Jukolan viesti 2009

Sunnuntai 21.6.2009 - Juhani Eilola


Jukolan viesti 2009 juostiin Mikkelissä. Sain olla mukana Rasti-Kurikan 6-joukkueessa sen ankkurina. Matka oli 16.6 km. Jukola on niin uskomaton kokemus että sen tunnelmia on pakko hiukan taltioida. Tässä oma kertomukseni.


Lähtö - 1

Olin mukana ankkureiden yhteislähdössä sunnuntaiaamuna klo 9.00.

Porukka komennettiin karttatelineille odottamaan lähtöä. Vaihtopuomiin avattiin muutama aukko joista suunnistajien oli lähdettävä taipaleelle. Aidassa olevat kulmat olivat sen verran vaarallisia että kuuluttaja varoitti niistä sanomalla "....varokaa kulmia, teillä ei ole kiire mihinkään".

Lähtökäskyn tultua vedin kartan esille ja lähdin juoksemaan kohti K-rastia. Portin aukolla toimitsijat käskivät hidastaa ettei kukaan telo itseään. Yritin taitella A3:sta isompaa karttaa ja löytää jostakin punaisen kolmion. Sitä ei juostessa meinannut löytyä mistään kunnes muistin etsiä raviradan muotoista aluetta. Siellähän se oli ihan kartan alareunassa. Ja kolmio oli vieressä noin 100 metriä metsän puolella. Yritin lisätä vauhtia, mutta millä lisäät kun joka puolella on väkeä edessä. Juoksin lähimpään selkeään maastopisteeseen hiekkatien kulmaan. Maasto oli jo sen verran pehmeää että kastelin heti jalkani kurakkoon. Eipä saanut kauan kuivin jaloin taivaltaa. Hyppäsin kolmen juoksuhaudan yli ja löysin ykkösen vaivatta. Alueella oli kuitenkin neljä rastia ja osa porukasta säntäili edestakaisin rastien väliä. Joku huusi jopa oman rastini koodia 42. En kuitenkaan vielä näin alussa halunnut ketään avittaa.

1-2

Lähdin hiukan tulosuunnastani  oikealle ilman suuntaa sillä edessä oli ylitettävä tie ja sen takana pieni aukko. Aukko jo hiukan näkyikin puiden takaa joten muiden perässä oli helppo taivaltaa kohti kakkosta. Koska vauhti jonoissa oli aivan liian hidasta, niin yritin ohitella osaa porukkaa, mutta ohituspaikat olivat kortilla.

 

Avainsanat: Suunnistus


Kommentit

21.6.2009 10.19  Heikki

Hyvä Juhani! On mielenkiintoista nähdä, miten muut ovat Jukolan kokeneet. Minulle se on ollut tähän asti ainoa ulkopuolinen suunnistuskilpailu iltarastien ja muutamien yösuunnistusten (yöcupin osakilpailut) lisäksi. Sarja jatkunee ensi kesänä Hyvinkään Kytäjällä, missä matkat ovat tämänkesäisiä lyhyemmät, vaikkakin maasto lienee selvästi hankalampi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini