Pohjalainen puolustaa heikompaa

Lauantai 11.2.2012 - Juhani Eilola


Olen kirjoittanut tästä aiheesta jo parikin kertaa, mutta kirjoitan ainakin vielä kerran syystä, että se on ollut viime päivinä ajankohtainen.

Duudsoneihin suhtaudutaan monella tapaa. Vihataan, inhotaan ja rakastetaan. Itse en ole ollut mikään Duudsonfani vaan olen pitänyt osaa jutuista aika lapsellisina vaikka nautinkin joistakin tempauksista.

Mutta Duudsonit ovat kasvaneet ja uuden sarjan "Duudsonit tuli taloon" myötä asennoitumiseni on muuttunut paljon myönteisemmäksi. On tosi hienoa että kuuluisuuden kiroa ja tunnettua asemaa käytetään hyödyksi yhteiskunnallisessa hyvässä. Duudsoneillakin on ihanteensa ja mahdollisuus vaikuttaa varsinkin nuoriin. Nyt on taas hienoa että Duudsonit ovat pohjalaisia!

kiusaaminenduudsonit.jpg

Heikompia on kaikilla elämänalueilla

Työttömyys kolkuttelee kohta melkein jokaisen kodin ovelle. Suomessa on paljon heikko-osaisia. Heikko-osaisten toimeentulon eteen yhteiskunta kuitenkin yrittää tehdä parhaansa ja siihen on luotu selkeät matemaattiset kaavat ja kriteerit.

Mutta kaikkein surkeinta on että ihmiset luovat ilman mitään selkeää perusteltua syytä toistensa elämästä helvetin. Kiusaamista vastaan Duudsonitkin ovat ottaneet voimakkaasti kantaa ja sosiaalisessa mediassa se ainakin tuntuu kantavan myös hedelmää.

Tutustu mainoksen linkkiin. Elisa kuoli viime vuonna koulukiusaamisen uhrina. Myös Elisan vanhemmat pitävät Enkeli-Elisa blogia johon kannattaa tutustua. Ja Elisan päiväkirjatkin ovat netissä ja auttavat osaltaan ymmärtämään kiusattua ja sitä mitä kiusaaminen voi olla ja vaikuttaa.

Kiusaamiseen voidaan vaikuttaa ja kiusattukin voi oppia ymmärtämään ettei itsensä satuttaminen ole ainoa tie. Jos voisin, niin melkein pakottaisin lukemaan tuolta Enkeli-Elisa blogista viimeisimmän blogitekstin: Viestejä elävästä elämästä. Blogiteksti on kirjoitettu toissapäivänä ja toivon että se luetaan vapaaehtoisesti.

Alla olevan kaltaisia videoita Youtubessa on jo liikaa. Niitä ei tarvitse tulla enää lisää ja me voimme vaikuttaa siihen.

Avainsanat: Kiusaaminen


Kommentit

11.2.2012 9.54  Kauno Kyvykäs

Kiusaamisesta puhumisesta on tullut fakki-idiotismilta haiskahtava hopotyksen aihe. Aikuisia ihmisiä syyllistetään jatkuvasti siitä johon nämä eivät todellakaan ole syyllisiä. Monen sortin hätähuutoidiootit ovat nostamassa omaa egoaan syyllistämällä muita.

11.2.2012 10.34  Juhani

Mielestäni tuossa ei missään kohtaa syyllistetä aikuisia. Sen sijaan minä, Duudsonit ja myös Elisan vanhemmat olemme aikuisia ja teemme päinvastoin. Yritämme saada nuoria ymmärtämään kiusaamisen vakavuuden. Heistä se on monelle leikkiä.

Vanhemmilla voi olla ettei ole mitään käsitystä asiasta. Eikä tuo päiväkirjakaan mielestäni millään lailla syytä vanhempia. Mutta se on kyllä totta että vanhemmatkin voisivat herätä ennenkuin noita tapahtuu. Niitä tapahtuu paljon.

En tiedä miksi koko ajan näet tuon vanhempien syyllistäjänä. Eivät Elisankaan vanhemmat edes halua kertoa kolua ja sanovat sen selvästi etteivät halua syyllistää ketään vaan vaikuttaa mieluummin ymmärrykseen.

11.2.2012 12.16  Kauno Kyvykäs

Pikkuhiljaa ovat nämä jatkuvat kiusaamis- ja rasismisyyttelyt kääntymässä näitä vastaan, jotka yrittävät hyötyä näistä koko kansaa syyllistävistä, jatkuvista parjaamista muistuttavista syytöksistä. Toki sekaan mahtuu oikeaa asiaa ja asiasta höpöttävistä löytyy sellaisia, jotka luulevat toimivansa vilpittömästi, mutta pääsääntöisesti jatkuva höpöttäminen alkaa muistuttaa kansalaisten häirintää. Mikäli teitä on sorrettu, tehkää jotakin älkääkää jatkuvasti puhuko asiasta jota ette itsekkään tunnu käsittävän.
Törkeää, kun valtiomiestapaamisessakin ensimmäisenä plesilentti ottaa puheeksi, jotta kun tämä Suomen kansa, niin kauheasti sortaa heikompiaan.
Virkamiehet täällä sortaa kansaa paljon enemmän, kuin kansalaiset toisiaan.
Virkamiesten elättämisen nousevienkustannuksien takia Suomessa loppuu tuottava yritys toisensa jälkeen. Mitä tehdään työntekijöille, kilometritehtaale heidät ajetaan ja yrittäjät konkurssiin.
Mikäli yhteiskunnan toimintoja yritetään hiukankin rationalisoida, niin miten käy virkamiehille, ei mitenkään, vanhoille annetaan palkankorotus ja uusia palkataan ihmettelemään konsulttilauman kanssa, jotta kuinka saataisiin kansalta kusetettua lisää rahaa yhteisiin rientoihin.

11.2.2012 14.32  Juhani

Tottakai se on ihan selvä asia että oli syy mikä tahansa, vaikka nuorten tai vanhusten auto-onnettomuudet tai hukkumiset, turhille kuolemantapauksille pitää tehdä jotakin. Ei yhtään väliä kenen syy kun ihmisiä kuolee rauhan aikana samoista syistyä kun heitä kuolee sodassa. Väkivallan, vihan ja turvattomuuden kohteena. On yhteiskunnassa silloin jotakin pahasti vialla vaikka sanoisit mitä tahansa.

Mitä virkamiehiin tulee, niin jos nyt otetaan vaikka Kurikan kaupunki esimerkiksi. Virkamies on henkilö joka valmistelee ja esittelee asioita tai käyttää kuntalaisiin nähden jonkinlaista valtaa, niin heitä on niin vähän ettei heidän kaikkienkaan poispaneminen säästä käytännössä oikein mitään. Virkamiesten joukossa suurin osa tekee myös kunnon työtä. Ei voida esim. ajatella etteikö maanrakennuksessa olisi yhtäkään johtavaa työntekijää. Vaikka virkamies Ojajärveä ei kaupungilla olisikaan, niin työnjohtaja Ojajärvi olisi ja työ olisi lähes sama. Herraviha vain näkee punaista kun nimen edessä lukee päällikkö.

Jos taas työ teetettäisiin ulkopuolella, niin kunnalla pitäisi olla asiantuntija tekemässä tilauksia. Silloin Ojajärvi olisi joku tilauspäällikkö. Turhaa virkamiestä on kyllä näissä yhden ihmisen toimialueissa vaikea löytää ja niitähän suurin osa on.

11.2.2012 14.34  Anders

Minkä takia muuten katsot että muiden ihmisten kiusaaminen ja äärirajoilleen kiristäminen on sallittua?

11.2.2012 15.38  0000

Kiusaajat eivät näe kiusaamisessa mitään tuomittavaa. Heidän mielestään vain se on kiusaamista, jos ei saa kiusata.

11.2.2012 16.41  Tuntematon numero

Kai se syntyy nykyajan mediasta. Tuota Elisan tarinaa lukiessa näyttää siltä että erilaisten medioiden oppeja yritetään matkia tietämättä seurauksia.

11.2.2012 17.45  Kauno Kyvykäs

Kurikasta ei tässä yhteydessä ole muut puhunut yhtään mitään, paitsi Juhani. Jurvan ja Kurikan liitos tapahtui otollisena ajankohtana. Mikäli nämä kaavaillut liitokset toteutetaan lyhkäisellä aikavälillä, niin kaaos on melkoinen ja helvetin kallis.
Tämä virkamiesanarkia, jonka kohteeksi kansalaiset joutuvat, on eniten valtiollinen tuote ja sen ylläpitämisestä kansalaiset maksavat kuulemma aivan tasapuolisesti kovan hinnan. Tämä tasapuolisuus, ei kosketa virkamiehiä millään tavalla. Ilmeisesti Suomessa eletään edelleen Tsaarinaikaa, on kansalaiset ja sitten kukkona tunkiolla virkamiehet, joiden asema on ylivertainen kansalaisten asemaan verrattuna. Eli, Suomessa on tasa-arvoiset kansalaiset ja sitten näiden yläpuolella koskemattomuutta nauttivat virkamiehet.

11.2.2012 19.05  Juhani

Olet kyllä toisaalta oikeassa ja käsittelen tuotakin asiaa tulevissa blogeissa. Huomisen blogin tein muuten oikeudenmukaisuudesta. Siinä oli taustalla hiukan tuo sama asenne kuin sinulla. Vaihteeksi.

Vaikka nyt on kuulemma tullut ihan virallista tutkimustietoa siitä, että aivoissa tapahtuu kun eletään myönteisellä asenteella. Aivojen käytössä oleva kapasiteetti nimittäin kasvaa myönteisellä ajattelulla eli ihmisestä tulee aidosti viisaampi.

Sama koskee uskoa omaan tekemiseen ja uskoa mihin tahansa toivoa tuovaan asiaan. Eli toisinsanoen myönteisessä mielessä elävä uskovainen on nyt tutkitusti viisaampi kuin ateisti jota ärsyttää kaikki. Enkä nyt Kauno puhu sinusta tai minusta joihin nuo kuvaukset eivät sovi.

Mutta huominen blogiteksti varmaan ärsyttää... ;-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini