Norinkylä 1958-75, osa 1

Lauantai 24.1.2009 klo 8.51 - Juhani Eilola


Valokuva ehkä vuodelta 1967 tai -68, joka on otettu Mäenpään pihassa Jaanan syntymäpäivänä. Jaana itse nuken kanssa edessä. Toinen tyttö edessä on Anne Saarela, minä olen vihreäpaitainen poika oikealla ja vieressä istuu Jaanan isoveli Jouko.

Vasemmanpuolimmainen poika lienee Juhani Nori, seuraava Ari Saarela, Annen isoveli ja olisikohan tuo keskellä oleva pieni tyttö Norin Juhanin pikkusisko. Joku varmaan kertoo sen kommenteissa.
 

nori1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olin jonkin aikaa mukana Nuorisoseuralla tanhupiirissä. Toinen poika kanssani taisi olla Matti Rantala joka oli paras kaverini tuohon aikaan.

Norinkylä sai vieraaksi jossain vaiheessa saksalaisen ryhmän joka esiintyi kyläläisille keskellä risteysaluetta kaupan ja postin välissä. Vuosi oli luultavasti 1973 tai -74.

nori2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavasta kuvasta on kyllä vuosiluku todella hukassa. Isovanhempani Maria ja Martti Viljaviita ovat hommanneet juuri uuden auton, Moskovits Eliten. Jos vuosi pitäisi arvata niin se olisi 1969, jolloin menin itse keskikouluun. Muistan hämärästi että minut olisi keskikoulussa haettu tuolla autolla kotiin. Ajoimme paluumatkalla oksaan ja rengas puhkesi legendaarisella Kotkan oikoosella.

Koulumatka linja-autolla tuli muuten niin tutuksi että kun testasimme muistia laittamalla itselleni siteen silmille, niin muistin koko matkan ajan mihin suuntaan seuraava mutka kääntyy tai tie nousee/laskee.

nori4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja sitten se kaikille vanhemmille norilaisille tuttu, edesmennyt Viiatin alkuperäinen Aittakallion torni. Kuvassa oleva paikka on koko Teuvan korkein paikka. Eräänä talvena hiihtelimme tornille Nurmeksen lasten kanssa (en kyllä muista yhtään enää heidän nimiään). Mukana oli muistaakseni kaksi poikaa ja pieni tyttö. Olin sydän kurkussa alhaalla kun kaikki muut kiipesivät hataraan torniin ja minä jäin korkeanpaikan kammoni kanssa alas ja pidin varmuuden vuoksi sukset jalassa ettei tule edes kiusausta kiivetä ylös. Pojat kiipesivät tasanteelle mutta pikkutyttä silppusi ihan huipulle saakka. En uskaltanut edes katsoa ylös.

nori3.jpg

Avainsanat: Norinkylä, Kylät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini