Korona: Pääsiäisen aikaan

Perjantai 10.4.2020 klo 20.47 - Juhani Eilola


Äärimmäisen pieni asia - virus - on muuttanut Suomen hetkiseksi sellaiseksi Suomeksi josta voi olla ylpeä! Puhallamme yhteen hiileen, otamme yhdessä tämän vastaan, ja erityisesti ajattelemme lähimmäisemme parasta.

NYT MEILLÄ ON HYVÄ TAHTO TOISIAMME KOHTAAN!


Mutta miksi siihen tarvitaan kriisi joka johtaa kaatuneisiin? Kunpa ajattelisimme aina samalla tavalla lähimmäisemme parasta ja jättäisimme itsekkyyden ja ahneuden sikseen.

Mustan surman aikana kaikki ymmärsivät että ahneus on synneistä suurimpia. Erityisesti tällaisina aikoina ahneus pistää silmään. Pidättäydytään edes nyt siitä ja annetaan omastamme mitä pystymme. Pääsiäisenä kuolema on lähellä...

Aivan ensimmäisenä pääsiäisyönä kuoli paljon kansaa! Kuolema kulki Egyptin läpi: 

"...kaikki Masteman voimat oli päästetty irti tappamaan kaikki esikoiset Egyptin maasta, faaraon esikoisesta vangin naispalvelijan esikoiseen myllyllä, ja karjaan."
(Riemuvuosien kirja)

Pääsiäiseksi osui myös Vapahtajamme Jeesuksen ristiinnaulitseminen. Tätä kirjoittaessani Jeesus oli jo ristiinnaulittu. Kuolema kulki Jerusalemissa juuri tänään.

Elämme kuoleman aikaa myös Koronakriisin pääsiäisenä ja rukoilemme että varsinkin kotimaamme, mutta myös koko maailma selviäisi tästä mahdollisimman pienin vaurioin ja voisimme lähimmäisenrakkaudesta ja hyvästä tahdosta kenties jotakin oppineena palata normaaliin arkeen. Yksi asia on kaikissa pääsiäisissä yhteinen - veri !

Veri ovenpielissä oli merkkinä ensimmäisenä pääsiäisenä sille että juutalaiset säilyivät hengissä kun Mastema kulki Egyptin läpi ja surmasi esikoiset. Matka luvattuun maahan saattoi alkaa.

Pitkänäperjantaina vuodatettu veri taas tuli merkiksi ja lohduksi kristityille siitä, että me saamme elää ja matkata kohti ikuista luvattua maata vaikka Korona kuinka runtelisi maatamme ! Nyt viimeistään on aika mennä lukittujen ovien taakse ja polvistua muistaen  että pitkäperjantai joka on ollut surun päivä, kääntyy myös ylösnousemuksen päiväksi.

Ylösnousemuksen ja jälleennäkemisen päivä tulee!

"Ja tämä on merkki, jonka Herra antoi heille: jokaiseen taloon, jonka oven reunuksissa oli ensimmäisen vuoden lampaan verta, tuohon taloon he eivät saaneet mennä tappamaan, vaan heidän tuli ohittaa se, että kaikki nuo pelastuisivat, jotka olivat talossa veren merkin tähden, joka oli oven reunuksissa. Ja Herran voimat tekivät kaiken sen mukaan, kuin Herra oli heitä käskenyt, ja he ohittivat kaikki Israelin lapset, ja vitsaus ei tullut heidän ylleen tuhoamaan heidän keskuudestaan yhtäkään sielua karjasta, ihmisistä tai koirista.Riemuvuosien kirja

Jeesuksen kuolema Golgatalla on meidän takuumme!Mietin mikä musiikki sopisi parhaiten juuri tähän päivään. Luulen että tämä sopii kaikkiin tilanteisiin.

--------------- IHMEINEN RISTI --------------


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini