Pieni on edullista

Keskiviikko 3.10.2012 - Juhani Eilola


Ennätyksiä rikki963.jpg

Eilen tuli uusi ennätys blogissa yksittäisten blogitekstien avaamisessa. Lukema oli 2683 avausta. Yksittäisissä kävijöissä ei ennätystä tullut sillä se on noin 1000 kävijän luokkaa. Mukavaa että blogi kiinnosti ainakin eilen.

Pieni on edullisempaa

Taloussanomissa kerrottiin tänään että kaupassa iso on usein kalliimpaa vaikka asiakas olettaa toisin. 700 gramman jauhelihan kilohinta on aika paljonkin kalliimpi kuin 400 gramman. Samoin reissumies on neljän leivän pakkauksissa halvempaa kuin 12 leivän pakkauksissa. Huippuna taisi olla Karjala III -olut, jossa litrahinta isommassa oli melkein kaksinkertainen pieneen verrattuna.

Kuinkahan on Kurikan laita?

Onko Kurikka sittenkin edullisempi pienenä pakkauksena kuin suurena? Huijataanko meitä uskomaan siihen todennäköiseltä kuulostavaan väitteeseen että kunta on edullisempi isossa pakkauksessa?

Uusimman Kuntalehden mukaan näin saattaa olla. Sen mukaan hyödyt eivät ole taloudellisesti niin myönteisiä kuin uskotaan, vaan liittyvät muulla tavalla kunnan menestykseen. Esim. päteviä työntekijöitä on suurempaan kuntaan helpompi saada, suurista investoinneista on helpompi selvitä jne.

Minä jos kuka pitäisin Kurikan Kurikkana, mutta...

...koska kuntatalouden eteen on oikeastikin jotakin tehtävä, niin myös mahdolliset kuntaliitosvaihtoehdot kannattaa tutkia, ovatko ne edullisempia ja parempia Kurikalle. Minä kyllä uskon kuten eräs kansanedustaja äsken uutisissa: "Se on turmion tie."

Mutta on varattava aikaa niin että voidaan tehdä pelkkä selvitys eikä päätyä aina automaattiseen kuntaliitosäänestykseen valtuustossa. Voidaan myös todeta antaako selvitys aihetta asiassa etenemiseen ja koska? HETI-ajankohta ei aina ole se paras ajankohta. Enkä haluaisi sulkea pois neuvoa antavaa kansanäänestystä. Liian kova kiire vain luo lisää ristiriitoja ja riitaisina on vaikea vetää yhtä köyttä.

Pääasia että saamme aikaiseksi pitkään jaksavan parhaan mahdollisen joukkueen.

Avainsanat: Vaalit


Kommentit

3.10.2012 23.01  Kysyn minä

Et uskalla ottaa kunnolla kantaa kuntaliitoksia vastaan. Mikset? Tarvitaanko niitä johonkin? No kai pieni takaportti saa olla.

4.10.2012 15.06  Vastaan minä

Ei niitä tarvita

4.10.2012 19.48  Juhani

Hakukaista on tänään poikki, joten en ole päässyt tarkistamaan kommentteja. Nettitikulle täällä ei oikein ole kenttää. Asun niin Korvessa.

Voitaisiinko ajatella ehkä niin että tutkitaan onko niistä hyötyä ja jos on, niin voitaisiin miettiä onko hyöty niin iso että se on kurikkalaisten etu. En oikein usko näihin etuihin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini