Liittymäjärjestelyt kuntoon

Lauantai 3.4.2010 klo 13.05 - Juhani Eilola, Kuvat: Juhani Eilola


Vanhat sadut alkavat yleensä pahan hallinnasta ja päättyvät siihen että paha saa palkkansa:
"Ja niin he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka."

Pääsiäisen sanoma poikkeaa sadusta siinä että se on totisinta totta tässä ja tulevassa hetkessä:
"Ja niin he elävät..."


Arkipäiväistä pahaa

Jokainen ihminen on jollain lailla osallinen pahaan. Ihmiset ovat itsekeskeisiä. Hyvää ei haluta jakaa tasan vaan "minä" on useinmiten ensimmäisenä. Minun valtani, minun palkkani, minun pätevyyteni, minun hauskuuteni, minun saarnani, minun ihan kaikki. On vaikea löytää vilpittömiä ja oikeudenmukaisia ihmisiä.

Politiikassa paha näkyy pyrkyryytenä, lahjusten vastaanottamisena, toisten saavutusten aliarvostuksena ja omien äänestäjien epäterveenä kosintana. Kaikkea pahaa ei enää edes mielletä pahaksi vaan tämän päivän hyväksytyksi ja itsestäänselväksi tendenssiksi. Tässä suhteessa kyse on myös moraalin löystymisestä.

img_14022.jpgNämä blogitkin ovat joskus raakoja. Teksti voi sisältää totuudenpoikasia tai jopa koko totuuden, mutta totuus ilman henkeä on kuollut! Jos totuuden tarkoitus on saada aikaan pahaa, jos sillä on tarkoitus katteettomasti hyötyä toisen ahdingosta tai jos sillä on muuten epäpuhtaat tarkoitusperät, niin sekin voi väärällä tavalla esitettynä olla pahuutta.

Liittymäjärjestelyt kuntoon

Kurikassa on puhuttu paljon kolmostien liittymäjärjestelyistä. Ne ovat vasta kolmannella sijalla kun liittymistä puhutaan. Pääsiäinen on hyvää aikaa miettiä itse kunkin omia liittymäjärjestelyjään.

Äsken tuli televisiosta vanha elokuva "Uskonpuute". Elokuva päättyi gospelkappaleeseen "Highway to Heaven". On olemassa yksi liittymä josta kaikki aikanaan kulkevat. Oltiin uskosta tai sen puutteesta mitä mieltä tahansa, niin se täytyy todeta että jokaisella tiellä "Kultainen keskitie" on se kaikkein vaarallisin ajattelumalli. Keskiviivalla ei kauan ajella kun rysähtää. Siksi on syytä pohtia kumpaa kaistaa ajaa ja mihin suuntaan. Keskitietä ajaminen on vain osoitus oman egon epäpyhästä suuruudesta.

img_3048.jpg

Liittymä paratiisiin.


Toinen kolmostietä tärkeämpi liittymä on liittymä toinen toisiimme. Avaammeko ja annammeko kaikille tietä, menemmekö aina itse edellä, rikommeko liikennesääntöjä kun oma etu on kyseessä? Entä kun jonkun ajoneuvo piiputtaa tai peräti jättää välille. Onko liittymä hyvään tahtoon?

Kaupungin hallintoa tutkiva konsultti sanoi että jossain vaiheessa elämäämme me valitsemme suunnan. Meistä tulee joko kiukkuisia vanhoja ukkoja ja akkoja tai hyväntuulisia ihmisiä jotka osaavat paremmin ottaa muutkin huomioon. Minkähän suunnan minä olen valinnut?

kopio_img_1329.jpg

Lämpöputki, jossa liittymät ovat kunnossa.

Avainsanat: Kurikka, Uskonto


Kommentit

3.4.2010 17.00  Kauno Kyvykäs

Politiikka kiinnostaa eniten sellaisia laiskoja nuoria, jotka eivät halua tai pysty tekemään sellaista, joka vaatii vastuun ottamista ja rehellistä asennetta työntekoa kohtaan. Paljon helpompaa on viiletellä takki auki, kuin keskittyä rehellisyyttä ja työteliäisyyttä vaativaan ammattiin. Ammattipoliitikoksi ryhtyminen korvantaustat märkänä on tavallaan loiseksi heittäytymistä ilman, jotta on aikomustakaan tehdä mitään tuottavaa, joka veisi yhteiskuntaa eteenpäin. Kelpoisuus yhteiskunnan asioiden hoitoon tule sillä, jotta ottaa oppia vanhojen poliitikkojen sellaisista toilauksista, joka keinoja kaihtamatta on tuonut valtaa, todellisuudessa tämä valta on tuonut kansalle yleensä kurjuutta.

6.4.2010 9.21  Juhani

Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä oli vieraana jossain ajankohtaisohjelmassa eilen. Hän sanoi mielestäni sen pääasian jonka takia kansanedustajia eli kansan edustajia valitaan. He edustavat jotakin ja "heidän on tykättävä niistä ihmisistä joiden asioita he ajavat".

Kurikassa valtuutetut ajavat Kurikan etua. Valtuutettujen pitäisi tykätä niistä joiden asioita he ajavat. Nyt tuntuu joskus siltä että valtuutettu ei tykkää oikein mistään eikä kestään.

Eikä kyse ole vain valtuutetuista, vielä vähemmän tykätään valtuutetuista tai viranhaltijoista. Kurikassa on oikein kunnon tykkäämisvaje.

Nyt pitäisi aloittaa vielä yksi projekti. "Kurikka uuteen tykkäämiseen" ;-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini