Pehmeä sävy

Perjantai 3.12.2010 klo 7.13 - Juhani Eilola


Miedon eduskunta-avustaja vaihtui

Pohjalainen uutisoi tänä aamuna Juha Miedon eduskunta-avustajan vaihtumista ja yritti ehkä löytää siitä hiukan kriisinkin aineksia.

Keskiviikkona 1.12. kun edellinen avustaja Matti Ollila sai pidettyä pitkään jatkuneet vuosilomansa, astuin hänen paikalleen. Olen nyt kaksi päivää virallisesti tutustunut tehtäviin ja eilen oli jopa paikka paikoin melkoinen kiire.

Pohjalaisen uutisointi vaatii nyt hiukan selvennystä.


Pehmeä soundiuntitled.bmp

Toimittaja huomasi aivan oikein äänessäni pehmeän ja ystävällisen soundin, mutta kyse ei ollut siitä että toimittaja olisi kysynyt vaikeita, vaan hän kysyi muille asianosaisille kuuluvia kysymyksiä heidän motiiveistaan. 

Sen minkä voin kertoa ihmisten motiiveista, voin kertoa tietysti vain omistani. 


Avustajan vaihtumisessa ei todellakaan ole takana minkäänlaista dramatiikkaa. Lehden uutisen luonne olisi muuttunut aika tavalla jos tekstissä olisi mainittu toimittajallekin uutena tietona tullut mainintani siitä ettei kansanedustajan avustaja saa osallistua edustajansa vaalityöhön.

Nyt Matti Ollila on vapaa sitä tekemään lopetettuaan avustajan työt eduskuntatalossa. Kirjoittamattomien moraalisten sääntöjen mukaan myös samassa vaalipiirissä toisen kilpailevan ehdokkaan vaalityössä toimiminen on aavistuksen verran moraalitonta.

Vireillä kauan ja toteutettu harkitusti

Kävin eduskunnassa ensimmäisen kerran valmistautumassa tehtäviin jo lokakuun alkupäivinä ja asia on ollut vireillä jo alkuvuodesta saakka, joten kyse ei ole ollut mistään pikapäätöksestä, vaan harkitusta muutoksesta.

Jokainen Juha Miedon ja Matti Ollilan suhteita seurannut tietää varmasti miten lämpimät välit heillä keskenään on. Tässä tapauksessa voidaan hyvin puhua kolmen koplasta, josta yksi on siirtymässä aktiivisemmin itse politiikan pariin tekemään vaalityötä parhaiksi katsomiensa edustajien puolesta.

Lue myös aikaisemmat blogitekstit:

Eduskunnassa mansikoita poimimassa

Elämäsi parasta aikaa

Avainsanat: Eduskunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini