennä aimo askeleen alaspäin.

Tilanne 1.6.2008 -> 31.12.2008 -> Nyt

Alkuperäinen tilanne oli se että painoin ennen edellistä Jukolan viestiä 90 kg ja olin tosi huonossa kunnossa. Puolen vuoden harjoittelun jälkeen vuoden lopussa painoin 76 kg ja olin parhaassa kunnossa varmaan 10-15 vuoteen. Paino laski 14 kiloa.

Nyt alkutilanne on se että paino on 80.9 kg ja ensimmäinen lenkki on juuri alkamassa. Eli painoa on tullut takaisin vajaa 5 kg. Alkuperäinen tavoite ennen kesää oli 73 kg. Siihen tuskin enää pääsen.

Kertokaa omasta harjoittelustanne vaikka arkikunnon kohentamiseksi. Kannattaako se, vai ruvetaanko syömään terveellisesti kuvan osoittamia ruokia?

11022009133.jpg

 

3 kommenttia . Avainsanat: Suunnistus, Kuntoliikunta