Kaupungintalo

Tiistai 21.7.2009 klo 10:58 - Juhani Eilola


Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:

"Ensimmäisen kuukauden ensimmäisenä päivänä pystytä asumus, ilmestysmaja." 2.Moos.40:1-2


Kurikan kaupungin Ilmestysmaja

Naapuriblogissa on käynnissä keskustelu Kurikan kaupungintalosta. Kannattaa käydä lukemassa. Siellä on myös kuva julkisivusta.

Linkki blogiin on tässä:

Matti Ollilan blogi: Valoisia päiviä

Saataisiinko kyseisestä julkisivusta yhtään kauniimpaa. Kokeilin ihan vähän muokata kuvaa kuvankäsittelyllä ja tässä on naapuriblogista bongattu kuva hiukan muutettuna:

kaupungintalo.jpg


Kaupungintalon painuma

Talon painumasta on puhuttu paljon. Mehän teemme painumamittaukset. Ongelmana on löytää keskustasta joku johon talon painumista verrataan. Nyt sitä on verrattu Lehto-Centerin taloon koska se on paalutettu kunnolla.

Siihen nähden painuma Sokkarin rakentamisen jälkeen on ollut n. 2 cm, mutta se on tapahtunut pääosin kirkon puoleisessa kulmassa. Sama on koskenut kirkon kellotapulia. Saadaksemme esille totuuden painumasta sitä on vielä seurattava.

Mutta kuka tahansa voi kiertää ja katsella seiniä ja kattoa talon sisällä. Siellä on niin paljon halkeamia että mieleen tulee väkisinkin se kuinka kauan talo on turvallinen. Itselläni ei ole minkäänlaisia vaatimuksia, koska minä olen siellä vain töissä.

Mielestäni pienillä ilmeen muutoksilla saadaan paljon aikaan ja talosta aivan hyvä, mutta onko se turvallinen? Ilmeeseen voi vaikuttaa todella paljon myös valaistuksella.

Avainsanat: Kurikan kaupunki


Kommentit

21.7.2009 11:17  Juhani

Hienosti valaistu ja vaalennettu alaosa muuttaisi yhtä paljon talon ilmettä. Värejä voi hakea vierestä - kirkosta ja sokkarista...

21.7.2009 11:24  Juhani

Painotetaan vielä että tuo 2 cm on siis painuma Sokkarin rakentamisen jälkeen. Painuminen on jatkunut vuosikausia sitä ennenkin. Asiantuntijoiden mukaan torin rakentamisesta saakka.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini