Kultatytöt

Sunnuntai 19.9.2010 klo 17.14 - Juhani Eilola


Rasti-Kurikka otti tänäänkin kultaa SM -suunnistuksissa, jotka jatkuivat Karijoella Kauhajoen Karhun isännöiminä. Tänään kulta tuli naisten sarjassa.

img_4662.jpg

D40 viestisuunnistuksen tämänpäiväinen kultajoukkue
Outi Ala-Kasari, Tuula Nieminen, Teresa Kollanen.

Katso myös Ilkan verkkosivut!

Myös eilisestä Matti Vainionpään mestaruudesta on Ilkassa juttu:
Vainionpää suunnisti mestariksi Parrassa

Rasti-Kurikan menestys on viime aikoina alkanut sykähdyttää ja erityisesti nyt viikonloppuna kun itsekin suunnisti ja näki millaisessa maastossa mitalit tulivat.

img_4657.jpg

Suunnistus taitaa myös nuorentaa. Kuka uskoisi että yksikään näistä naisista suunnistaa R2 -sarjoissa (yli 35-vuortiaat). Toisaalta omat hiukset ovat harmaantuneet suunnistuksesta huolimatta ;-)


img_4652.jpg

Kun Rasti-Kurikan H45-sarjan Jouni Pikkumäki leimaa maalileimaustaan, taustalla näkyy vaihtoalue, jossa tummapukuinen pitkä mies Tapani Vähämaa odottaa oman H50 joukkueeni toista viestinviejää vaihtoon.


Oman joukkueen tarinaa:

Olisin ottanut enemmän viestin kulusta kuvia, mutta olin itsekin metsässä. Olisi ollut hienoa ottaa sinnekin kamera mukaan, mutta rajansa kaikella. Maastossa olisin saanut kuvia mm. isoon kallionreikään pudonneesta suunnistajasta (ei onneksi loukkaantunut), Matti Vainionpää olisi tullut kuvaan ja pari kyselijää joilla ei ollut aavistustakaan omasta sijainnistaan. Yksi valtavasti huohottava nainen ja jos jotenkin olisin onnistunut ottamaan itsestäni kuvan, ihan likomärkä ja kuulemma valkoisena vaihtoon tullut suunnistaja!

Juoksin siis H50 ensimmäisen osuuden. Maaston hitaus oli melkoinen yllätys. 1. rastin jälkeen oli melkein sama kiipeilikö kävellen vai juosten. Tärkeintä oli ottaa rastit tarkasti. Ensimmäinen 3 km:n kierros meni kohtuullisesti, mutta toisella 1.7 km kierroksella tuli supersuurien lohkareiden keskellä superpummi, jossa Suunta-Jurva ja Rasti-Jussit pääsivät ohi. Onneksi sentään neljä joukkuetta jäi taaksekin. Ilman pummeja olisin noussut selkeästi kymmenen joukkoon, mutta kysymys kuuluu: Kuka tuolla ei olisi pummannut? Varmaan melkein kaikki jollakin rastilla ja pummit lasketaan aina mukaan aikaan.

2. osuudella Heikki Kilpiä lähti edellä menevien takaa-ajoon, mutta väärä rastileimaus nelosrastilla koitui joukkueen kohtaloksi. Niinpä ankkuri Tapani Vähämaalle jäikin pelkkä suunnistamisen nautinto, jota hän ei tosin ehtinyt kuulla. Kun muut olivat menneet niin Tapani kertoi että "siellä olin vain minä ja puuta hakkaava tikka".

Mutta ainakin minulla oli hauskaa! Tuli varmasti uutta lenkki-intoa. Kunnolla on suunnistuksessa melko ratkaiseva merkitys ja sitähän Rasti-Kurikan naisilla on, mutta mistä saataisiin minullekin.

Avainsanat: Urheilu, Suunnistus, Rasti-Kurikka


Kommentit

19.9.2010 21.25  Myös mukana

Onnea Rasti-Kurikan tytöille!

20.9.2010 10.57  Sohvalta tänään

On hienoa että paikkakunnalta löytyy näin virkeä suunnistusseura.

20.9.2010 23.50  Kiitos

Itsekin tulee hyvälle mielelle kun katselee tuota riemua. Kiitos Juhanille hyvistä kuvista ja tekstistä.

21.9.2010 0.25  Juhani

Kiitos kiitoksista. Täytyy sanoa että pidän tätä blogijuttua ehkä parhaana jonka olen tehnyt. Mutta se ei johdu minusta vaan päähenkilöistä jotka tekivät työn.

Melkein on pakko lisätä, että jos tulkitsin tuloksia sunnuntaina oikein, niin nämä tytöt kaiken lisäksi jokainen voittivat oman osuutensa.

1.10.2010 0.14  Kauno Kyvykäs

Ookko sä Juhani viäläki mökötöksis näistä suunnistamisista ku sä et niis kunnolla päriänny, vai ookko sä kipiä, ku ei näy ei kuulu.

1.10.2010 15.39  Juhani

Hah... mitähän tuokin tarkoitti ;-)
Pärjäsin ihan hyvin SM-viestissä. 17 joukkueesta neljä jäi taakse, lisäksi Jurva, Seinäjoki ja Helsinki vilkkuivat matkalla useaan otteeseen. Ei olleskaan huonosti.

Olin Kortesjärvellä toissa yönä yösuunnistuksissa ja olin muistaakseni 28. Kymmenkunta jäi taakse ja siellä oli sentään Esa Kurkia ja muita huippuja mukana. Toki melkein puoli tuntia nopeampia, mutta kuitenkin.

Nyt viikonloppuna mennään Mynämäelle taas SM-kisoihin. Nyt yösuunnistuksessa. Lähtöaika oli muistaakseni lauantain kisaan klo 21.13. Osanottajia oli näin vanhoissa joku 75, joista on tarkoitus jättää taakse ainakin yksi. Aikatavoite 1.05.00.

Sitäpaitsi. Vielä on kahdet yösuunnistukset Kurikassakin. Soitan sulle kun tuun sua hakemaan ;-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini