Lievä riippuvuus

Sunnuntai 7.11.2010 klo 21.37 - Juhani Eilola


Jestas sentään, mitkä rinnat!
Pieleen laskin kaikki hinnat.
Jestas sentään, mitkä rinnat!
Täytyy antaa täydet hinnat.
Jestas sentään! Sun kanssas vasta hauskaa ois...
Jestas sentään! En luotas tahdo koskaan pois...Riippuvuus

No joskus ihminen tulee siihen ikään ettei enää tarvitse rintaa. Mutta jotkut riippuvuudet syntyvät vasta aikuisiällä. Esimerkkinä voi olla oma riippuvuuteni Matti Ollilan blogista. Onneksi se on kuitenkin viinaa ja tupakkaa terveellisempi.Lothar Seiwert kirjoittaa kirjassaan "Vähemmän on enemmän elämässä" viidestä reaktiosta joista tunnistaa riippuvuuden:

Pakeneminen: Jos pakenet jotakin epämielyttävää asiaa, vaikkapa kotitöitä Matin blogin pariin, niin saattaa olla että Matin blogi on myös sinun riippuvuutesi.

Magneettinen vetovoima: Vaikka päätät luopua koko blogin avaamisesta, niin palaat aina uudelleen sen pariin. Et pysty hillitsemään mielitekoasi ja blogin pitäjän älykkyyttä.

Järkiperustelut: Perustelet itsellesi sen hyviä puolia, kuten minä tuossa alussa, "se on kuitenkin viinaa ja tupakkaa terveellisempi." Tai sitten kuvittelen että siellä keskustelu ja kirjoittaminen on kehittävää.

Itseinho: Kun olet kirjoittanut ja tallentanut tekstin humalapäissäsi  ja luet kommenttisi aamulla niin kuinka inhoatkaan itseäsi. Ja kun et saa omaasi enää pois, niin vihoittelet kotona tai blogissa muille.

Makeat piilot: Selkeä merkki riippuvuudesta on sen piilottelu. Sitä Matin blogin kohdalla tapahtuu tosi paljon. Sanot muille: "En minä sitä koskaan käy lukemassa!" Ja heti kun silmä välttää käyt katsomassa mitä sinne nyt on ilmestynyt ja kirjoitat oman vastineesi. Maksimoit piilottelun kirjoittamalla nimimerkillä.

img_1330.jpg

Suomessa ollaan lievästi sanottuna riippuvaisia lämmöstä. Kuka arvaa mistä tämä kuva on otettu? Mikä paikkakunta?


Kommentit

15.2.2015 21.00  kasperi

Helsinki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini