Blogikirjoittelua ja Kurikan kehittämistä

Torstai 18.12.2008 klo 6.40 - Juhani Eilola


Salaisuuksia blogikirjoittelusta: 

Blogien ylläpitäjillä on salaisuuksia ja toimintoja jotka koskevat näitä blogeja.  Paljastetaan niitä nyt ensimmäisenä. Ensimmäinen salaisuus on se, että vaikka olisin sängyn pohjalla aamulla klo 6.40, tämä blogijuttu ilmestyy näkyviin siihen aikaan. Toisinsanoen ihmisten nukkumisesta voidaan vetää vääriä johtopäätöksiä.

Toinen salaisuus on se että blogi jättää ylös siellä kävijöiden jäljet. Jos joku käyttäytyy rikollisesti tai törkeästi muita kohtaan, voi kotisivukone toimittaa jäljet tutkintaa varten. Selville voidaan saada rikostapauksissa mm. käyttöjärjestelmä, selain, se mistä linkistä sivustolle on tultu ja kone josta viesti on kirjoitettu.

Kenelläkään ei siis ole minkänlaista varaa toimia rikollisesti. Tosin tietojen luovutus tapahtuu vain silloin kun rikollista tai herjaavaa käyttäytymistä esiintyy.

Omaa päiväkirjaa: 

Vietin kaksi aktiivista kuukautta Matin blokissa omalla nimelläni. Omasta mielestäni olen osoittanut siellä kunnioitusta jokaista ihmistä kohtaan vaikka kirjoitinkin liikaa.

Yhden viestin kirjoitin "ironisesti" jotain toista ihmistä vastaan nimeltä mainiten. En ymmärtänyt ottaa huomioon että ihmisillä on työtovereita, perheenjäseniä ja lapsia. Hän otti minuun yhteyttä ja korjasin virheeni heti, vieläpä työaikana. Onnea hänelle kaikessa tulevassa elämässä tästä eteenpäin !

Toivon ettei koskaan tule enää vastaan tilannetta jossa ulkopuoliset ihmiset joutuvat millään lailla häpeämään miestään, vaimoaan, lapsiaan tai ketään näiden juttujen takia.

Muistakaa kun kirjoitatte muista ihmisistä mihin tahansa, se ei koske vain heitä. Se koskee hänen edustamaansa ideologiaa, perhettä, työpaikkaa ja erityisesti lapsia. Se on pakko oppia muistamaan! Kurikkaa ja ympäristöä ei kerta kaikkiaan enää kehitetä pahoilla puheilla tai oman egon kohottamisella. Ne keinot saavat olla nyt tiensä päässä.

Jos joku huomaa minkä tahansa sellaisen kohdan blogiteksteissäni, huomauttakaa vaikka ette olisikaan asianosaisia. Ketään ei loukata enää vahingossakaan. Olkoot puheet tästä lähtien vain hyvää tahtovia.

Vahingoittaminen on helppoa 

Itselleni jäi paljon taustamateriaalia yhteydenottojen takia. Niistä saisi aikaan  millaista häväistymateriaalia tahansa melkeinpä kenestä tahansa. Mitä hyötyä siitä olisi ? Tiedän että ihmiset ovat kuten Matti sanoo, raadollisia ja syntisiä. Siinä on tarpeeksi heidän itsensä kannettavaksi. Siihen ei kenenkään tarvitse lisätä mitään.

Mutta on siihenkin tultava korjaus. Ei raadollisuus saa olla mikään syy toimia ajattelemattomasti kanssaihmisiä kohtaan. Ihmisten painostus ja kaikenlainen lyöminen kerta kaikkiaan pitää loppua.

Kohteena ei ole helppo olla

Myös minä olen ollut kohteena. Ajattelin että kestän mitä tahansa eikä sellaisia asioita edes elämässäni ole missä joutuisin vaikeuksiin. Mutta pahantahtoinen ihminen löytää niitä aina. Jos hän ei löydä niitä minusta niin hän löytää niitä työtovereista tai perheenjäsenistä.

Olen onnistunut muutamassa asiassa. Mielestäni olen rauhoittanut keskustelua. Pitkä kirjoitettu kommentti mistä tahansa aiheesta keskeyttää kiihkeimmän vuodatuksen. Olen saanut tukea tähän saakka mm. uudelta valtuuston puheenjohtajalta Pekka Heikkilältä
ja yrittänyt olla rauhoittava tekijä.

Nyt rauhoittava tekijä poistuu hetkeksi aikaa Matin blogeista. Täällä minua ei kukaan rajoita eikä millään tavoin hallitse. Saan olla oma itseni ja nauttia siitä mitä kirjoitan.

Vielä kerran

Voisiko Kurikan koko "poliittinen kerma" unohtaa kaikki mahdolliset julkiset antipatiat toisiaan kohtaan. Ymmärrän että oikein asiaan on vaikeaa keskittyä. Se ei ole niin mielenkiintoista. Mutta jos keskitytte toisiinne, niin pyrkikää rakentamaan siltoja eikä hävittämään niitä lopullisesti.

Sama koskee meitä ulkopuolisia. Joskus näyttää siltä että meillä on valtuutettu jonka ympärillä haukkuu terrierilauma ja kokeilee kestääkö sidostesukka.

Korjataan tapamme, ollaan ihmisiksi ja kehitetään Kurikasta myönteisiä mielikuvia. Ota yhteyttä sähköpostitse jos et halua kommentoida. juhani.eilola@kurikanseutu.fi

Avainsanat: Tietotekniikka, Politiikka


Kommentit

18.12.2008 13.42  Keskustelua seuraava.

Kannatan kaikiltaosin tätä kirjoitusta,
koska kokemukseni mukaan se on tässä kaikessa paras totuus.

18.12.2008 14.41  Takapenkiltä

Samaa mieltä, mutta tällä varauksella: päättäjien tekemisiä saada ja pitää arvostella. Ken valtaa haluaa ja sitä saa, ottakoon myös vastaan vallankäytön arvostelun.

18.12.2008 18.55  Keskustelua seuraava

Tärkeää on asiallinen arvostelu tai erimieltä oleminen.
Se vie asioita eteenpäin rakentavalla tavalla.
Rähinöinti ei kuljeta asioita eteenpäin.
Tuota eroa on valitettavan monen tosi vaikea ymmärtää tai omaksua.
Johtuuko tahallisuudesta olla paha vai tyhmyydestä.

18.12.2008 21.13  Juhani

Aina silloin tällöin ilahdun kommenteista.

Eräskin kertoi Kurikassa olevan maailman parhaita aivoja. Eikä hän puhunut yksikössä vain itsestään. Tuossa on toivoa. Tarvittaisiin vain kurikkalaista älyä myös sen paikan luomiseen jossa noiden aivojen tuottamia innovaatioita voisi toteuttaa. En pidä sitä mahdottomanakaan. Siellä missä on toteuttamismahdollisuuksia, voidaan paljon heikommaltakin maailmantilaston sijalta saada aikaan hyvää kehitystä.

Järjetöntä vihamielisyyttä en ymmärrä lainkaan. On tosi järkyttävää lukea ettei sen ja sen ammatin edustajan tarvitse osata yhtään mitään. Ei tulisi mieleenkään aliarvioida mitään ammattia. Varsinkaan jos sen ammatin harjoittamisesta ei ole pienintäkään aavistusta.

Kurikassakin tarvitaan varmasti kaikkien täällä olevien alojen panosta työelämässä. Mikään ei ole surullisempaa kuin se ettei ihminen olisi saman arvoinen, oli hän siivooja tai toimitusjohtaja. Molempia täytyy kunnioittaa ja jos pysähdytään oikein miettimään, niin molemmat ovat yleensä ihan tavallisia ihmisiä jotka hankkivat perheelleen elantoa. Toisella se elanto vain on pienempi kuin toisella. Annetaan molempien olla ylpeitä ammatinvalinnoistaan!

18.12.2008 21.20  Juhani

Sen verran vielä tuosta työn arvostamisesta että.... Meidän on syytä oppia sekin että emme kadehtisi suurempituloista. Jos jonkun menestys ärsyttää niin kukaan ei estä valitsemasta itselle parempaa koulutusta tai ottamasta yrittäjän riskejä tms.

18.12.2008 21.26  Juhani

Päättäjien arvostelusta... olen ollut yllensäkin sitä mieltä että kaikkea voi arvostella. Mutta viimeisten kuukausien aikana olen oppinut että juuri koskaan siitä ei ole hyötyä.

Jostain syystä arvostelu johtaa lähes aina vastareaktioon, ei vättämättä myönteiseen tulokseen.

Keskustelin juuri pojan kanssa yrityksen asiakaspalautteen tärkeydestä. Hyvä yrittäjä ottaa asiakaspalautteen vakavasti. Moite voidaan ymmärtää myös lahjaksi. Virhe on palautteen takia ainutkertainen, sitä ei tapahdu toiste.

Huono yrittäjä vihanpäissään yrittää soittaa palautteen antajalle ja sanoo takaisin päin naamaa...

Arvostelussa ja asiakaspalautteessa on järkeä jos sen vastaanottaja ymmärtää sen myönteisen arvon.

19.12.2008 8.47  Takapenkkiläinen

Palautteen mieltäminen lahjaksi on ohittamaton viisaus, ja sellaisen ajattelutavan aito iskostaminen omaan käyttäytymiseen antaa ihmiselle jatkuvan henkisen kasvun nosteen. Kerran kertausharjoitusten loppukeskustelussa kantaupseeri kyseli, onko ehdotuksia parannuksiksi. Yhdellä reserviläisellä oli. Upseeri suuttui ehdotuksista, piti reserviläisen puheita osoituksena kurittomuudesta. Puheet mahdollisista puutteista loppuivat siihen, vaikka tämä reserviläinen varmasti halusi tehdä joukko-osastosta entistä paremman.
Jos poliitikko ottaa moitteen vastaan samalla tavalla, hän kieltäytyy ottamasta vastaan lahjaa, joka voisi tehdä hänestä entistä viisaamman. Viisas poliitikko on aina myös vahva. Kyvyttömyys ottaa vastaan kritiikkiä on merkki heikkoudesta, vaikka poliitikon kohdalla sellainen saattaa joillekin näyttäytyä vahvuutena. Jotkut saattavat luulla, että poliitikko on vahva sanoessaan, että olen aina ollut tätä mieltä, en ole koskaan erehtynyt ja niin edelleen. Valtion tasolla niin sanoi esimerkiksi Neuvostoliitto.
Jos kritiikkiä ei oteta vastaan, ei sen esittäjä silti unohda asiaansa eli parannusehdotusta. Epäkohta jää elämään, yleensä se pahenee. Paineet kasvavat lopulta niin suuriksi, että tapahtuu hallitsematon räjähdys. Neuvostoliitto hajosi, koska se ei voinut olla hajoamatta. Niin räjähtää lopulta myös Kurikka, jonka poliittinen hallinto-kulttuuri on sairas. Ulkopuolisen silmille näky on suorastaan irvokas, makaaberi ja jo nyt menneen ajan ulkomuseo.

19.12.2008 22.58  Juhani

Melkein väreet kulki selän nikamarivissä eli selkäpiissä. Olen ihan samaa mieltä kaikesta, tosin toivon että Kurikassa voisi syntyä poliittisen kulttuurin muutos.

Tuo on nyt kuitenkin näköjään niin syvällä että siitä on vaikeaa päästä ulos. Eikä se voi olla pulpahtamatta yhä uudelleen pintaan.

Äsken tuli uutinen Aalto-yliopiston rehtorin valinnasta. Rehtoriksi oli valittu Tuula Teeri. Haastateltavana ollut henkilö (en nyt muista kuka hän oli) sanoi että hän uskoi että löydettiin paras vaihtoehto hakijoista. "Hän osaa kuunnella ja haluaa aidosti ymmärtää muita!"

Mekin olisimme varmaan yksimielisempiä jos haluaisimme aidosti ymmärtää toisiamme.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini