Pohjanlepakko

Tiistai 28.4.2009 klo 20.25 - Juhani Eilola, Kuva: Juhani Eilola


Siivosin joku päivä sitten kylätaloa ja kun kannoin ulos roskapussia, kuulin valtavan huudon. Kuin possu olisi vinkunut. Vähän pelästyin !! Olin ilmeisesti astunut kynnyksellä olevan pohjanlepakon "varpaille" eikä se pitänyt kokemastaan, vaan suuttui ja esitteli kaikkein parhaat "vampyyri-ilmeensä". Ikävää että en saanut sen hampaista kunnon kuvaa.

Lepakko oli niin hurjana että kesti jonkin aikaa ennenkuin uskalsimme sattua siihen. Ja minä en sattunut sittenkään. Huuto alkoi uudelleen kun lepakkoa pakattiin laatikkoon ja toimitettiin sille arvokkaampaan paikkaan.Jumala loi pääskysen

Tavattuaan lepakon on helppo uskoa tarina sen luomisesta. Jumala loi pääskysen ja kun se oli valmis, saatana katseli ihastuneena pääskysen lentoa. Hän piti pääskystä täydellisnä ja päätti luoda jotain  saman kaltaista. Ei ihan onnistunut - tuli lepakko.

 

img_2730.jpg

No tuo luomiskertomus tuskin on ihan totta - on lepakossa hyvääkin. Lepakkolauma saattaa nimittäin yön aikana syödä tonneittain hyttysiä ja muita itikoita.

Lepakkomies ja mitä me tästä opimme

Kaikki tuntevat myös tarinan lepakkomiehestä. Oman aikansa sankarista Gotham Cityssä. Samaan aikaan elivät myös Arvuuttaja ja Jokeri. Ja löytyyhän sieltä myös Robin ja lepakkotyttö.

Onkohan näille sankareille kurikkalaiset vastineensa? Siltä varalta että sellaiset löytyisivät, oli hyvää oppia tavata ensin pikkulepakko. Mitä jos astuisinkin oikean lepakkomiehen varpaille? Nyt on entistä parempi syy etsiä rauhaa kurikkalaisen elämänmenoon. Täysikasvuisen lepakkomiehen huuto se vasta korvia särkisikin.

Antakaapa vastauksia? Kuka piiloutuu arvuuttajan kysymysmerkin taakse, kuka Jokerin ja kuka Pingviinin... sellainenkin taisi olla.

Aloitetaan nyt kuitenkin siitä, että Matti Ollila lienee Tarzan! Paidaton ja lihaksikas apinain kuningas ;-)


Kommentit

29.4.2009 0.25  aatu

Eikös sille Tarzanille sopis tunnuslauluksi Kainuusta tuttu laulu. Voi luoja ja vielä paidaton Gozilla.

29.4.2009 7.37  Juhani

Tuo Tarzan tuli mieleen siitä kun Kurikka-lehdessä joku moitti Mattia paidattomuudesta ja näillä muilla sankareilla kaikilla taitaa olla paita päällä.

Tuo apinain kuningas on kyllä hiukka epämääräinen lausahdus, mutta olkoot apinoita esim. ne jotka luulevat että hän johtaa koko kaupunkia.

Anatomian tutkimuksen mukaan apina on fyysisesti kehittyneempi kuin ihminen eivätkä sen kädet ole surkastuneet vaan mieluummin kehittyneet puussa liikkumista varten. Eli miljoonien vuosien kuluessa me kaikki nousemme puihin jos vain annamme luonnon elää siihen saakka.

29.4.2009 15.59  Juhani

Arvuuttaja on muuten löytynyt. Hän on Kauno Kyvykäs, joka esiintyy pääosin Ollilan blogissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini