Arvot 1: Valokuva

Maanantai 23.5.2011 klo 19:13 - Juhani Eilola


Arvoja valokuvissa?

Kun menemme kirjahyllylle, otamme valokuvakansion ja alamme selata sitä, niin muistojen vyöry alkaa tulla ulos valokuvista. Useimmat meistä ovat eläneet aikoja joiden arvon tajuamme vasta jälkeenpäin.

Valokuvakansiot ovat täynnä perhearvoja, rakkautta ja suruakin. Jos googletamme netistä vaikkapa sanan kasvokuva, niin harva niistä kuvista välittää meille sellaisia tunteita kuin oma historiamme, oma lapsuutemme, nuoruutemme ja elämämme meille tärkeiden ihmisten keskellä. Ystävien, perheen ja kaikkien rakkaiden kasvokuvat ovat meille niitä tärkeimpiä kuvia.


Laajempaa näkemystä arvoihin

Kun on kysymys meistä itsestämme, me ymmärrämme mitä me arvostamme. Yhteiskunnassa päättäjänä olevan täytyy nähdä asia laajemmin kuin vain oman itsensä kannalta. Kurikan kaupunki on se alue josta meidän on huolehdittava. Se on meidän perheemme valtuutettuina. Silloin ehkä voidaan nähdä pieni häivähdys siitäkin käskystä, että me tekisimme toisille sitä mitä toivoisimme itsellemme tehtävän.

Hallitusneuvotteluissa on otettu köyhyys ja syrjäytymisen ehkäiseminen yhdeksi kolmesta pääteemasta. Se perustuu arvoille. Se perustuu juuri oikeille arvoille.

Lisää muistojen kuvia arvojen luontiin:

Avainsanat: Arvot


Kommentit

23.5.2011 20:27  Juhani

Voitaisiinko ajatella että tämä meidän yhteinen nykyinen kotiseutumme olisi se valokuvakansio, jota me vuosikymmenten jälkeen voimme aika ylpeinä selata. Joukossa on paljon toisista välittämistä ja ehkä vähän epäonnistumisia ja suruakin. Kunhan yritämme parhaamme.

24.5.2011 7:38  Dora

On pakko toivoa että saamme sinut valtuustoon seuraavissa vaaleissa. Vaikka yksi ei voisikaan saada yksin mitään aikaan, niin ainakin on yksi jonka tarkoitusperiin voi luottaa.

24.5.2011 20:51  Juhani

En taida olla ehdokkaana.

25.5.2011 19:54  Rajan takaa

Olisipa meilläkin täällä Kauhajoella vastaavaa pitkämielisyyttä ja positiivisuutta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini