Ensimmäinen Juhanin kirja 3.luku

Torstai 30.7.2009 klo 12.01 - Juhani Eilola


3.LUKU

1. Siihen aikaan myös kirjanoppineet väittelivät tieteen temppeleissä näkymättömän maailman salaisuuksista.

2. Kuin egyptin viisaat ja velhot, myös suomalaiset kirjanoppineet ovat pystyneet tekemään suuria ihmeitä. Ja katso, näkyvästä voi tulla näkymätön.

3. Taloussanomista löytyneessä kirjoituksessa kerrottiin DI Pekka Alitalon väitöskirjasta, jossa valo johdetaan hilamaisen esineen läpi. Tällä tekniikalla puhelinmastot ja muut harvaan rakennetut rakenteet saataisiin näkymättömiksi ja ilmassa leijailisi näkyvissä ainoastaan lautasantenneja kuin taivaalliset ihmeet ikään.

4. Onko "Koko kaupungin Vinskissä" sittenkin totuuden siemen? Onko se profetia tulevaisuudesta. Onko Harry Potterin näkymättömyysviitta joskus todellisuutta?

5. Kuinka pitkälle kirjanoppineiden viisaus näkymättömyyden luomisessa riittää? Onko näkymätön masto lopulta myös aineeton masto?

6. Vai onko koko muukin näkymätön maailma sittenkin aineellinen? Ovatko näkymättömät hilamaiset olennot vain taitavia valon ja vastaantulevien ihmisten väistelijöitä ja painovoiman voittajia kun heistä ei jää maahan jälkiä? Vai kysytäänkö peruskysymys Anne Mattilan tapaan: "Onko heitä, enkeleitä?"

7. Ihmisen ajatukset ovat näkymättömiä. Ovatko ne koskaan hyviä vai aina ainoastaan pahoja? Onko kaikki hyväkin lopulta tarkoitettu vain itsensä tehostamiseen?

9. Jos ihminen ei ole kirjanoppinut, vaan haluaa perustaa elämänarvonsa uskolle, niin onko hän silloinkaan vilpitön? Vai löytyykö ihmisestä aina fariseus joka lopulta haluaa olla arvostettu jos ei muualla niin seurakuntansa keskellä?

10. Mikä on näkymättömän salaisuus meissä itsessämme?

 

Avainsanat: Juhanin Kirjat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini