Sähköä ilmassa

Sunnuntai 9.1.2011 klo 18.47 - Juhani Eilola


Kirjoitin tämän blogijuttun Teuvan Norinkylästä joitakin kuukausia sitten ja ajastin julkaisuhetken tulevaisuuteen. Palaan vanhaan aiheeseen eli sähkömagneettiseen säteilyyn. Kyse ei ole mistä tahansa välttämättömästä pahasta, vaan sitä vastaan voi myös suojautua.


Miltä suojataan ja miten?

Aika monelle on tuttu käsite ns. Faradayn häkki, eli kansanomaisesti selitettynä metallinen laatikko jonka sisään sähkö ei pääse tunkeutumaan miltään suunnalta. Faradayn häkkejä voidaan rakentaa erilaisista metalliverkoista esim. sängyn ympärille tai liittää rakennusmateriaalien pintaan joko koko talon ympärille tai vaikka vain yhteen seinään, joka estää säteilyn kyseisestä suunnasta.

baldakiini.jpgKuvan tiheä metalliverkko on kudottu valkoiseen harsokankaaseen, josta on helppo neuloa vaikkapa romanttinen katos sängyn päälle tai tehdä verhot siihen suuntaan jossa sijaitsee esim. kannykkämasto tai WLAN -tukiasema. Kaiken huippu on se että mittarit kertovat sen mitä muuten ei tahdo uskoa. Harso estää säteilyn lähes kokonaan.

Onko tästä kokemusta? Käy toteamassa ja mittaamassa säteily itse ilman verhoa ja verhon kanssa, mutta soita ensin Norinkylään numeroon 0500-164241. Samalla voit vaikka ostaa tuota harsokangasta itsellesikin. Sitä on saatavana rullilla vielä rajoitettu määrä.

Erja Tammisen kotisivuilla on esimerkkejä toteutetuista kohteista

Avainsanat: Sähkö


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini