Rauhoittumisen aika

Keskiviikko 25.2.2009 klo 13:26 - Juhani Eilola


Nyt on aika rauhoittua, vähentää kaikenlaista stressiä elämässä.

Oman elämän pitäminen omissa käsissä on kuitenkin arkipäivän elämän tärkeitä asioita. Vai kuinka on, te psykologian ammattilaiset jotka mahdollisesti luette tätä blogia?

Jos kaikki riippuu muista ja joka ikinen hetki joutuu "hyppimään muiden pillien mukaan", niin onko elämä menetetty.


Mikä kuuluu meille?

Erilaiset uskonlahkot sekaantuvat mielellään muiden ihmisten asioihin. Varsinkin silloin kun heidän tekonsa näyttävät moraalittomilta tai edustavat toista uskontoa.

Poliitikot vievät mielellään toisiltaan kunniaa ja jotkut haluavat menestyä muita arvostelemalla. Eivät niinkään omilla ansioillaan.

Jotkut ihmiset haluavat olla ihan rauhassa ja syrjäytyä. Eräs edesmennyt hyvä ystäväni ihannoi pummielämää. Hän näki sen huolettomimpana mahdollisena elämänmuotona. Ei tarvinnut olla kenellekään taloudellisessa vastuussa. Jos olikin niin siitä ei tarvinnut välittää, eikä tarvinnut elää liian kauan.

Miksi toisten asiat kuuluisivat meille? Otetaan rauhallisesti ja unohdetaan muut. Jos helvetti on olemassa, niin antaa ihmisen mennä sinne. Jos poliitikko putoaa luottamustehtävistään, niin antaa pudota. Jos joku syrjäytyy, niin hän voi halutakin sitä.

Mikä minä olen muita neuvomaan?

Nyt on minun aikani

Nyt on minun aikani rauhoittua. Kirjoitellaan runoja jos huvittaa, mennään lenkille ja ulos jos huvittaa, tehdään mitä huvittaa !

Velvollisuudet vain on ensin hoidettava. Kesken olevat mittaustyöt, kesken olevat ATK-sopimukset. Jurvan pohjakartta. Kahden lapsen saattaminen maailmalle. Oman talon remontointi. Jätejärjestelmän uusiminen, eläkepäivien talouden turvaaminen, velkojen maksaminen, auton katsastus, puutarhan laittaminen. Tekemistä on paljon.

Koska on se nyt kun on minun aikani?

Hyllyssä on tohtori Philin kirja "Pidä huolta itsestäsi", siellä on Richard Wisemanin kirja "Onnen tekijät", Markku Ojasen "Hyvään elämään", Philip Yanceyn "Sielun suuri seikkailu" ja Laurence Morehousen " Järkevästi huippukuntoon 30 viikkominuutissa".

Löytyisiköhän niistä apua elämän hallintaan?

Avainsanat: Elämänhallinta


Kommentit

25.2.2009 21:26  Juhani

Tähän tekstiin liittyen kannattaa käydä ehdottomasti lukemassa nimestäni klikkaamalla Jarkko Siekkisen eilinen blogiteksti "Paaston kynnyksellä".

26.2.2009 1:33  aatu

Nyt perjantaina on minun aikani täynnä Kurikassa.

26.2.2009 7:09  Juhani

Toivottavasti käyt ulkopuolelta katsomassa näitä blogeja nyt rauhoittuneena kaikesta näkemästäsi. "Noin ne vain jaksaa Kurikassa!"

Toivotaan että Kurikassa saadaan ilmapiiri kehittymään nyt onnellisten ihmisten suuntaan että myös tänne voisi jäädä viettämään vanhempana mm. eläkepäiviään. Liian moni eläköityvä ihminen ajattelee Kurikkaa nyt rauahttomana eläkeläisen asuinpaikkana.

Pelkkä fyysinen ympäristö ei ole kaikki mitä ihminen tarvitsee. Siinä ei olekaan yhtä suuria puutteita kuin henkisessä ympäristössä jossa taisteluilla ja kademielellä on niin suuri osuus ettei ihminen nauti täällä asumisesta.

On se itselläkin alkanut jo hiipiä mieleen. Pitäisikö lähteä Kurikasta. Tätä "ympäristöongelmaa" ei kyllä nyt Kurikassa lainkaan ymmärretä vaikka se viime aikoina on näissä kaikenlaisissa blogikeskusteluissa muuttunut suorastaan lihaksi.

26.2.2009 7:11  Juhani

Lähden töihin, mutta ollaan Aatu yhteydessä tulevaisuudessakin. Toivottavasti tervehdyt nopeasti ja pääset vielä mielipuuhiisi rauhallisemmassa ympäristössä.

26.2.2009 10:52  aatu

Hommattiin pojan kans halli Roveksesta, ompahan valmiina, siksi kun pystyy taas hitsaamaan ja saa laitella pikkuhiljaa valmiuteen.

27.2.2009 1:25  Juhani

Muista laittaa tuotoksia näytille kotisivulle ja uutta ulottuvuutta saat sinne kun kerrot myös taideteoksen tarinaa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini