Maahanmuuttopolitiikka

Sunnuntai 15.8.2010 klo 15.55 - Juhani Eilola


Nyt tartun härkää sarvista ja sanon muutaman sanan aiheesta johon kenenkään järkevän ihmisen ei vapaaehtoisesti pitäisi sanoa mitään. Nimittäin maahanmuuttopolitiikasta joka on nousemassa suureen rooliin myös eduskuntavaaleissa.


Syytettyjen penkillä James Hirvisaari

Olen ottanut asenteeksi sen, että elämässä ja varsinkin toisten asioista päätettäessä poliitikoilla pitäisi olla hyvä tahto kaikkia niitä kohtaan joita päätökset koskevat. Alunperin tämä perusasenne on lähtöisin hyvältä ystävältäni James Hirvisaarelta, joka on tulevissa eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana. James puhui meille hyvän tahdon merkityksestä niin paljon että se syöpyi mieleen ja jäi itsestäänselvyydeksi.

James pitää myös blogia samalla tavalla kuin minä ja on nyt saanut syytteen blogikirjoituksestaan. Kyseessä on kiihotus kansanryhmää kohtaan. Voit tutustua syytteen sisältöön tarkemmin Jamesin omassa blogissa: James Hirvisaari: Ajatusrikollinen?

james.jpg

James meillä vuonna 1990 opettamassa hyvää tahtoa ja tutkimassa hyvän käytöksen opasta.

Maahanmuuttopoliittinen vaalimanifesti

Oma paikallinen valtakunnan poliitikkomme Vesa-Matti Saarakkala kirjoittaa kahdessa viimeisessä blogikirjoituksessaan Perussuomalaisten julkaisemasta vaalimanifestista, jonka kolmentoista allekirjoittajan joukosta löytyvät sekä James Hirvisaari että Vesa-Matti Saarakkala. Molemmat siis sitoutuvat sen sisältöön. Kyseinen tekstin voit lukea Vaalimanifestisivulta.

Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Olen lukenut em. tekstin joka sisältää useita hyviä toimenpidevaatimuksia. Olen lukenut paljon myös maahanmuuttoon liittyvää propagandaa joka kumpuaa muualta kuin järkevästä ajattelusta tai hyvästä tahdosta. Se kumpuaa ensinnäkin siitä että nykytoimenpiteillä vastakkainasettelu on jo syntynyt. Toisinsanoen asioiden hoidossa on jo epäonnistuttu, mutta osa kumpuaa myös selkeästä kulttuuri- tai muukalaisvihasta, joka ei millään tavalla noudata hyvän tahdon periaatteita ja josta pitäisi päästä kokonaan eroon.

Vaalimanifestin paras osuus oli sen lopussa. Alleviivaan itse seuraavassa lainauksessa turvallisuutta:

"Tavalliset maahanmuuttajat arvostavat samoja asioita kuin tavalliset suomalaisetkin: kohtuullisia veroja, hyvää koulutusjärjestelmää, yhteiskuntarauhaa, turvallisuutta. Huono maahanmuutto nakertaa pohjaa näiltä vetovoimatekijöiltä. Mitä avokätisemmin Suomi kohtelee sosiaalisia maahanmuuttajia, sitä vähemmän Suomi pystyy kilpailemaan hyvistä ja osaavista maahanmuuttajista."

Vetoomus

En ole tekemässä vaalityötä Perussuomalaisten puolesta. En myöskään hyväksy kaikkia ehdotettuja toimenpiteitä ennenkuin syntyy manifesti myös pakolaisen tai muun maahanmuuttajan näkökulmasta ja ratkaisu siihen, millaisiin samanlaisiin sääntöihin suomalainen alistuu maahanmuuttajana muissa maissa. Hyvä tahto on myös tasapuolisuutta ja maahanmuuttajan asemaan asettumista erilaisissa maahanmuuttotilanteissa.

Jo Jeesus opetti että mitä me haluamme itsellemme tehtävän, tehkää se lähimmäiselle. Eikä Jeesus tässä puhunut itsekkäistä tarpeista, vaan tarpeista jotka ovat kristillisen kulttuurin perusta. Jos kristillinen kulttuuri ja tunnetuksi tullut rauhantahtoinen Suomi halutaan säilyttää, toimitaan myös sen sisältämän hyvätahtoisuuden ja päättäväisyyden mukaan.

Uskon että sekä James että Vesa-Matti taustojensa takia ymmärtävät tämän vetoomuksen. Hyvälle tahdolle on löydyttävä todellinen kulminaatiopiste joka ottaa kaikki osapuolet huomioon.

Avainsanat: Politiikka


Kommentit

15.8.2010 15.57  Juhani

Huomautan että poistan kaikki kommentit joissa käytetään kenestä tahansa osapuolesta liian karkeaa kieltä. Jos kommentoitte, kommentoikaa vain asialinjalla.

15.8.2010 21.06  Maalainen

Tuossa lainauksessa on ristiriita vaikka en kannatakaan liiallista avokätisyyttä joka on suurempi kuin omille kansalaisille tarjottu apu. En silti ymmärrä millä tavalla se vähentää Suomen kilpailumahdollisuuksia hyvistä maahanmuutajista?

16.8.2010 8.53  Ymmärrystä osapuolille

Suomesta on kautta koko sen historian muutettu milloin minnekin useinkin työn perässä. On muutettu Amerikkaan 1930 luvun pulavuosina, 1960 luvulla Ruotsiin työn perässä, jopa Australiaan ja myös enenevässä määrässä Eurooppaan. Jos kenenkään niin suomalaisten luulisi ymmärtävän maahanmuuttajia. Peräänkuulutan ymmärrystä muita kulttuureita kohtaan, ylilyöntejä puolin ja toisin en ymmärrä.

17.8.2010 2.45  Diplomaatti

Tämä blogiteksti oli hiukan vaikeasti lähestyttävä. Kukaan ei halua tulla vastaan kummastakaan suunnasta koska tämä osoittaa että kompromissi on olemassa.

17.8.2010 23.53  Juhani

Kiitos arvokkaasta sähköpostipalautteesta kaikille osapuolille, erityisesti Vesa-Matille ja Jamesille. Sen perusteella näyttää olevan turhaa olla huolissaan siitä että nämä henkilöt menisivät liian pitkälle maahanmuuttovastaisuudessa.

18.8.2010 14.10  Kysymys

Missä on Vesa-Matin ja Jamesin palautteet, en vain löydä !

18.8.2010 23.20  Juhani

Ikävä kyllä, sekä Vesa-Matti, James ja Soini antoivat palautteensa sähköpostissa. Mutta ehkä asia tulee ajankohtaiseksi heidän tulevissa blogeissaan. Odotellaan, ehdokkuus on varmaankin tilanne jossa kaikki julkisuus on harkittava hyvin tarkkaan - kuvittelisin.

19.8.2010 18.43  Salattu

Salaista on poikien puuhat ja postit !

19.8.2010 22.16  Kauno Kyvykäs

Juhanin uusin aluevaltaus haiskahtaa olevan poliittinen musta magia.
Opin mukaan, uskot Jumalaan, uskot myöskin Piruun ja Saatanaan.
Poliitikkojen ymmärtäminen vasta vaarallista on, samalla alkaa ymmärtää edellä mainittuja sielunvihollisia,

20.8.2010 20.51  Juhani

No itse asiassa pidän pirua ja saatanaa ihan samana henkilöitymänä. Opin mukaan tämä henkilöitymä kohta vangitaan yli 900 vuodeksi. Ei siis mitään hätää.

On kuitenkin ilmeisesti niin vakuuttava että päästetään vielä hetkeksi ehdonalaiseen, mutta teloitukseenhan se lopulta päättyy. Ei oikein viitsi tuohon kannattajajoukkoon liittyä.

Mutta en minä tätä nyt perussuomalaisiin halua yhdistää. Osa heistä on kuitenkin kyvykkäitä tehtäviinsä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini