Mikä on tärkeää?

Lauantai 18.4.2009 klo 0.41 - Juhani Eilola


"Mitä hyötyä ihmiselle on kaikesta vaivannäöstänsä, jolla hän vaivaa itseänsä auringon alla, ja katso, se on kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua.... Mitä on ollut, sitä vastakin on; ja mitä on tapahtunut sitä vastakin tapahtuu.." Saarnaaja 1


Olen ollut viikon lähes pimennossa. Siihen on monta syytä. Kaikkein suurin syy on se että en ole ollut itse ollenkaan fyysisesti kunnossa silloin kun olisin voinut olla koneella. Olo on ollut voimaton ja ... no mitä sitä selittelemään tarkemmin.

Ei tämä kaikki nyt niin tärkeää ole!

help.jpgMonet tutut ja ystävät ovat voineet viime kuukausina pahoin, on ollut tuskaisia elämäntilanteita, samoin sairautta ja kuolemaakin. Eikä varmasti kaikkein pienin syyllinen ole ollut jatkuva kiire.

Eräs sairastuneista ystävistä sanoi ettei "tämä kaikki nyt niin valtavan tärkeää ole". Sopii paitsi hänen tarkoittamaansa elämänalueeseen että myös useimpiin muihinkin ns. kiireisiin. Ehkä tässä iässä kannattaisi sittenkin hiukan ryhtyä miettimään sitä mikä elämässä tyydyttää todella. Onko se esim. blogin kirjoittaminen?

Raamatun patriarkat siirtyivät autuaille metsästysmaille onnellisessa mielessä "elämästään kyllänsä saaneina". On ehkä hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään omaa mielikuvaa siitä koska elämästä on saanut tässä mielessä sen mikä tyydyttää ja antaa rauhan joskus nukahtaa pois ja herätä uutena toisenlaiseen elämään.

 

Avainsanat: Uskonto


Kommentit

18.4.2009 1.28  aatu

Miksi aina ja lähes kaikki jotka ovat eläkkeellä sanovat olevan niin paljon tekemistä ja kova kiire? Voiko olla niin, että ihminen aloittaa alitajuisen lopun lähestymisen kirin? Onnellinen se ihminen joka voi puhtaalla omallatunnolla sanoa saaneensa elämästään kyllänsä, tuskin tänä aikana löytyy montakaan sellaista onnellista, muuten vain "vähän onnellisia" kyllä löytyy. Kyllä se on yleensä vapaa-aikana ja vapaasta tahdosta tehty työ tai harrastus mikä tyydytää parhaiten tai jopa työmaalla tehty työ.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini