Terve Jurva terveessä Kurikassa

Perjantai 21.1.2011 klo 20.55 - Juhani Eilola


img_2614.jpg

Jurvan kirkko


Maaseudun tulevaisuus

Otsikossa mainittu lehti käsittelee päivän numerossaan kuntaliitosten vaikutuksia maaseudun palveluihin. Vaasan yliopistossa aiheesta on tehty tutkimus jonka mukaan kauniit lupaukset eivät juurikaan ole pitäneet 2000-luvun kuntaliitoksissa.

Kurikan ja Jurvan kuntaliitos kuuluu tutkittuun vuosikymmeneen ja sen takia on syytä toivoa ettei Jurva tule kuulumaan niihin kuntiin joille annetut lupaukset eivät pidä.

Poltetun maan taktiikka

Suomimetalliyhtye Mokoma laulaa poltetun maan taktiikasta:

"sydänmaani hehkuu
hiipuu hitaasti
ei jäänyt mitään
mitä muistella
poltetun maan - jälkeesi jätät ja sieluuni saat
poltetun maan - jättää muistomerkiksi sydänalaan
poltetun maan - tuhkassa ryven ja todistaa saan
poltetun maan taktiikka"

Poltetun maan taktiikkaa pitää varoa toteuttamasta missään Kurikan maaseutumaisella alueella tai sivutaajamissa. Päinvastoin kaikkialta pitää yrittää löytää niitä vahvuuksia, joita Jurvassakin on vaikka kuinka paljon.

Mitään aluetta ei ole syytä aliarvostaa, mutta myös yhteinen hyvä on tarpeen tullen tiedostettava ja vältettävä marttyyrin viitan ottamista niin kauan kuin siihen ei ole todellista syytä.

Yritetään yhdessä parantaa inhimillisiä tapojamme ja ottaa toinen toisemme samanarvoisina ihmisinä huomioon paikkakuntamme parasta etsiessämme.


010.jpg

Joskus keskittäminen saa tällaisiakin muotoja.
Maaseudun tulevaisuus keskellä Helsinkiä.

Avainsanat: Sananlaskuja


Kommentit

21.1.2011 21.03  Ajatuksia samaan suuntaan

Joillakin paikkakunnilla on lopetettu Museotoiminta. Ainakin siinä on toimittu lyhytnäköisesti koska Jurvakin tulee olemaan aina siellä syntyneiden kotiseutu.

22.1.2011 9.54  Yhdyn edelliseen

Se on kyllä kaikkein vähintä mikä pitää säilyttää tuleville polville!

22.1.2011 14.03  Hyvää olisi tiedossa

Kunpa kaikki itäpuolen kurikkalaiset ottaisivat samanlaisen asenteen länsipuolta kohtaan.

26.1.2011 14.37  Jäsentenvälisiin kisoihin ei pidä ruutia haaskata

Minkäänlaiseen vastakkainasettekuun ei Kurikassa ole varaa. Pahinta mitä voidaan tehdä on jäsentenväliset kisat. Jos jossakin päin on epäluuloja ne pitää selvittää ja selvittää puhumalla. Vähäinen tietouis asiasta kuin asiasta on omiaan luomaan epäluuloja ja se lumipalloefekti kasvaa. Väsyksiin asti on harrastettava tiedotusta, oltava aidosti kaupunkilaisten asialla, pitää luoda teoilla tunne, että kaupunki on aidosti jokaisen asukkaansa asialla. Kaikkia toiveita ei voida toteuttaa, mutta välttämättömät asiat on hoidettava tasapuolisesti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini