Maailmanloppu K18

Lauantai 21.2.2009 klo 1.10 - Juhani Eilola


Kirjoitetaan nyt välillä taas yksi blogijuttu siitä ikuisesta maailmanloppu -aiheesta kun naapuriblogissakin kirjoitetaan myrskytuulista ja maailman kohtalosta.

"Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki." Luuk. 17:26,27


Maailmanlopun enteitä 

Kun puhutaan maailmanlopusta tai Raamatullisesti Ihmisen Pojan päivistä, kannattaa verrata sitä edeltävää aikaa Nooan päiviin, joka oli silloisen maailman loppu.

Ensinnäkin maa oli täynnä väkivaltaa. Ei välttämättä sotia, vaan ihminen oli itsekäs ja väkivaltainen käytöksessään ja tavoitteissaan. Maata kyllä viljeltiin, juotiin ja syötiin hyvin, naitiin ja naitettiin, mutta maa oli sen lisäksi täynnä väkivaltaa.

Jos muistan Talmudia oikein, niin Metusalah, Nooan isoisä saarnasi tulevasta tuomiosta samalla kun Nooa rakensi arkkia. Kukaan ei kuunnellut vaikka paljon elämää kokenut (969 vuotta) Metusalah saarnasi varmaan hyvinkin vakuuttavasti. Ei tullut minkäänlaista herätystä.

Nooa sai rauhassa rakentaa arkkiaan, sinne ei ollut kerta kaikkiaan minkäänlaista tunkua. Kansa viittasi kintaalla kaikille Metusalahin ja Nooan saarnoille. Niin viitataan nytkin niille saarnoille jotka ovat todellisia saarnoja ja uskotaan kaikenlaisia huuhaasaarnaajia, jotka saarnaavat ja pyörivät ympäriinsä mikkien kanssa kuin heillä olisi peräpukamia ja korvasyyhy.

Syyssateet

Monien  ns. herätysten aikana on aina ennustettu suurta herätystä. Minä en usko sellaiseen. Ihmisten pahuus vain kasvaa ja kasvaa. Se kasvaa ensinnäkin väkivallan suhteen. Se on helppo nähdä. Se kasvaa kaikenlaisen muunkin häirinnän suhteen, sekin on helppo nähdä. Tietokoneet ja kännykät pitisi hävittää jos haluaa olla todella rauhassa. Lapsetkaan eivät ole turvassa.

Ihmiset muuttuvat itsekkäämmiksi ja itsekkäämmiksi jopa täällä rauhaa rakastavassa Suomessa. Ihmiset ajattelevat vain itseään, omaa palkkaansa, omaa erinomaisuuttaan, omaa nautintoaan, kaikkea mikä on minun, minun, minun ja vain minun - muiden kustannuksella.

Uskonnostakin tulee kilpailijoiden areena. Se on jo nyt sitä. Ainoat puhtain paperein kilpailijat ovat ehkä suunnistajat ;-)

Jos ennen Ihmisen Pojan päivää tulisi suuri herätys, niin miksi sitä ei tullut ennen Nooan päiviä? Miksi Raamatussa sitten kysytään, että kun Hän tulee, löytäneekö Hän uskoa maan päältä? Miksi jos tulee suuri herätys?

Herätys on toiveajattelua. Samankaltaista oman nautinnon hakemista kuin syöminen, juominen ja naiminenkin.

Mitäs sitten pitäisi tehdä?

Jos ajatellaan em. asioita, niin niistä päätellen Nooan arkki on kohta valmis ja vesi alkaa nousta. Kurikassakin!

Mitä pitäisi tehdä?

Raamatussa luvataan että etsivä löytää! Jos ihminen etsii hän ei vielä ole löytänyt. Hän voi siis edustaa millaista uskontoa, poliittista puoluetta, henkistä tasoa ja fyysistä olemusta tahansa. Mutta jos hänestä tulee etsijä, niin hän löytää! Se on lupaus.

Mitä etsiä?

Totuutta. Mutta vilpittömästi eikä oman korvasyyhyn pakottamana. Ei meidän tarvitse, kuulu eikä pidä pelätä mitään maailmanloppuja vaikka sellainen joskus olisi tulossakin. Elää vain rauhassa, etsiä totuutta vilpittömästi ja olla kaikkia kohtaan rehellisiä ja hyväntahtoisia. Sitä varten meidät tänne alunperin luotiin. Rauhassa elämistä varten.

Ainakin se on hyvä alku. Jos totean joskus ettei se riitä hyväksi aluksi, niin kirjoitan uuden blogin "Parempi alku osa 2".

Avainsanat: Uskonto, Ennustus


Kommentit

21.2.2009 2.10  Juhani

Mennään pikkuhiljaa isompiin asioihin. Ensin kunnallispolitiikkaa, sitten maakuntapolitiikkaa ja nyt ollaan pikkuhiljaa maailmanlaajuisten ongelmien edessä. Mehän ne täällä Kurikassa kaikki ratkaistaan ;-)

21.2.2009 10.33  aatu

Maailman ongelmien ratkaisujen avaimet on kurikkalaisten tosi tosi vanhojen ämmien hallus.

21.2.2009 11.59  Juhani

Aika paljon muuten puhutaan vanhoista ämmistä. Sibyllan ennustukset, Helena Konttisen horrossaarnat ja itse Mariakin oli aika vanha. Sibyllasta ja Konttisesta en tiedä, mutta Marialla on ollut melkoinen merkitys maailmanhistoriassa.

21.2.2009 18.14  Aatu

Saaraa kuuluu myös vanhoihin. Mutta miksi Saara nauroi?
Kun oikein tosi sanotaan niin ne vanhat ämmät on viisaita ja yleensäkkin miksi ei käytetä vanhojen miesten ja naisten käytännön kokemusta hyväksi enemmän. Tuntuu siltä ja ei pelkästään tunnu, että vanhojen ihmisten arvostus on vesiperällä, se on väärin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini