Jumalattaria ja unelmia

Sunnuntai 1.1.2012 - Juhani EilolaKuutar ja Päivätär

Kuuntelen kirjoittaessani Värttinän 25-vuotiskonserttia. Sanoitukset ovat kuulijalle suuri arvoitus. Meidän ikiomassa kansallisessa mytologiassamme Kalevalassa mainitaan kuun ja auringon Jumalattaret Kuutar ja Päivätär. Heidän uskotaan kehräävän kulta- ja hopealankaa joista he kutovat mm. ihmisten elämänlangat taivaalle.

Värttinän kaksi "Kuutarta", Kuunkuiskaajat olivat edustamassa Suomea myös euroviisuissa. Tässä vuoden alkuun eräs heidän taivaalle kutomansa elämänlanka:
 


Jumalatar.fi

Kansanedusta James Hirvisaaren puoliso on tehnyt taiteesta edustussopimuksen Jonathon Bowserin kanssa useissa maissa, tietysti myös Suomessa. Tammikuun aikana suomalaisille jumalattarille on avautumassa hänen ylläpitämänsä palvelusivusto. Käy tutustumassa.

Alla esimakua Jonathon Bowserin tuotannosta:
 


Kohti Unelmaa

James puhui jo vuosikymmen sitten jumalattaresta kun on kyse samassa taloudessa asuvasta naisesta. Jumalatar -ajatus on kaunis, mutta kun todellisuus on usein paljon muuta. Mies saakin helposti heurekan - kuningasajatuksen - ja perustaa kotiinsa diktatuurin, joka vielä usein tarvitsee polttoainetta pysyäkseen kunnon diktatuurina.

Sitä odotellessa että maailmasta tulisi täydellinen, jossakin on toinen maa ja unelma odottamassa:
 

Avainsanat: Mytologia


Kommentit

1.1.2012 0.28  Juhani

G-Poweredin video on kuvattu opiskelu- ja lenkkimaisemissani Jyväskylässä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini