Mitä Raamattu todella ennustaa 1

Torstai 12.2.2009 - Juhani Eilola


Kello on 23.00. Tulin juuri kotiin enkä ehdi esitetyistä toiveista huolimatta kirjoittaa suunnittelemaani blogitekstiä. Jaetaan aihe kahtia ja käydään läpi nyt ajan puutteen takia vain muutamia perusasioita.


Väärinymmärrys ja väärinkäyttö

"Pyhien kirjojen" väärin ymmärtäminen ja väärinkäyttö eivät ole näiden kirjojen itsensä vika, oli sitten kyse vaikkapa Koraanista, Bhagavadgitasta tai Raamatusta. Se että joku toimii tietyllä tavalla vetoamalla pyhiin kirjoituksiin, ei tee niistä syyllisiä.

Minä luonnollisesti ainakin tällä kierroksella keskityn näistä Raamattuun. Aiheeni on vaikea, koska erilaisia Raamattuun pitäytyviä ryhmiä on niin paljon ja haluan miellyttää kaikkia ;-) 

Joka tapauksessa Raamatun perussanoma on ihmisten hyvä tahto toisiaan kohtaan. "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". Sitä mitä ajattelet lähimmäisestäsi, sitä ajattelet itsestäsi.

Joku kertoi että kautta aikain on ollut kylttejä "Jeesus tulee pian". Em. tekstiin viitaten täytyy sanoa ettei se oli Raamatun vika. Siitä voidaan vetää johtopäätöksiä kyltin laittajista, ei Raamatusta.

Toisaalta Raamattu ei myöskään tarvitse puolustajia. Olimme siitä mitä mieltä tahansa, niin lopputulos on tai ei.

Oma lähiajan ennustukseni!

Jos en nyt lopeta, niin kohta nukahdan tähän!

Avainsanat: Ennustus, Raamattu, Uskonto


Kommentit

12.2.2009 0.31  vanha kettu

Raamatun tulkinnat vaihtelee, luterilaisuus, katolisuus, anglikaanit......Perusta on sama, vivahteet ja toimitukset vaihtelee ja kaikilla sama päämäärä. Joskus liian raskas toteuttaa, "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" sanatarkasti toteutettaessa lähimmäinen voi saada turpiin, silloin täytyy soveltaa. Oma uskontoni Ortodoksisuus on jäänyt jotekin taka-alalle, Luterilaisten keskellä koulussakin oli luterilaiset uskonto tunnit, rippikoulu leirin kävi Rautalammilla. Lähin kirkko on Vaasassa ja harvoin tulee lähdettyä sinne.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini