Talousennuste 2011 - 2012

Perjantai 1.4.2011 klo 6.11 - Juhani Eilola


Palkansaajien tutkimuslaitos on julkaissut talousennusteen vuosille 2011 - 2012. Ennuste on odotettua positiivisempi.

Positiiviset signaalit eivät ole ainoastaan mitäänsanomattomien tunteiden lähteitä, vaan ne antavat aidosti elämään fyysisesti vaikuttavaa toivoa ja tahtoa yritteliäisyyteen.

005.jpg

Kurikkalaisia toivoja lenkkeilemässä.


"Suomen elpyminen taantumasta on sujunut paremmin kuin mitä on yleisesti odotettu. Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa, että Suomen kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 3,8 prosenttia eli suurin piirtein yhtä paljon kuin mitä ennustimme vuosi sitten ja viime syksynä. Ensi vuonna talouskasvu asettuu 3,1 prosenttiin.

Suhteellisen hyvä talouskehitys tukee työmarkkinoita niin, että työttömyysaste alenee tänä vuonna keskimäärin 7,8 prosenttiin ja ensi vuonna 7,1 prosenttiin.

Työtuntien tuntuva lisäys, yritysten kannattavuuden reipas koheneminen sekä välillisen verotuksen kiristys kasvattavat verotuottoja niin, että julkisen talouden rahoitusasema paranee merkittävästi.

Jo tänä vuonna koko julkinen talous on lähes tasapainossa, ja ensi vuonna sille muodostuu ylijäämä, jonka koko on noin prosentin BKT:sta. Valtion rahoitusalijäämä on ensi vuonna noin 4,6 miljardia euroa, kun se viime vuonna ylitti 9 miljardia euroa."

Lue ennuste kokonaisuutena tästä!

Avainsanat: Talous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini