Elämäntapana katkeruus

Lauantai 18.7.2009 klo 21.14 - Juhani Eilola


Katso, tämän minä ainoastaan olen löytänyt; että Jumala on tehnyt ihmiset suoriksi; mutta itse he etsivät monia mutkia. (Saarnaaja 7:30)


Matkan varrella sattunutta

1. Keskiviikona olimme pienellä porukkalenkillä ja juoksimme vierekkäin pyörätiellä. Samaan aikaan kauniista ulkoilmasta oli nauttimassa vanhempi pariskunta joista herra ajoi edellä. Tietenkään meidän ohi ei kunnolla sopinut, joten siitä silmin nähden ärtyneenä herra ilmoitti haluavansa ohi. Taakse kuului vielä jälkikommentointi: "...keskellä tietä..." Ja niin vanhempi herra ja rouva jatkoivat matkaa vierekkäin keskellä tietä.

2. Perjantaina olin kirjakaupassa ja etsin alimmalta hyllyltä PHP-opaskirjaa. Yhtäkkiä takana oleva herra kuulutti kovalla äänellä: "Te vihreäpaitainen herra siellä hyllyjen välissä, te ette seuraa mitä selkänne takana tapahtuu, tätä kauppaa ei ole rakennettu teitä varten...."

3. Naapuriblokissa on kommentoijien toimesta varsin paljon vaadittu viranhaltijoita osallistumaan keskusteluun. Jos joku osallistuu keskusteluun ja puolustautuu, niin hyvä esimerkki on seuraava kommentti: "Ainakin neljätoista(14) kertaa Juhani! Voi taivahan talikynttilät tätä omassa erinomaisuudessa kieriskelemistä!"

4. Tasapuolisuuden nimissä toisessa naapuriplogissa eräs kirjoittaja kertoi tarinaa seuraavaan tyyliin: "Matti soitti taannoin hädissään kaupungintalolle ja kysyi:"Onko Juhani tavattavissa?".Hänelle vastattiin rehellisesti:"Ei ole,kyllä sinun täytyy tällä kertaa pyyhkiä itse".


Elämäntapana katkeruus

Itselleni näillä tapahtumilla ei ole mitään merkitystä, mutta mieleen tulee pakostakin se miksi vanhemmat mieshenkilöt ovat alkaneet käyttäytyä jatkuvasti näin katkeransävyisesti. Saarnaaja sanoi mielestäni hyvin - ihmiset tekevät elämäänsä monia turhia mutkia. Yksi keino on etsimällä etsiä koko ajan kiukulleen kohteita.

En minä tiedä onko pohjimmiltaan takana katkeruus omista elämänkokemuksista, kateus vai jonkinlainen mielikuvitusmaailma joka on täynnä kuviteltuja salaliittoja. Ehkä eri miehillä eri asiat.

img_01212.jpg


Vai olisiko saarnaajalla parempi vastaus?

"Ja minä löysin sen, mikä on kuolemaa katkerampi; naisen joka on verkko, jonka sydän on paula ja jonka kädet ovat kahleet. Se joka on otollinen Jumalan edessä, pelastuu hänestä, mutta synnintekijä häneen takertuu." Saarnaaja 7:27


Sisäisen puutarhan paluu

Hyvä ulkoilupäivä, oman mielikirjallisuuden hankinta, nautinnolliset hetket Matin blogin parissa ja oma kirjallinen harrastushetki - eivätkö ne mene pilalle jos niiden parista pitää poistua aina vihaisena? Eikö elämä mene muutenkin pilalle kun vieraillekin ihmisille pitää joka paikassa kohtuullisen tyhjistä asioista "kiukutella"?

img_0521.jpgEhdotan että tällainen ihminen kulkisi kappaleen matkaa sitä polkua pitkin joka johtaa sisäiseen puutarhaan. Ja jos mitään ei löydy, niin puutarhaan saakka. Ehkä sieltä löytyy joku syy - ei vain tällaiseen elämäntapaan, vaan myös muihin ongelmatilanteisiin.

Avainsanat: Elämänhallinta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini