Rasti-Jussit

Sunnuntai 20.9.2009 - Juhani Eilola


Rasti-Kurikka ja Rasti-Jussit ovat suunnistuksen naapuriseuroja. Tänään eli 13.9.2009 Seinäjoella Atrian takapihalla juostiin suunnistuksen erikoispitkien matkojen aluemestaruuksista. Oman sarjani voitti Rasti-Kurikan Arvo Ahola.


Suunnistusharrastus

Aloitettuani suunnistuksen uudelleen vuosikymmenten tauon jälkeen, olen aika yllättynyt lajin parissa syvään kasvaneesta hyvästä hengestä ja ystävällisyydestä.

Rasti-Kurikassa on hienoa porukkaa. Tosin huippusuunnistajat ovat usein eri paikkakunnilta, joten heihin on vaikeampi tutustua.

Mutta tänään Rasti-Jussien ystävällisyydellä ei ollut mitään rajoja. Jopa juomapaikalla oikein nimien kanssa kannustettiin eteenpäin ja tarjottiin lisää juomaa. Sinne olisi mielellään jäänyt pitempäänkin huilimaan.

Eli suuret kiitokset yksinkertaisesti, mutta lämpimästi järjestetyistä kisoista. Ei  niin ole väliä vaikka ei sieltä mitalia tullutkaan, hyvä mieli on yhtä tärkeä lopputulos.

Miksi Rasti-Jussit?

Miksi otin esimerkiksi seinäjokelaisseuran?

Koska heillä hyvät kasvatustavoitteet ovat selvästi konkretisoituneet myös aikuisikään ja näistä tavoitteista on helppo antaa esimerkkejä linkkinä Rasti-Jussien nettisivuille.

Lukekaa seuraavat linkit sillä mielellä että niistä voitaisiin ottaa oppia myös moniin muihin - varsinkin joukkuelajeihin, joissa joskus vanhempien ja jopa valmentajien huudot kenttien reunoilta ovat  asiattomia. Tiedän sen ainakin jalkapallon osalta.

Arvoja voi etsiä hyvinkin Rasti-Jussien tapaan:

http://www.rastijussit.fi/file_download/47

http://www.rastijussit.fi/file_download/35

Huippusuunnistusta

Rasti-Jusseilla ja Rasti-Kurikalla on selkeä ero suhteessa huippusuunnistukseen. Se ei kuitenkaan merkitse kasvatuksellisesti mitään silloin kun jokaista lasta, nuorta ja vanhusta (kuten minä) arvostetaan sillä tasolla missä he suunnistavat. Mm. Jukolan viestin suuret Rasti-Kurikan joukkuemäärät ovat hyvä osoitus tästä.

SM-suunnistukset Sastamalassa

Jatkan tätä tekstiä hiukan Ellivuoren hotellihuoneesta 18.9.

Huomenna käydään veteraanisarjojen SM-kisat tässä vieressä. Aamulla klo 9 osallistun itse karsintoihin ja 99,9 % varmuudella jatkan siitä noin klo 13 B-finaaliin. Vain 51 parasta jatkaa A-finaaliin ja olen osallistujien tilastoissa vasta 116. Eli oletettavin sija on B-finaalin 65. Jokaisella muulla mukana olevalla Rasti-Kurikan suunnistajalla lienee mahdollisuus onnistuessan mitalaille saakka. niin myös omassa sarjassani Arvo Aholalla.

Istuskelin äsken hotellin aulassa ja se sama hieno henki jota tämän lajin parissa on kokenut, jatkuu täällä vaikka ollaankin huipputason kisoissa.

Avainsanat: Suunnistus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini