Kuntien Kuningas!

Perjantai 30.4.2010 klo 20:33 - Juhani Eilola


Vanha satu kertoo ketusta joka pilkkasi vuodesta toiseen leijonaa. Kettu sai aina ison pesueen, mutta leijona vain yhden pennun. Kun kettu taas tapansa mukaan tuli pilkkaamaan vastasynnyttänyttä leijonaa, niin leijona-äiti vastasi: "Mutta se on leijona!"


Kuntien Kuningas

Vaikka Espoo, Helsinki ja maan kasvukeskukset kasvattavat asukaslukujaan, niin me olemme sentään kurikkalaisia ja jurvalaisia. Emme ole mitään tusinatavaraa vaan laatukansalaisia. Maailman älykkäintä kansaa ja koristeveiston huippuosaajia! Yksi kurikkalainen vastaa kymmentä helsinkiläistä.

Olemme asuttaneet kappaleen Pohjanmaata ja tehneet siitä kenen tahansa mittakaavassa kelvollisen ja turvallisen asuinympäristön sekä yrittämisen kehdon, joka näkyy valtakunnallisestikin suhteellisen suurena yritysten määränä.

Suomen parhaiten johdettu kunta

Kurikan hallinnon uudistamista koskevassa hankkeessa on tavoitteeksi asetettu se että Kurikka olisi tulevaisuudessa Suomen parhaiten johdettu kunta.

Sille voi olla helppo nauraa nyt kun tuntee kurikkalaista poliittista kulttuuria, mutta Kurikassa on onnistuttu ennenkin. Monilla myönteisillä mittareilla mitattuna olemme nytkin valtakunnan huippua. Niitä ovat mm. alhainen veroäyri ja poikkeuksellisen onnistunut sijoitustoiminta.

Kirves oikeaan käyttöön

Kurikkalainen on taitava taistelija. Kun he kohtaavat poliittisessa kentässä, jokainen tietää että ratkaisematon on lähellä. Taistelussa käytettävät tomahawkit ovat armottomia, verisiä ja rikkovat paikkoja. Valtakunnan parhaat taistelijat ovat kentällä...

Mutta kun tulee päivä että rauhanpiiput sytytetään, niin muu maa jää toiseksi. Vaikka emme täytäkään maata määrällä, olemmehan kuitenkin kurikkalaisia ja osaamme käyttää kirvestä myös uuden rakentamiseen.

 

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

1.5.2010 23:18  Kaikkea hyvää

Hyvä Juhani! Iso kiitos Sulle, kun jaksat päivystää ja vähäsen vartioidakin näitä sekavia naapureitten blokeja ja niiden kommentteja.
Teet sen peittelemättä, rohkeasti ja virkamiestaustastasi huolimatta omalla nimelläsi; jatka vaan samaan malliin!
Jaksat uskoa oman työnantajasi hyvään tulevaisuuteen. Annat arvoa muillekin ja teet hyvän tulevaisuuden eteen työtä ja uskot Kurikkaan.

1.5.2010 23:44  Juhani

Kiitos palautteesta. Voisin kääntää tuon toisinkin päin. En näe Kurikan kehittymisen kannalta oikein mitään järkeä pelkässä negatiivisuudessa. Jos emme kehity kaupunkina, niin emme ainakaan kehity negatoimalla joka asiaa.

Ja jos haluamme käyttää työssä tehokkaita ja motivoituneita työntekijöitä, niin kielteisellä ja jopa pilkallisella suhtautumisella jokaiseen työntekijään ei motivoidu kukaan. Pitäisi päinvastoin antaa hyvää palautetta silloin kun siihen on aihetta, se motivoi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini