Se mitä ruokit!

Lauantai 28.2.2009 klo 9.47 - Juhani Eilola


Aira Samulin oli juuri äsken vieraana Huomenta Suomi-ohjelmassa. Oli pakko siirtyä tähän ja tehdä omia muistiinpanoja aiheesta. Tämä liittyy nyt tiiviisti muuhun tämän blogin sisältöön.


Elämänviisautta

Kirjoitin pari päivää sitten siitä, että vanhoilla ihmisillä on viisautta jota nuorempien tulisi kuunnella. Kun Aira Samulinilta kysyttiin pitkän elämän salaisuutta, niin hän kertoi terveistä elämäntavoistaan ja päätti puheenvuoronsa kysymykseen:

"Jos sinulla on kaksi koiraa, niin kumpi niistä voi hyvin?"

Vastaus: Se kumpaa sinä ruokit!

Aira Samulin tarkoitti tässä elämänasenteita.

Jos ihminen ruokkii kielteisiä asioita niin kielteisyys voi hyvin. Jos ihminen ruokkii myönteisiä asioita niin myönteinen elämänasenne voi hyvin. Myönteisten asioiden ruokkiminen on hänelle yksi pitkän iän ja hyvinvoinnin salaisuus.

Koira on ihmisen paras ystävä, kumpaa koiraa sinä ruokit? Ruokitko sitä koiraa joka on tukenasi silloin kun sitä tarvitset?

aut_5027.jpg

 

Yhteiskunnan ruokkiminen

Tätä voi soveltaa myös yhteiskunnallisesti.

Jatkuvien kielteisten ja vihamielisten asenteiden ja asioiden ruokkimisella kielteinen ympäristö voi hyvin. 


aut_5006.jpg
Kuvassa oleva ikkunaluukku, näyttää erilaiselta eri ihmisten silmissä riippuen siitä mistä suunnasta ja millä asenteella sitä katsoo. Vastakkain ovat valta ja tuomio, turva ja turvattomuus, toivo ja toivottomuus, elämä ja kuolema jne...Myönteisten asioiden ruokkiminen luo myönteistä ilmapiiriä ja tuo toivoa ja pitkää ikää. 

Kurikasta ei koskaan voi tulla todella onnellisten ihmisten kaupunkia ennenkuin myönteinen ja lämminhenkinen ajattelu voi hyvin ja siitä tulee vallitseva elämäntapa kurikkalaisten keskuudessa. Se ei ole pelkästään poliitikkojen tehtävä, sen on ulotuttava koko yhteiskuntaan.

Toivon että näitä ruokkijoita alkaa löytyä joka suunnasta kuntaa. Ruokitaan myönteistä ajattelua. Pyritään kaikessa ruokkimaan lämmintä suhtautumista muihin ihmisiin. Se luo tulevaisuuden toivoa, turvallisuuden tunnetta, oikeita päätöksiä sekä hyväntahtoista ja rakkaudellista ilmapiiriä.

Tämä koskee kaikkia ikäluokkia, kaikkia poliittisia ryhmiä, kaikkia kansalaisryhmiä ja yhteiskuntaluokkia.

Mieti voisitko sinä olla yksi ruokkija? Mieti karehditko naapuria, naapuriyritystä, ketä tahansa, ruokitko kateutta vai ruokitko itseäsi olemalla iloinen naapurin menestyksestä. Sillä säädät oman elämäsi pituutta ja kurikkalaisen elämänasenteen mittaria.

Avainsanat: Elämänhallinta, Ikä


Kommentit

28.2.2009 11.17  aatu

Jos haluat tehdä ihmisen onnelliseksi, niin täytä hänen.

Kätensä työllä. Sydämensä rakkaudella. Mielensä hyödyllisellä tiedolla. Tulevaisuutensa toivolla. Vatsansa ruoalla.

28.2.2009 11.31  Juhani

Aira Samulinin kissakin eli 22 vuotiaaksi kun hän murskasi omaan suuhunsa Omega 3 -tablettia ja pudotti sen kissanruuan joukkoon. Kyllä ravinnolla, kaikella mukavalla tekemisellä sekä liikunnallakin on merkitystä.

28.2.2009 16.16  Jukolan Venla

Aatu ja Juhani, kai huomasitte kirjoittelevanne Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä? Itse vähän joka puolella maailmaa pitkään asuneena riemuitsen tuosta syvästi: pysyvän onnen lähde.
Jos silti joku pitää puheitamme yleisenä höpinänä, saatan hiukka heitäkin ymmärtää. Konkretiaa pitäisi aina löytyä. Eikö Kurikassa saataisi kasaan löyhää yhteenliittymää, joka kokoontuisi iloisella mielellä pallottelemaan positiivisia iskulauseita/toimintalinjoja ja (pien)yritysideoita? Kutsuttaisiin alkuun juttelemaan 2 "päälinjaa": 1) lasten ja nuorten toivosta ja tulevaisuudesta kiinnostuneet ja 2) kaikenlaisen palvelutoiminnan edustajat; yrittäjät vaikkapa lähtöidealla "Pitkän kesän Kurikka": palvelua ja iloa matkailijoille ja omalle väelle reilusti toukokuulta syyskuulle saakka!
Käyttäkää mielikuvitusta ja aivojanne: tällaisesta voi lähteä syntymään mitä vain. Pääasia olisi alkuun iloinen, myönteinen kiinnostus.

28.2.2009 17.59  aatu

Välillä tuntuu etten enää voi kirjoittaa kurikkalaisille blogi sivuille, joku tai jotkut meinaa, että Kurikan asioista voi kirjoitaa vain Kurikassa asuvat, eivätkä "rintamakarkuri". Jokatapauksessa kirjoittelen joitain mietteitä.
Huomioni Kalevalan päivänä, miksi kansalaiset eivät kiinnitä huomiota Suomenlippunsa puhtauteen, ei Suomenlippu ole sini-harmaa, vai kuvastaako se Suomen tilaa. SÄÄLI.

28.2.2009 18.05  Juhani

Ymmärrän itsekin sen että omaa blogiani pidetään pääasiassa yleisenä höpinänä. Se vähän kai tällaisten blogien tarkoitus onkin, mutta iloinen asia on se että niitäkin löytyy jotka ovat ymmärtäneet jo minua ennen myönteisen ajattelun tarpeen että elämä voisi olla elämisen arvoista.

Yhä useampi ottaa minuun yhteyttä kirjoitusten takia. Sähköpostiakin on alkanut tulla aivan kiitettävästi ja onpa postilaatikkokin tuonut jonkun palautteen.

Ajatuksesi ovat aivan loistavia. Niitä pitää ryhtyä kehittämään. Kun löytyy sellaisia ihmisiä joilla on kykyä vetää tuota niin ilmoittautukaa!

Ja mitä tuohon konkretiaan tulee, niin montaa konkreettista asiaa ollaan juuri toteuttamassa. Katsotaan vain kuinka moni niistä kaatuu ja kuinka moni toteutuu. Yritetään ainakin, se ei vielä maksa mitään.

Hyvää Kalevanlanpäivän jatkoa tv. Juhani

28.2.2009 18.07  Juhani

Aatu:

Tämä blogi ei ole vain kurikkalainen. Sinä olet tervetullut kirjoittamaan tänne koska tahansa, asuit sitten vaikka Nebraskassa. Samoin kaikki muutkin. Kurikkalaiset tarvitsevat esimerkkejä ja esikuvia!

1.3.2009 20.34  aatu

Muutama päivä Seinäjoella ja jotenkin tuntuu mukavan rauhalliselta henkisesti eli ollaan tehty oikea ratkaisu. Ihminen sulautuu yhteisöönsä ja tulee osaksi sitä, jos on popusoinnussa itsensä ja ympäristönsä kanssa. Hassu tilanne ulkona kaikki tervehtivät toisiaan iloisina ( eikä asuta Törnävällä päin).


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini