Kreikka vastaan Suomi

Tiistai 22.9.2015 klo 21.10 - Juhani Eilola


Suomi ennakkosuosikkina

Suomi lähti Kreikkaa vastaan talouden EurooppaCupiin selkeänä ennakkosuosikkina. Ja kai sitä voi sanoa niinkin että Jutta Urpilainen vei Suomen 1-0 johtoon hankkiessaan takuita Suomen vastuille Kreikassa. Toki Suomessakin ollaan hiukan erimielisiä siitä olisiko maali pitänyt hylätä.

Nyttemmin Suomen otteet ovat entisestään koventuneet ja jos kyse olisi kahdenvälisestä maaottelusta, niin Kreikalle ei annettaisi mitään selviämisen mahdollisuuksia.

Kreikka vastaa

Uutiset Kreikasta ovat kertoneet että Kreikka on vastannut Suomelle. Jos kreikkalainen näkee jossain tuotteessa tekstin Made in Finland, niin se jää kaupan hyllylle. Suomalainen työ ei Kreikassa enää entiseen malliin myy. Eikä siihen auta vastata matkailua lopettamalla, suomalaisia tuotteita ei kuitenkaan enää yhtä suurella innolla osteta. Se on kisan henki.

Kreikka on muistuttanut Suomea myös ansioistaan Suomen pääsemisessä EU:n jäseneksi. Tasoitus 1-1.

Suomi seuraa esimerkkiä

Suomen pelityyli on vuosi vuodelta lähestynyt Kreikan pelityyliä. Kenties Kreikka saa aikanaan olla päättämässä Suomen tukipaketista tai olla ottamassa vastaan suomalaisia elintasopakolaisia Kreikkaan.

Suomi teki kuitenkin viime hetken ketjun vaihdon. Kataisen kentällinen vaihdettiin Sipilän kentälliseen ja nyt piiskataan omaa kansaa tehokkaampaan peliin ja voittoon keinolla millä hyvänsä. Ei ainakaan anneta voitonriemua Kreikalle.

Maximilianin veto yläriman kautta maaliin

Myhrberg.jpgSuomen valmennusjohto on aivan oikeutetusti ottanut keinovalikoimiinsa Kreikan tavoin myös menneisyyteen vetoamisen.

Kreikka itsenäistyi vuonna 1830, jota edelsi vapaussota turkkilaista valtaa vastaan. Näytti siltä että Aleksanteri Ypsilantisin aloittama kapina oli tuomittu heti alkuunsa epäonnistumaan. On hyvä muistaa että Kreikka sai apua toivottomaan taisteluunsa muualta Euroopasta ns. Kreikan ystäviltä (filhelleenit) ja yksi tunnetuimmista sotasankareista oli suomalainen August Maksimilian Myrberg (Matti Aukusti Myrberg). Matti syntyi Raahessa ja hänen äitinsä saattaa oikein hyvällä tuurilla olla jopa kaukaista sukua meikäläiselle.

Myrbergin tarina Kreikan vapaussodassa on todella jännittävä. Paitsi että hän loukkaantui useamman kerran kentän pintaan, hän pelastui useita kertoja todella täpäristä tilanteista. Pariin kertaan jopa kuolemantuomiosta.

Niin vain Kreikka itsenäistyi ja Myrbergille annettiin Kreikan vapaussodan muistomitali ja sen lisäksi Vapahtajan ritarikunnan merkki, jossa oli kirjoitettu: "Otto, Hellaan kuningas. Sankarimielin isänmaan puolesta taistelleille."

Pallo on Sipilällä

Peli Suomelle 2-1. Nyt ollaan lisäajalla (3 min) ja odotetaan vetääkö Sipilä vielä kulmapotkusta banaanipotkun maaliin.

ONNEA MOLEMMILLE JOUKKUEILLE JATKOPAIKAN TAVOITTELUSSA!

Avainsanat: Kreikka, historia


Kommentit

22.9.2015 22.13  Raimo

Siinähän se oli tiivisteenä.

22.9.2015 23.46  Kiinnostunut

Luulin että Myrberg on keksitty persoona, mutta näyttää olevan totta. Mistä hänestä löytyy enemmän tietoa?

23.9.2015 6.00  Juhani

Itselläni on joku vanha 1930- vuoden Hakkapeliitta-lehti jossa on aika pitkä tarina, mutta löytyy hänestä googlaamallakin aika paljon. Hänen äitinsä puolen sukuhautoja on Raahen hautausmaalla tosi hienosti aidattuina ja tänäkin kesänä oton niistä jonkun valokuvan koska nimi on vilahtanut muutaman kerran omissakin sukuselvityksissä.

Historia on mielenkiintoista silloin kun sitä jollain tapaa pääsee omassa menneisyydessään lähelle.

23.9.2015 8.16  Sotamies

Siehän sälli oot!

23.9.2015 15.20  Historioitsija minäkin

Hienosti ideoitu

23.9.2015 19.56  tehtaasta

Tää sun juttu sisältää paljon hyviä havaintoja. Tuo on yksi tosiasia et suomalaisten käytös ulkomailla vie työtä kotimaasta. Kun tiedettiin että mitään ei voi tehä, niin miks vietiin silläkin taas työtä pois.

24.9.2015 6.48  Työtönnyt työtön

Samaa mieltä kuin edellinen. Huono markkinointi koitui meidän kohtloksi. Ei asiakkaita haukkumalla myydä.

24.9.2015 14.10  Raimo

Tuotteita ei myydä asiakkaita haukkumalla kai tarkoitit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini