Kohti Jukolan viestiä

Perjantai 1.5.2009 klo 8.58 - Juhani Eilola


Kevään päätapahtumaani eli Mikkelin Jukolan viestiin on aikaa hiukan toista kuukautta. Koska oman osuuden pituus on yli 16 kilometriä niin yritän keskittyä sen läpiviemiseen etukäteen vähän paremmin kuin viime kerralla. Jalat eivät meinanneet kantaa silloin 10 kilometrinkään osuuden jälkeen.

Kymmenen kilon painonpudotus on vaikuttanut arviolta niin että matkaa saa olla nyt samaan tilanteeseen nähden 11.3 km (n.1.3%/kg) ja loput pitää hoitaa paremmalla kuntopohjalla, paremmilla reittivalinnoilla ja lisäenergialla.


1. Välietappi FinnSpring 2009 H50A

Huomenna on ensimmäinen välietappi tällä matkalla. Närpiössä järjestettävässä PM-katsastuksessa ovat mukana myös oman sarjani parhaat, mm. viime vuoden tilastokärki Ari Anjala. Mukaan ilmoittautuneista 55:stä oman sarjani suunnistajasta minä olen tilastoissa vasta 54 (Suomen ranking 2008 sija 386). Saan siis olla reilusti vapaa kaikista paineista ;-) Jonkunhan on oltava viimeinenkin ja tällä kertaa se voin hyvinkin olla minä. Toisessa sarjassa olisi ollut mahdollisuus pärjätä vähän paremmin. Näistä parhaille pärjäisin vain jos minä saisin juosta tietä pitkin koko matkan.

H50-sarjassa Närpiössä on neljä minua parempaa kurikkalaista suunnistajaa. Mukana ovat Suunta-Jurvan Heikki, Erkki ja Hannu Tamminen sekä Esa Kangasmäki. Kaikki minulle tuttuja suunnistajia jo lapsuudesta. He vain ovat suunnistaneet koko elämänsä ajan, minulta jäi 30 vuotta väliin kansallisella tasolla. Kestää hetken ennenkuin pääsen lähellekään samaa tasoa. Mutta veljet: Täältä tulen hitaasti mutta varmasti ;-) Poissa Närpiöstä ovat myös minua paremmat Rasti-Kurikan suunnistajat Martti Alanen ja Juha Rantoja, joka on viestissä mukana.

Olen käynyt kolme kertaa metsässä. Kerran harjoituksen yhteydessä ja kaksilla iltarasteilla. Molemmilla kerroilla yksi rasti oli pahoin hukassa eli suunnistus itsessäänkin on vielä tosi epävarmaa, varsinkin kun olen suunnistanut perinteisesti kompassin kanssa ja nyt vaihdoin kompassin peukalokompassiin. Kestää kauan ennenkuin totun tuohon. Huippusuunnistajista osa ei käytä kompassia lainkaan joka on aika uskomatonta varsinkin jos sattuu kohtuullisen tyhjä väli tunnistettavien maastokohteiden osalta.

Harjoittelu

Tavoite oli juosta talven aikana 40 km viikossa. Harjoitteluun tuli kuitenkin katkos ja nyt olen juossut hiukan enemmän ja jatkan sitä nyt sinne lähelle Jukolaa. Viime viikolla tuli 51 km ja sitä edellisellä 61 km. Nyt on kasassa 30 km, mutta jäljellä on vielä yksi kevyt ja lyhyt lenkki tänään, FinnSpring (6.8km) huomenna sekä sunnuntain lenkki. Ehkä yhteensä noin 50 km.

Paino on menossa vielä alaspäin ja hiukan vähempi syöminen heikentää hiukan tuloksia. Ei ole hyvä laihduttaa ja juosta yhtä aikaa. Mutta syön nyt kuitenkin kohtuullisesti. Juoksu metsässä tuntuu kuitenkin vielä tosi raskaalta.

Eero Markkila H16

Seuraan erityisen tarkasti myös naapurin pojan edesottamuksia. Opetin hänelle ensin suunnistuksen perusasiat ja tänä vuonna hänelläkin alkaa olla edessä totuuden hetki. Myös hän on nousemassa takajoukoista pikkuhiljaa lähemmäs kärkeä ja on mukana FinnSpringillä sekä henkilökohtaisessa kisassa että viestissä. Palataan myös hänen tuloksiinsa viikonlopun aikana.

"Tallistani", jota nimitettäköön tästä lähtien "Korpikotka-talliksi" on tulossa ehkä myös lisää suunnistajia jotka lähtevät täysin nollatasolta. Mutta alku sekin, jostain kaikki lähtevät. Toivottavasti joku uusi löytyy ensi vuonna Rasti-Kurikan asun takaa.


Onnea kaikille FinnSpringillä mukana oleville kurikkalaisille. Samoin niille jotka osallistuvat tänään Jalasjärven Pellavasprinttiin. Kilpakumppaneistani mukana siellä on Esa Kangasmäki.

 

Avainsanat: Suunnistus


Kommentit

4.5.2009 17.10  Esa Kangasmäki

Moikka !

Juttusi oli ihan mukava ja asiallinen, mutta
korjaisin yhden asian nimittäin en ole
Kurikkalainen vaan Kauhajokinen silti edustan Suunta Jurvaa.

5.5.2009 1.04  Juhani

Niinpä... kurikkalaisseuralainen. Muistaakseni pikkupoikana edustit LLU:ta? Muistanko oikein?

5.5.2009 1.07  Juhani

Olin muuten 40. No siitä on matkaa vielä muihin. Jään väliin Ylistaron ja Lapuan ja seuraavaksi menen Keuruulle SM-kisoihin ylipitkille matkoille, koska siellä matka on noin 13 km. Saa pientä tuntumaa Jukolan viestin matkaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini