Sähkömagneettinen säteily

Maanantai 23.2.2009 klo 0:20 - Juhani Eilola


Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan 9% ihmistä saa jonkinlaisia oireita kännykän käytöstä. Onko se totta tai onko se vakavaa, sitä on vaikea sanoa, mutta sitä on syytä pohtia.


Mittauskoe

Mittasin kuvan mittarilla säteilyn määrää vanhempieni kotona lähellä GSM-mastoa. Säteilymittari ylitti asteikolla heti 200 rajan ja kävi jopa 1000:ssa.

Kun mittasin saman säteilyn kotona Korvenkylässä, niin mittari pysyi nollassa. Meillä on kotona langaton WLAN-verkko. Sen säteily oli noin 60, mutta se katosi noin 2 metrin päässä laitteesta.

Laitoin mittarin auton tuulilasille kun ajoin töihin. Säteilyarvo oli kotona 0 mutta nousi hitaasti keskustaa kohden. Korkeimmat arvot olivat Kusikivellä n.80 ja lähellä Saumantien/Kurikantien risteystä n.100.

Elimme säteilyn suhteen siis hyvin erilaisissa olosuhteissa. Vaikka ihminen olisi kuinka epäilevä tahansa, ei voi välttyä ajatukselta että jatkuva, jokahetkinen altistuminen saattaa aiheuttaa sairauksia.

22022009174.jpg


Jos haluat lisätietoa säteilyn mittaamisesta niin lähetä yhteydenoton muodossa kyselyä. Älä miellään soita, sillä kännykkä säteilee puhuttaessa todella paljon ;-) Ihan tosi. Kannattaisi käyttää handsfreetä aina.

Tutkimuksia aiheesta

Aiheita on myös tutkittu. Väitteiden mukaan tutkimustuloksia on jopa yritetty pimittää. Onko vaiko ei, sitä on vaikea sanoa, mutta kuvassa olevia kirjoja on saatavissa minunkin kauttani.

22022009176.jpg


Nuo kirjat kun lukee, niin luultavasti muuttaa jollain lailla tuntikausien kännykässä istumisaikaansa. Kirjojen sisältö on asiallinen. Sen mukaan säteilystä on myös melkoista hyötyä. Se nimittäin tappaa kärpästen munia ja muitakin ilkeitä itikoita.

Mutta sen väitetään myös paistavan lastemme aivot.

Ehkäiseminen

Sähkömagneettista säteilyä voidaan ehkäistä yksinkertaisin keinoin kotona. Olen saanut mitattua mm. lapsuudenkodissani hämmästyttäviä tuloksia. Em. suuret lukemat on pystytty laskemaan aivan todellisesti lähes nollatasolle hyvin yksinkertaisin toimenpitein.

Se ei ole aivan ilmaista, mutta voin vakuuttaa että se on yllättävän tehokasta.

Alla olevassa kuvassa langaton reititin ja kaksi kännykkää ovat oikea tehopakkaus säteilyn aikaansaamiseksi.

22022009185.jpg


Suojeleeko kuvan enkeli meitä säteilyltä? Vai onko tämä se vitsaus jonka Raamattu kertoo mädättävän ihmisiltä lihan, silmät ja kielen ?

Asiaan kannattaa todellakin tutustua. Ota yhteyttä jos se tuntuu ajankohtaiselta. Apua on olemassa, talosta ei tarvitse muuttaa pois.

Avainsanat: Sähkömagneetinen säteily


Kommentit

23.2.2009 0:50  aatu

Siinähän Kurikantien- Saumantien risteyksen vieressä on Anvian masto eli lähettimet+vastaanottimet. Tämän päivän ihminen saa kaikenmoiset herkut maasta ja ilmasta. Geenimuunneltu ihminen voi ehkä muutaman kymmenen vuoden kuluttua olla hauska veikko tai mikä lie. Siitä Raamatun vitsauksesta ei ole pelkoa joka mädättää ihmisen lihan, ruumis kirkonpuutarhas ei meinaa lahota ollenkaan, niin kovat säilöntäaineet ollaan laitettu ruoan mukana naamariin.

23.2.2009 5:48  Juhani

Siinä on lähetin... samoin Kusikivellä. Jos asuu tarkasti sillä alueella mihin lähetin on suunnattu, niin säteilyn määrä on suuri ja nimenomaan lähettimen suunnasta tuleva säteily.

Säteilyä voi estää erilaisilla rakennusmateriaaleilla. Niiden ei tarvitse olla lyijyä, ei betonia eikä mitään panssaria vaan esim. ihan ohutta läpinäkyvää verhoa, suojaavaa tapettia tai maalia.

Ensi alkuun tuo tuntuu huijaukselta, mutta mittari ainakin todistaa ihan toista. Kännykkä silti toimii, mutta lukema tipahtaa nollille. Melkein näyttää sille että jotain yliluonnollista mitataan asteikolla. Erikoisverhot saavat aikaan yllättättävän tehokkaan suojauksen.

23.2.2009 5:58  Juhani

Mitä enemmän tulee kaikenlaisia langattomia verkkoja (keskustoihin alkaa nousta seuraavaksi 3G -mastoja jne) niin sitä kannattavammaksi tulee oman turvallisuuden vuoksi rakentaa Korvenkylään tai johonkin sivulle.

Sekään ei hyödytä että maalle muuttavat kaikki koska verkot seuraavat massa-asumista. Mutta esim. Kurikan kaupunki voisi rakentaa täysin säteilyttömän asntoalueen johonkin. Rakennettaisiin asuntoalue jossa tieto- ja puhelintekniikka olisi kokonaan hoidettu valokuidun kautta, olisi mitattu ennen tonttien hankkimista radon-säteilyt jne. Sitoduttaisiin siihen ettei mastojen rakennuslupia annettaisi esim. kahden kilometrin säteelle jne. Ihminen voisi tykätä rakentaa sinne missä saa olla varmuudella turvassa ja sitoutua samalla siihen ettei itse tuo alueelle langattomia tekniikkoja muidenkaan kiusaksi.

Kannattaisi laittaa harkintaan. Ei muuta kuin etsimään nyt aluetta jossa ei jo valmiiksi ole säteilyä. Minä voin kyllä etsiä sen.

Taitaisi tulla rakentajabuumia naapurikunnistakin.

29.4.2012 15:25  Ari Kentta

Miten saan mittaustuloksen Kankaanpäässä nyt asuessani, kun mastoon on matkaa 100 m kotoani. Kenellä on mittareita saatavilla? Löytyykö sellaisia kunnalta tai sähköyhtiöiltä?

30.4.2012 7:13  Juhani

Kyllä kunnalla saattaa olla. Monesti terveystarkastajalla on jos jonkinlaista mittaria.

2.12.2016 16:45  Pasi Ala-Mieto

Hyvaa tarinaa. Tassa hieman lisaa:

http://www.tynglobal.com/cellraid-an-innovative-app-to-measure-and-limit-radiation-in-smartphones/

http://www.digitaltrends.com/mobile/cellraid-app-monitor-cell-phone-radiation/

https://www.linkedin.com/pulse/mobile-phone-radiation-quanta-guard-pasi-ala-mieto?trk=mp-author-card

https://www.youtube.com/watch?v=ojtmAifeb4M

https://www.youtube.com/watch?v=T4OCfelFXD4

http://diariodevallarta.com/celular-personal/

http://www.nuevocronista.com/celular-personal/

2.12.2016 16:47  Pasi Ala-Mieto

Huomioikaa, etta downlink (tukiasema + wifi) on noin 0.001% kokonaissateilysta ja uplink (puhelin) on 99.9989% kokonaissateilysta.

Tuosta 0.001%:sta 98% on wifin osuus/


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini