Kurikan kaupunginvaltuusto 15.12.

Keskiviikko 17.12.2008 klo 11.24 - Tigru, yli-innokas tiikeri


Kerrotaan se nyt mytologiankin muodossa muistoksi historiallisesta päivästä. Kaikkihan perustuu siihen että kokoomus ja perussuomalaiset pudottivat vaaleissa vahingossa munankuoren puusta niinkuin Nalle Puh aikoinaan.

Taivaankannen kannattelijat

Kurikassa on jonkin aikaa pidetty yllä Nalle Puh -neuroosia. Melkein kaikki ovat pelänneet että taivas putoaa niskaan. Joidenkin mielestä se putoaa väistämättömästi, joidenkin mielestä taivasta on kannatellut vain titaani jonka nimi on Matti Ollila. Kreikkalaisessa jumaltarustossa Atlas kannatteli taivasta paitsi käsillään, myös päällään.

Uuden Kurikan kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran 15.12.2008 ja valitsi johtoonsa uuden titaanin. Sydämelliset onnittelut Pekka Heikkilälle myös minun puolestani. Luotan sinuun tehtävässäsi lyhyen tutustumisemme jälkeen ja toivon että kaikki laittavat pois antipatiansa ja antavat tukensa valtuuston puheenjohtajalle, kuin myös koko puheenjohtajistolle. Lasse Mukkala on pitkäaikainen yhteistyökumppanini kylien kehittämistoiminnassa, Raimo Mäkynen on johtanut puhetta aikoinaan nuorisolautakunnassa jonka jäsen olin ja Juha Mikkilästä parhaiten mieleen on jäänyt tietenkin tilanne jossa hän kehui minua rauhalliseksi ja luotettavaksi perheenisäksi. Kurikkalaisia teitä laitoimme myös joskus hallituskauteni aikana yhdessä järjestykseen. Toivottavasti Juha muistat vielä pitää Hakunintietä ylhäällä listalla.


Lappalaiset ovat kannatelleet taivaankantta pystyttämällä patsaan, vereldenradin (maailmanpatsaan) maan ja taivaan väliin. Maailmanpatsaan ääressä palvottiin "veralden olmai" -jumalaa, jonka uskottiin ylläpitävän koko maailmaa.

Toivottavasti Kurikassa ei tällaista maailmanpatsasta tarvita ja Matti "Nimrod" Ollila saa siirtyä uusiin tehtäviin valtuustossa myöhemmin tehtävien valintojen mukaan. En tarkoita patsaalla kielteistä asiaa, vaan vain sitä että nykyinen johto ottaisi vastaan sen vastuun joka kuuluu nyt heille eikä odottaisi että vanha puheenjohtaja olisi vielä vastuussa taivaiden kannattelusta.

Suora selostus valtuustosalista

Koska pidin yllä valtuustosta suoraa lähetystä, en puutu muihin valintoihin muutoin kuin onnittelemalla myös hallituksen puheenjohtajistoa. Toivottavasti Margit Parkkamäki, Pentti Ylinen ja Maire Lammi saavat hallituksessa valmistelurauhan ja myös kaiken mahdollisen tuen kurikkalaisilta. Onnittelut erityisesti Margitille, koska sinulla tulee olemaan nyt kädet uskomattoman täynnä työtä. Olet mukana niin monessa ja vielä aktiivisuutta vaativassa tehtävässä että tarvitset jaksamista ja terveyttä!

Viime kauden puheenjohtaja antanee sinulle hyviä neuvoja alkuun pääsemisessä. Hän on se Nalle Puhissa mainittu Viisas Pöllö.

Ja ettei nyt unohtuisi, niin uusi kaupunginjohtajakin valittiin. Onnea myös Paavo "Risto Reipas" Tyrväiselle ! Hän on tulossa "Puolen hehtaarin metsään" Luumäeltä.

Suora selostus löytyy klikkaamalla: Valtuusto 15.12.2008

Talousarvio eli Sammon taonta

Agricola sanoi aikoinaan että Väinämöinen oli virsien takoja. Tietynlaisella tiedolla, kasvatuksella, ohjauksella ja manipuloinnilla voidaan takoa kasaan mitä tahansa. Myös Kurikan talousarvio.

Olin kokouksesta pois talousarvion käsittelyn aikana. Olen kuullut kuitenkin jälkikäteen että sitä taottaessa salista kuului normaalia suurempi kalske ja meteli. Budjetti oli kuuma ja tulinen, sitä käännettiin, taottiin jälleen, lisättiin rautaa ja lopulta saatiin taos valmiiksi.

Nyt kun takojat katsovat taideteosta, niin siihen ei olla hikisestä illasta huolimatta tyytyväisiä. Sammon rattaat pyörivät tehottomasti, korvat joista sitä nostetaan, ovat liian pienet sillä Sampo on aivan liian täynnä investointeja ja juuret eli käyttötalousmenot ovat aivan liian lujassa Kurikan maaperässä.

Mitään ei voi enää muuttaa.

Taitava takoja, Seppo Ilmarinen

Ilmarinen keräsi aikoinaan kultaa ja hopeaa ja rupesi tekemään niistä naista itselleen. Pumpattava Barbara ei käynyt, se ei saanut olla täynnä ilmaa vaan sen hiusten piti olla kultaa ja pään hopeaa.

Tulevaisuuden Sammon taonnassa on oltava taitava. Talousarviossa ei saa olla ilmaa, vaan kaiken on oltava arvometallia. Tyhjää ei kannata takoa.

Mutta miten saadaan pidettyä luolat ja polut kunnossa ja infra muutenkin sellaisessa kunnossa ettei hopeaa ja kultaa tarvitse lähteä hakemaan muualta.

Viimeaikaisten tekstieni johdosta minusta on vedetty johtopäätös ettei "puolen hehtaarin metsän" käyttötalousmenoihin eli Nasuun ja Puhiin ei saa sattua. En tiedä ottaneeni sellaista kantaa missään, mutta sen tiedän että kuntaliitos tuo jokaiselle metsän eläimelle viiden vuoden työsuhdeturvan ja eläinten vähentäminen on luonnollista poistumaa lukuunottamatta asia johon voidaan palata vasta viiden vuoden kuluttua. Nasun ja Puhin palkkakulut eivät ole ainoa käyttötalousmeno.

Tulevaisuudessa tarvitaan vain paljon hyväntahtoisuutta jokaista metsän asukasta kohtaan.

Jolla on korva se kuulkoon mitä Nalle Puh sanoo!

Avainsanat: Politiikka, Ikivihreitä, Mytologia


Kommentit

17.12.2008 13.36  Juhani

Luettelosta puuttuvat Nalle Puhin hahmoista kani (kuka tunnustautuu kaniksi)... Kenguruäiti Kengu ja hänen poikasensa Ruu.

Ihaallekin minulla olisi ehdotus, mutta en sano ääneensä koska tuntuu pahalta sanoa jotakuta synkkämieliseksi aasiksi.

Nasu voisi muuten olla Hannu Koivisto (porsas), mutta koska Nasu on luonteeltaan arka, niin ehkä Lepistön Aila voisi olla Nasu.

17.12.2008 16.37  Taaavi

Jos tuo on ironiaa edes osin, teksti on suorastaan loistavaa.

17.12.2008 20.53  Juhani

Oli se osin ironiaa... yritin katsoa ettei siinä kuitenkaan olisi yhtäkään loukkausta ketään kohtaan, mutta en tiedä onnistuiko se. Toivon kuitenkin hyvää jokaiselle joka tuli valituksi ja niillekin jotka jäivät ulos.

Sen sijaan noista kahdesta tyrkyllä olevasta blogijutusta on vaikea saada fiksuja. Tai kyllä enkelijutusta saa kauniin, mutta tuosta "Kurikka perkeleiden silmin". Siihen pitäisi saada valtava synkkyys, mutta olla loukkaamatta ketään. Se on vaikea projekti. Nyt sitä ei voisi julkaista ;-)

17.12.2008 22.46  Työmies

Olen lukenut tekstiäsi uudestaan ja uudestaan, ja tämä jäää edelleen käteen: Ehkä olet hieman naiivi, mutta toisaalta olet uskomattoman tarkkanäköinen ja rehellinen ja sanankäyttäjänä ylivertaisen taitava. "Ollako vai ei eikö olla" ja Descartesin siihen viittaava jälkiselittämiknen taitaa olla sinulle pelkkää purkkaa.
Sinunlaisia verbaalisia lahjakkuuksia ei ole kuin 1/100.00, jos sitäkään. KIrjoita kirja Kurikan taudista, tai elä sittenkään, sitä ei annattaisi sinulle ja seuraaville kolmelle sukupolvillesi anteeksi. Totuudelle pystytetään patsaita vasta unohduksen partaalla.

17.12.2008 23.05  Juhani

Olen hämmentynyt kommentistasi ja luen sitä varmaan vielä useampaan kertaan uudelleen ja uudelleen. Tänään on fyysisen kuumeen lisäksi ollut monenlaista henkistä painetta.

Saa nähdä uskallanko seuraavaa blokitekstiä edes tallentaa romahduksen pelossa. Mutta ilmeisesti olen aika hyvin onnistunut säilyttämään rauhan ja ystävällisyyden pienten ristiriitojen keskellä.

17.12.2008 23.12  Työmies

Kuule. en ole mikä tahansa hölmö. Minulla mitattiin vuonna -73 äo 152, ei tuo äsken ollut ajattelematon heitto, vaikka äo ei sinällään mitään todistakaan, se on pelkkä temppuratkaisukyky


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini