Kamerakännykän kertomaa

Keskiviikko 7.1.2009 klo 0:04 - Juhani Eilola


Käytän hätätilanteissa joskus kännykän kameraa. Tänä iltana muistin sen vaihteeksi tyhjentääkin. Realistisen optimistin (kts. www.kurikanseutu.fi )ottamat kuvat ovat niin hienoja että nämä kalpenevat niiden rinnalla. Kropsua eväsnä kuvat puolestaan ovat niin maukkaan näköisiä että nämä näyttävät niiden rinnalla täysin "mauttomilta", mutta näilläkin kuvilla on sanomansa. Ja jos ei ole, niin keksitään!

.
Joulupukin odotus käy lastenlapsilla pitkäksi. Lilja-Mari ja Venla istuvat nojatuolissa katse oven suuntaan: "Koska se tulee" ?
.
Myös Kurikan kaupungille odotetaan Joulupukkia joka tuo, tosin tässä tapauksessa kaupunginisille, parhaat lahjat. Katseet on suunnattu jo toivorikkaina Luumäen suuntaan.
.
24122008035.jpg
.
Pukki on ottanut Cristianin turvalliseen syliinsä. Ei pelota yhtään vaikka pukilla on aurinkolasit päässä. Onhan hänellä sentään tuttu ääni. Naamarin takana taitaa sittenkin olla tavallinen ihminen.
.
Tunnen muuten Luumäeltä TIMO -kuninkaan! Tunteekohan pukki. Aivan hyvin voi tuntea.
.
24122008051.jpg
.
Alla oleva kuva on otettu vuoden viimeisenä päivänä Tripusenmäentieltä etelän suuntaan. Aurinko oli laskemassa työmatkalla, kun huomasin harvinaisen kirkkaan taivaanrannan. Niinkuin liekkimeri olisi palanut Kauhajoen suunnassa. Edessä oli muutama tumma pilvi, kuin pahoina enteinä tulevasta, mutta tulen ja pilvien läpi kulki suurjännitelinja, joka kuljettaa virtaa läpi vaikeidenkin olosuhteiden.
 .
Tripusenmäentieltä pohjoiseen on Kurikan kaupungintalo. Siinä suunnassa taivaanranta oli tylsän harmaa. Niin tylsän ettei kaupungintalo olisi siitä edes erottunut. Jurvan kunnantalo on värikkäämpi. Yhtäläisyyttä alla olevaan kuvaan voidaan hakea Jurvan ja Kurikan yhdistyneistä henkilökunnista, joka on uuden kaupungin suurjännitevoimavara ja joka toivon mukaan jaksaa läpi vaikeidenkin aikojen. Liekit ja pilvet voivat kuvata vaikkapa käynnissä olevia kiivaita keskusteluja, joissa kirkasta valoa varjostavat synkkämieliset pilvet.
Mutta jos niitäkin katsoo tarkasti... muuttuvatko ne hitaasti kahdeksi joutseneksi, joista toinen kalastaa juuri herkkuja tulimerestä? Myönteisellä ajattelulla on voima muuttaa synkät pilvet joutseniksi.
 .
31122008076.jpg
.
Taulukuva on tältä päivältä. Äiti on tehnyt alkuperäisestä kotitalosta kolmiulotteisen ns. 3D-taulun. Tämän jokaisen pitäisi nähdä läheltä. Aivan upea ! Seinissä on ihan oikea rimoitus ja koivu on puusta tehdyn aidan ulkopuolella. Taulua jaksaisi tutkia vaikka kuinka kauan. Ja kun se kaiken lisäksi on vielä osa sukumme historiaa. Nykyään taloa ei enää ole. Osa koivuista taitaa olla.
.
Kurikan kehittäminenkin pitäisi nähdä kolmiulotteisesti, tai kolmikantaisesti jossa hyvät suhteet henkilöstön, luottamusmiesten ja kuntalaisten kesken luovat paitsi täydellisen taideteoksen, myös tulevaisuuden josta jälkipolvet voivat olla ylpeitä. 
.

06012009078.jpg
.
Isovanhemmistani Jennystä ja Emilistä on jäänyt jälkeen muutakin kuin pelkät kuolinilmoitukset. Näistä piirteistä oma ylväs ulkonäkönikin on syntynyt. Hienoa että jo silloin oli olemassa - vaikka ei kännykkää, edes mustavalkokamera!
.
Nykyaikana ei arvosteta mustavalkoista. Kaikessa pitää olla väriä. Työntekokaan ei ole enää sitä että huolehditaan niistä asioista joita kuuluu tehdä. Nykyaikana pitää olla valmis kehittymään, oppimaan uutta, osallistumaan. Nyt ollaan värien aikakaudessa. Jotkut ovat siirtyneet jo seuraavaan vaiheeseen. Neon- ja parrasvaloihin.
.

06012009082.jpg
Oikein hienoa työpäivää kaikille ystäville ja vihamiehille, joita minulla ei pitäisi olla, mutta jonka vihamiehet tietävät paremmin. Toivottavasti jokainen voi hyvin tai lyö vasarallaan sormeen.
.
Lapsilla on ollut tapana sanoa: "Joka toista haukkuu sen napa paukkuu". Aikuisena kaikki ehdollistaminen saa jäädä: "Nyt kyllä virkamiehen napa paukkuu!"


Kommentit

7.1.2009 9:08  Tätä informaatiota tarvitaan

Olipas mukava ja varsin opettavainen pohdiskelu.
Ihan tarpeellisia asioita omaksuttavaksi.

7.1.2009 23:39  Juhani

Vastaus Kurikkalehden tekstiviestin kirjoittajalle:

Minä en ole kaupungin viranhaltija joten ei kai minulla ole virka-aikaakaan. En ole myöskään kaupungin tiedottaja joten minulla ei myöskään ole tiedotusaikaa.

Haluan osallistua keskusteluun samanlaisena kuntalaisena ja työläisenä samoin oikeuksin kuin sinäkin. Mielestäni siihen minulla ja kaikilla muillakin kuntalaisilla kuuluu olla oikeus.

Kaikki tiedot joita olen kirjoittanut ovat pääsääntöisesti jokaisen luettavana mm. kaupungin sivuilta. Sieltä minäkin ne olen poiminut, siihen ei tarvita kaupungin tiedottajaa.

Pidän harrastuksen vuoksi yllä omaa blogiani enkä kirjoita sitä "virka-aikana". Jos blogiteksti on julkaistu siihen aikaan, se johtuu siitä että se on edellisenä iltana ajastettu julkaistavaksi silloin.

Minulla on myös vuosilomaa samalla tavalla kuin muillakin ihmisillä ja työaikakin vaihtelee ja päättyy eri aikoihin.

Minulla on myös työaikaan kuulumaton ruokatauko jolloin saan viettää puoli tuntia ihan niinkuin itse haluan. Yleensä syön.

Joten mikä Kurikkalehden tekstiviestin lähettäjää vaivaa? Saatko liikaa tietoa vai olitko epätietoinen asemastani?

Nyt se on vastattu. Olen tavallinen ihminen jolla ei ole mitään tekemistä kaupungin tiedottamisen kanssa.

Palaan aiheeseen ehkä seuraavassa blogissa.

8.1.2009 6:27  Juhani

Koska olen saanut palautetta myös rahasta niin mitä minulle oikeasti maksetaan?

Minulle ei luonnollisestikaan makseta oman blogin eikä Kurikanseutu-sivujen pitämisestä mitään. Päinvastoin minä maksan itse sivustojen ylläpitäjille, niille yrityksille joiden koneilla sivut sijaitsevat. Eikä se maksukaan ole aivan pieni.

En saa myöskään palkkaa enkä pimeää rahaa vaikka sitäkin joku epäili. Jos keräisin perhosia, niin kukaan ei puuttuisi siihen ja kyselisi samanlaisia asioita kuin nyt. Kaikille olisi selvää että se on harrastus. Tätä ei taida osata kukaan mieltää harrastukseksi vaan ihan pakko tässä on olla oma lehmä ojassa !!

Ja voinhan minä toki mainostaakin tässä mm. omaa yritystäni. Eikä se ole kiellettyä omalla sivulla.

8.1.2009 16:15  Vierivät kivet

Kaiken takana on kateus.
Saamattomia ihmisiä yleensä häiritsee muiden energisyys koska oma vetelyys paljastuu lukijalle itselleen. Tyyliin "Kun itse en jaksa ottaa kantaa niin ei muutkaan saisi.

Se kirjoittaa joka osaa ja muut arvostelevat... ;)! näinhän se menee, ei voi mitään.

Tsemppiä!

8.1.2009 17:06  Juhani

Kiitos.

Jos se todella on kateus jota en millään haluaisi uskoa. Vaikea uskoa että tässä on jotain karehtimista. Olisivatko syynä saamani myönteiset kommentit. Nämä tekstit ovat kuitenkin niin persoonani muovaamia että niitä tuskin kannattaa karehtia.

Helpottaisikohan karehtijoita tieto siitä että kukkaroni on ihan tyhjä ;-) Tai jotkut muut heikkoudet ?

Nimestäni klikkaamalla löytyy muutamia mielenkiintoisia ajatuksia kateudesta.

9.1.2009 21:45  Tätä informaatiota tarvitaan

Olipa linkin takana hyvät sivut! Kiitos.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini