Lypsyllä

Perjantai 27.2.2009 klo 22.37 - Juhani EilolaTeki mieli kirjoittaa blogiin jotakin mutta pää oli tyhjä. Siksi menin vaimoni oppikirjahyllylle ja valitsin sieltä päivän kirjan:

Jan Hulsen: Lehmähavaintoja (Finnish edition)

 Jossa: Lehmä=kansalainen,
Karjanhoitaja=kaupunginvaltuutettu


Kansalaisen anatomia

Ymmärtääkseen kansalaisia, valtuutetun täytyy tuntea kansalaisen anatomiaa. Jos hän esim. on päärynän muotoinen, niin hän luultavasti pian poikii. Jos hän on omenan muotoinen, niin olisi syytä vähentää rehun syöntiä ja liikkua enemmän laitumella. Markka laitumelle on viisi markkaa kansalaisen terveydelle.

Tehdessäsi havaintoja, käytä silmiäsi, nenääsi ja käsiäsi. Muista että myös runsastuottoiset kansalaiset ovat alttiita vaivoille. Kaiken kaikkiaan kansaisia on hoidettava hyvin, sillä huonosti hoidettu karja myös tuottaa myös kunnalle vähän.

Lypsäminen

Kansalaiset lypsetään nykyään lähes aina automaattisesti ja yhteiskunnallisten lypsyrobottien aikaudella kansalaiset myös pysyvät tyhjinä. He ovat oppineet tulemaan automaattisesti robotille sillä juuri tyhjiin lypsetyn kansalaisen olo on reipas ja keveä.

Jos joku kansalainen voi huonosti ja hänellä on esim. utaretulehdus, niin hänet lypsetään käsin ja tuotto kaadetaan viemäriin niinkuin usein kunnallisessa päätöksenteossa on muutenkin tapana.

Menestystekijät

Niissä kunnissa joissa saadaan hyviä tuloksia, on keskitytty kuntalaisten hyvään hoitoon ja yksittäisten kansalaisryhmien menestystekijöihin.

Hyvin toimiva lypsykone ja vedinten terveys ovat menestyksen edellytyksiä. Rajoittamaton pääsy puhtaan veden äärelle on myös tärkeää, samoin kansalaisten kuntoluokitus.

Menestytekijöiden uhkana ovat tietenkin monet riskit, joista pahin on hapanpötsi ja usein myös sorkkaongelmat.


Kirja siirtyy kuvailemaan yksityiskohtaisesti estrogeenitason vaikutuksia kansalaisiin. Sitä osaa ei kuitenkaan voida tässä julkisesti käsitellä.


Seuraavalla kerralla on vuorossa kirja "Nauta- ja sikatilan ruokintastrategia".

Avainsanat: Hauskat


Kommentit

27.2.2009 22.57  aatu

Köyhyys
Lähimmäisenrakkaudessa voi köyhäkin olla rikas, ja ilman lähimmäisenrakkautta voi rikaskin olla köyhä.

Augustinus

27.2.2009 23.18  Juhani

Hyvin sanottu. Tämän päivän lehdessä kerrottiin Hurstin toiminnan jatkumisesta ja siitä miten nopeasti ruokajonot ovat kasvaneet. Hursti avaa palvelupisteen nyt myös Ouluun. Kasvavien köyhien määrien rinnalla myös avustajien määrän pitäisi kasvaa. Toivotaan että ne yritykset jotka vielä menestyvät, lähtevät tukemaan Hurstia ja muitakin todellisia hyväntekijöitä.

27.2.2009 23.37  aatu

Veikko Hursti aloitti hienon työ ja poika jatkaa kunnioitettavaa toimintaa. Oli vissiin eilen lehdessä juttua ansiosidonnaisten käsittelyn pituudesta, jopa 8 viikkoa, se on pitkä eikä mikään helppo aika.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini