Minä Juudaksena

Sunnuntai 19.7.2009 klo 16.51 - Juhani Eilola


He etsivät käsiinsä Juudaksen ja sanoivat hänelle: 'Mitä sinä täällä teet? Sinähän olet Jeesuksen oppilas?' Juudas vastasi heille kuten he toivoivatkin. Hän sai heiltä rahaa ja luovutti Jeesuksen heille." Juud.ev. 58


Juudaksen evankeliumi

19072009284.jpgHyllyssäni oleva Juudaksen evankeliumi ei kuulu Raamattuun, mutta se on kuitenkin lähes 2000 vuotta vanha ja vain osia siitä on tallessa. Kyseinen kirja antaa gnostilaisen vastineensa varsinaisille evankeliumeille. Kirja ei siis ole alunperin edes Juudaksen kirjoittama, mutta silti siinä on tosi jännittäviä yksityiskohtia mm. Jumalasta joka on meidän Jumallamme Jumala. Mutta palataan niihin kommenttikeskustelussa jos jotakuta aiheen mytologinen puoli kiinnostaa.

Sen sijaan palaan ahneuteen jonka myös Juudaksen evankeliumi hänen kohdallaan mainitsee.

Daniel Nylund: Minä Juudaksena

Olen lukenut useita kertoja netistä Daniel Nylundin tekstin "Minä Juudaksena" ja suosittelen sitä tässä jokaiselle. Daniel käsittelee aivan loistavasti omaa sisäistä Juudasta. Tämä sopii myös naapuriblogien kommentoijille. Käykää lukemassa teksti ajatuksella läpi! Me varmasti jokainen löydämme itsestämme osan Juudaksesta ja samalla ehkä opimme jotakin.

Pääset siihen allaolevasta linkistä:

Daniel Nylundin Teoblogi: Minä Juudaksena

Tässä katkelma niille jotka eivät suosituksistani huolimatta lähde vapaaehtoisesti lukemaan Danielin tekstejä:

"Liikemaailmassa Juudakset on yhtiöitetty. Heidät on lailla velvoitettu tuottamaan osakkailleen vain ja yksinomaan voittoa. Ei osakkaiden tarvitse mitään juudastella. Toiminnan johtajat ja yhtiön hallitukset ovat sitä varten. Sijoittajat nauttivat hopearahoistaan, kun eturintamalla paatuneet saneeraajat hoitavat liian kalliin työvoiman kavaltamisen. Uhraamiselle löytyy yhtä pyhät perusteet kuin azeekeilla: Aurinko täytyy saada nousemaan huomennakin..."

Avainsanat: Uskonto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini