Kurikan urheilukenttä

Keskiviikko 22.7.2009 - Teksti: Juhani Eilola, Kuvat: Petri Bóren


Mystisiä voimia on kahdeksaa eri tyyppiä. Yhtä niistä kutsutaan nimellä laghima (sen avulla voidaan tulla höyhentäkin kevyemmäksi)...

A.C.Bhaktivedanta Swami Prbhupada (Veeda-filosofia) 


Kurikan urheilukenttä testissä

pituusjuhani.jpgTestasimme porukalla Kurikan uutta urheilukenttää. Hyppäsimme korkeutta, pituutta ja juoksimme aikoja. Parhaimmillaan laskin kentällä olevan kerrallaan 18 henkilöä, joista nuorin ei ollut vielä edes syntynyt ja vanhin eläkeläinen.

Totesimme kentän hyväksi, koska viihdyimme siellä useamman tunnin erilaisten liikuntasuoritusten parissa. Vielä kun keksittäisiin joku keino siihen että välineet voivat olla esillä. Alueella pitäisi ehkä olla myös kansalaisvarasto, johon välineitä voisi tuoda lahjoituksina muiden käytettäviksi. Esim. pituushyppypaikan mittanauhan puute oli vakava ongelma, samoin harava jolla paikkaa olisi voinut jollain lailla tasoittaa.

Pesäpallokentällä oli samaan aikaan jonkinlainen sarjapeli menossa.


Urheilukenttätesti

Yritin toteuttaa alussa lainaamaani Veeda-filosofiaa käytännössä, mutta totesin hindulaispohjaisen opetuksen höyhenen keveydestä paikkansa pitämättömäksi tai sitten en vain löytänyt itsestäni laghimaa.

Ei sillä em. henkilön kirja "Elämän tiede" on yksi mielikirjoistani. Kirjassa aamulenkeillä haastateltu A.C.Bhaktivedanta Swami Prbhupada osoittautuu miellyttäväksi ja älykkääksi ihmiseksi joka hauskasti osaa nähdä myös ihan oikeita asioita läntisessä elämänmenossa. Sen sijaan minä painoin edelleen 76 kiloa ja putosin alas ennen aikojani.

p7182067.jpg

Alla olevassa kuvassa Eero ja Toni vetävät täysillä satasta. Eero oli nopeampi ja Toni unohti matkalla ratoja erottavat viivat. Ratarikon takia hänen aikansa ei ole ennätyskelpoinen. Eero taisi olla kaksi sadasosaa nopeampi kuin minä.

p7182058.jpg

Benjamin, Miika ja Venla testaavat elementeistä koottua palkintopallia. Järjestys on nyt hiukan hassu, mutta muokattavissa. Taustalla uusi kaunis huoltorakennus.

p7182055.jpg

Katsomon ja istumapaikkojen puute ovat vielä pieniä ongelmia, mutta onneksi löytyy makuualustoja. Kenttä vielä toistaiseksi rakennustyömaan vieressä.

p7182054.jpg

Juokseminen on aina raskasta. Aleksi ja Lilja-Mari ottivat kaksoisvoiton 400 metrillä. Meinasin juosta itse 800 metriäkin mutta jouduin keskeyttämään kun en jaksanut loppuun. Väliaika 400 metrillä oli 1.16 joka oli ihan liian kovaa vauhtia.

p7182061.jpg

Korkeushyppy on aina suosittu laji. Eero on juuri oikeastikin höyhenenkevyenä lähdössä hyppyynsä. Myös Riikka, Lilja-Mari ja Toni hyppivät innolla. Hanna ja Jenni olivat kannustajina. Hyppypaikka oli loistava ja niinkuin pitääkin, myös rima oli paikalla.

p7182041.jpg

Avainsanat: Kurikan kaupunki, Urheilu, Kuntoliikunta


Kommentit

22.7.2009 14.34  Juhani

Ennätykseni ovat muuten nykyisin aika surkeita tuloksia - tai ehkä 800 m on aika hyvä vieläkin.

Korkeus 1.61 (nyt 1.35)
Pituus 5.09 (nyt ehkä 3.50)
100 m 13.8 (nyt 15.8)
800 m 2.10.0 (nyt ehkä 2.45)
3000 m 10.11 (nyt ehkä 12.10)
Muita ennätyksiä en oikein muista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini