Sähköä ja ammattitaitoa

Keskiviikko 5.8.2009 klo 21.56 - Juhani Eilola


"Jos rauta on tylsynyt eikä teränsuuta tahkota, täytyy ponnistaa voimia; mutta hyödyllinen kuntoonpano on viisautta."
Sananlaskut 10:10


Fortumin osakkeet

Tänä aamuna vesipumppu oli sammunut. Hanasta ei siis tullut vettä. Menin pannuhuoneeseen ja laitoin virrat päälle, mutta pumppu sammui  heti uudelleen ja valot räpsyivät. Tarkistin että kaikki on kunnossa ja kokeilin uudelleen, mutta koko talo pimeni.

Tarkistin sulakkeet ja ne olivat ehjiä. Ei kun soittamaan Fortumille. Ja löytyihän se vika. Läheinen muuntaja oli sananmukaisesti räjähtänyt. Meidän vesipumppumme oli se joka oli vanhalle muuntajalle liikaa.

Muutamien tuntien sähkökatkos oli rasittava. En voinut tehdä töitä kotona, en ajan kuluksi kirjoitella blogia, en keittää kahvia, en käydä lenkillä kun ei tullut vettä... pieni katkos muistutti taas miten tärkeä osa jokapäiväistä elämää sähkö on. 

Kurikan kaupungin osakkeet lienevät ainakin tuotteen osalta oikeassa paikassa.

Ammattitaitoa

05082009286.jpgPaikalle tulivat sekä Fortumin "iskuryhmä" että palokunta varmistamaan ettei enää synny lisävahinkoja.

Muuntaja vaihdettiin nopeasti ja ammattitaidolla.

Meidät on koulutettu tai kasvatettu jokainen hiukan erilaisiin tehtäviin. Ehkäpä meidän olisi useammin syytä huomata myös muiden tarpeellisuus yhteiskunnassa.

Ei taida olla montaakaan turhaa ammattiryhmää. Perinteisesti lääkäri ja opettaja ovat olleet niitä joita kunnioitetaan ja täytyy kunnioittaa jatkossakin. Mutta sähköasentaja voi joskus olla myös lääkärin ja opettajan työn taustalla.Sähköä ja ammattitaitoa oli ilmassa myös kun ratkottiiin Farmari 2009 kasvattajakilpailun voittajaa. Kuvassa voittaja, Vanhatalon tila Siikaisista.

img_3223.jpg

Avainsanat: Sekalaista


Kommentit

9.8.2009 17.18  Tiedoksi

Muuntajaa vaihtamassa oli Eltel Networks Oy:asentajat, ei Fortumin. Fortumilla ei ole enää juurikaan ns. suorittavaa henkilökuntaa, vaan työt teetetään ulkopuolisilla urakoitsijoilla. Tällä Eltelillä on urakointitoimintaa kaikissa pohjoismaissa, Puolassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Henkilökuntaa on n. 9000. Eltelin omistaa pääomasijoitusyhtiö 3I.

10.8.2009 0.28  Juhani

No onneksi puhuivat Suomea ja olivat tavallisen ihmisen näköisiä. Kannattaisi varmaan laittaa osa osakkeista myös ylläpitoon... Fortum, Neste ja Eltel.

Olitko itse mukana?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini