Kurikkalaista menestystä

Perjantai 17.9.2010 klo 20.40 - Juhani Eilola


Kurikkalaissuunnistajat ovat tänä vuonna menestyneet maailmalla hyvin. Kurikassa syntynyt suunnistuksen nuori suurlupaus Suvi Heittola on kaikkein valovoimaisin menestyjä, koska hän on vielä nuori ja edessä on paljon kilpailuvuosia toivottavasti Kurikan ja joskus Suomenkin edustusasussa.

FIN5 kolmossija, Koululiikuntaliiton mestaruus, Kainuun rastiviikon voitto, pitkien matkojen SM-kulta ja uskomattomat viestisuoritukset Nuorten Jukolassa ja Tiomilassa ovat kyllä aivan käsittämättömän hieno suoritus samalle vuodelle ja samalle suunnistajalle. Kyse ei ole enää mistään hyvistä sattumista vaan varmasta ja menestyvästä suunnistajattaresta.

 

heittola_suvi.jpg

Suvi puolitoista vuotta sitten Jalasjärven Pellavasprintissä. Suvin ylivoimainen voittoaika oli 18.58 kun toiseksi tuleen aika oli lähes 12 minuuttia heikompi.

Eikä nuorten menestys jää yksin Suvin harteille. Tiomilan koko D18 -tyttöjoukkue on pakko mainita unohtamatta poikien suorituksia. Voit käydä tutustumassa nuorten menestykseen lukemalla Rasti-Kurikan nuorten uutisia.

gorokhov_sergey.jpg

Rasti-Kurikka on useaan otteeseen näkynyt myös televisiossa, jossa ainakin kuvassa oleva Sergei Gorotkov ja Iso-Britannian maajoukkueessakin suunnistava David Brickhill-Jones ovat kantaneet Rasti-Kurikan värejä. He ovat syntyneet ulkomailla!

Veteraanien maailmanmestaruuskilpailuissa D40 sarjassa Kurikassa syntynyt Teresa Kollanen voitti pronssia ja menestyneitä miehiä, naisia ja veteraaneja on vaikka muille jakaa. Eikä sovi unohtaa sitäkään että meillä on myös toinen suunnistusseura Suunta-Jurva, jolla on myös menestystä tältäkin vuodelta. Suunta-Jurvasta myöhemmin lisää.

Mutta sitten on niitäkin jotka eivät menesty vaan nauttivat. Iltarasteilla käy tiistaisin toista sataa rastien etsijää. Juoksijoita, kävelijöitä ja jopa selkäreppuilijoita. Hyvää ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.


Veteraanien SM Teuvalla ja Karijoella

Sitten on meitä muita liikunnasta nauttijoita. Lauantaina kello 9.30 jälkeen starttaa iso määrä kurikkalaisia ja ehkä joku Kurikassa syntynytkin veteraani SM-keskimatkojen kisaan Teuvan Parrassa ja sunnuntaina Karijoella seitsemän joukkuetta SM-viestiin.

Mukana on mm. koko aikuisten naisten parhaimmisto, joiden esittelyt löytyvät Rasti-Kurikan naisten sivulta. Sekä heiltä että myös miehiltä on odotettavissa useita mitaleita.

9.30 karsinnassa lähtevät lauantaina heikoimmat ensin ja noin tunnin kuluttua parhaat. Olen itse mukana sunnuntain viestissä kolmikossa Eilola - Vähämaa - Kilpiä. Tasoa kuvaa se että henkilökohtaisessa kisassa kaikki starttaavat metsään klo 9.30 tai 9.31. Olemme siis tienraivaajia niin kauan kuin muut menevät ohi! Menestystä ei ole odotettavissa, mutta hauskoja kokemuksia kyllä tällä tietoa sateisessa metsässä.

Kurikkalaisten ja Kurikassa syntyneiden edesottamuksia voit seurata huomenna lähes suorana linkistä: Online -seuranta

Sunnuntain viestin kotisivu löytyy linkistä Kauhajokinyt.fi

 

Avainsanat: Urheilu


Kommentit

18.9.2010 6.47  Juhani (SM2010 -sivu)

Kello on 6.42 ja on aamupalan aika. Vaikka suunnistaminen on tuttua eikä mitään menestymispaineita ole, niin silti tuntuu mahassa. Parran vaativa maasto on kyllä jo etukäteen jännittävä kokemus. Löytyvätkö edes ne rastit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini