Virheiden hyödyntäminen

Torstai 27.8.2009 klo 23.04 - Juhani Eilola


"Tämän tähden minä tahdon valittaa ja voivotella, käydä avojaloin ja vaipatta, virittää valituslaulun kuin aavikkosudet, suruhuudon kuin kamelikurjet:"
Miika 1:8


Virheitä kaupungin investoinneissa?

Kaupungin varojen kohdentamisesta ollaan yleensä kahta tai useampaa eri mieltä. Aina on ainakin pieni vähemmistö joka näkee rahojen menevän vääriin investointikohteisiin.

Viimeisin keskustelua herättänyt "hukkainvestointi" on Kurikan urheilukeskus. Hiukan yli kahden miljoonan euron kokonaishanke aiheuttaa joissakin heidän omien sanojensa mukaan jopa suuttumusta.

On aika todennäköistä että uusi kenttä rakennuksineen aiheuttaa vielä vuosikausia valitusta ja voivottelua. Koska kohderyhmä on tällä hetkellä kohtuullisen pieni niin valittajat voivat olla osittain oikeassakin.

p7182052.jpg


Virheen kääntäminen voitoksi 

Julkinen jatkuva valitus ja voivotus tuottavat haittaa valmiiksi rakennetulle hankkeelle. Ne kylät joista on lopetettu koulu, ovat tyytyneet osaansa, muuten yhteisöön ei palaisi koskaan rauhaa hyödyntää uutta kouluverkkoa. Sama koskee urheilukenttää. Nyt siitä on otettava kaikki hyöty irti miettimättä enää kun se on valmis vain menoja !

Ollaan iloisia siitä kaikesta mikä meillä Kurikassa on rakennettu valmiiksi ja tehdään itse kaikkemme sen eteen että oli kohde mikä tahansa, se tuottaisi jotakin. Rahaa ja toimeentuloa, harrastusmahdollisuuksia ja mielihyvää, terveyttä ja hyvinvointia tai vaikkapa hyvää mielikuvaa Kurikasta.

Urheilukeskusalueen mahdollisuuksia

Asiantuntijoiden mukaan säännöllinen liikunta on statiinilääkityksen veroinen keino ehkäistä sydänsairauksia. Sydänkohtausriskiä voidaan alentaa useita kymmeniä prosentteja jo kolmella viikkotunnilla.

Olen odottanut Jikiltä jonkinlaista avausta sairauksien ennaltaehkäisyn saralla, koska se mainittiin eräässä kokouksessa jossa olin paikalla. Ehkä eniten odotan sitä juuri liikunnan osalta. Kenkien nastoitus on yksi tällainen avaus. Urheilukeskuksen viikottainen käyttö terveyskasvatukseen olisi toinen.

UKK kävelytestillä ja monella muulla tapahtumalla olisi paljon suurempi painoarvo terveysviranomaisten järjestämänä kuin odottaa että urheiluseurat ottaisivat sen hoitaakseen. Ainakin Jik:n on oltava yhteistyökumppanina paikalla antamassa liikunnalle sen terveydellisen arvon.

Avainsanat: Kunnallispolitiikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini