Pohjalainen puolustaa heikompaa

Lauantai 11.2.2012 - Juhani Eilola

Olen kirjoittanut tästä aiheesta jo parikin kertaa, mutta kirjoitan ainakin vielä kerran syystä, että se on ollut viime päivinä ajankohtainen.

Duudsoneihin suhtaudutaan monella tapaa. Vihataan, inhotaan ja rakastetaan. Itse en ole ollut mikään Duudsonfani vaan olen pitänyt osaa jutuista aika lapsellisina vaikka nautinkin joistakin tempauksista.

Mutta Duudsonit ovat kasvaneet ja uuden sarjan "Duudsonit tuli taloon" myötä asennoitumiseni on muuttunut paljon myönteisemmäksi. On tosi hienoa että kuuluisuuden kiroa ja tunnettua asemaa käytetään hyödyksi yhteiskunnallisessa hyvässä. Duudsoneillakin on ihanteensa ja mahdollisuus vaikuttaa varsinkin nuoriin. Nyt on taas hienoa että Duudsonit ovat pohjalaisia!

kiusaaminenduudsonit.jpg

Heikompia on kaikilla elämänalueilla

Työttömyys kolkuttelee kohta melkein jokaisen kodin ovelle. Suomessa on paljon heikko-osaisia. Heikko-osaisten toimeentulon eteen yhteiskunta kuitenkin yrittää tehdä parhaansa ja siihen on luotu selkeät matemaattiset kaavat ja kriteerit.

Mutta kaikkein surkeinta on että ihmiset luovat ilman mitään selkeää perusteltua syytä toistensa elämästä helvetin. Kiusaamista vastaan Duudsonitkin ovat ottaneet voimakkaasti kantaa ja sosiaalisessa mediassa se ainakin tuntuu kantavan myös hedelmää.

Tutustu mainoksen linkkiin. Elisa kuoli viime vuonna koulukiusaamisen uhrina. Myös Elisan vanhemmat pitävät Enkeli-Elisa blogia johon kannattaa tutustua. Ja Elisan päiväkirjatkin ovat netissä ja auttavat osaltaan ymmärtämään kiusattua ja sitä mitä kiusaaminen voi olla ja vaikuttaa.

Kiusaamiseen voidaan vaikuttaa ja kiusattukin voi oppia ymmärtämään ettei itsensä satuttaminen ole ainoa tie. Jos voisin, niin melkein pakottaisin lukemaan tuolta Enkeli-Elisa blogista viimeisimmän blogitekstin: Viestejä elävästä elämästä. Blogiteksti on kirjoitettu toissapäivänä ja toivon että se luetaan vapaaehtoisesti.

Alla olevan kaltaisia videoita Youtubessa on jo liikaa. Niitä ei tarvitse tulla enää lisää ja me voimme vaikuttaa siihen.

9 kommenttia . Avainsanat: Kiusaaminen