Virtual Training World

Maanantai 1.12.2008 klo 22.55 - Juhani Eilola


Nettipalvelut ovat moninaisia. Millaisia palveluja te käytätte netin kautta? 

Yksi palvelu tässä moninaisuudessa on Elisan Traxmeet -palvelu. Löydät palvelun www.traxmeet.com sivustolta. Sivustolla liikunnan harrastajat pitävät yllä harjoituspäiväkirjojaan kirjoittamatta. Niin myös minä.

Itselläni on FRDW -sateliittitallennin, joka laitetaan esim. lenkille lähtiessä vasempaan käsivarteen. Myös sykevyö voidaan laittaa paikalleen rinnan ympäri. Tämän ikäisenä on jo turvallisempaa seurata sykettä sekä harjoituksissa ja analyyseissä.

Tallennin puretaan lenkin jälkeen tietokoneelle josta se automaattisesti siirtyy traxmeet-palveluun. Palvelu siirtää suorituksen kartalle. Harjoituksen voi elää uudelleen kartalla ja myös profiilissa nousuine ja laskuineen. Näytöltä voi uusinnassa seurata myös sykkeen ja nopeuden käyttäytymistä. Palvelussa voi seurata myös muiden käyttäjien julkisiksi asettamia harjoituksia ja kilpailuja. Myös valmennusapua on tilattavissa pientä rahallista korvausta vastaan.

viikot.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oheisessa kuvassa viimeisten 16 viikon harjoituskilometrit. Tavoitteenani on 40 km:n viikkovauhti. Viimeisten viiden viikon aikana se on vielä hyvin toteutunut. Pylväikön saa myös mm. käytettyinä aikoina ja kalorinkulutuksena jne. Viimeisen viikon kalorikulutus harjoituksissa oli n. 7000 kcal.

Traxmeet ei ole vain muotivillitys vaan helppo tapa tallentaa ja analysoida sekä harjoitukset että kilpailut.

Jos olet kiinnostunut omien harjoitteiden rekisteröinnistä ja tarkemmasta analysoinnista, niin liity mukaan. Voit kysyä neuvoja myös minulta tarpeen tullen. Lähde parantamaan fyysistä kuntoasi.

Avainsanat: Urheilu


Kommentit

1.12.2008 23.11  Juhani

Nimilinkistä pääset katsomaan yhtä suoritusta.

1.12.2008 23.21  juhani

www.traxmeet.com sivustolla pääsee myös testaamaan palvelua tunnuksilla freerider freerider.

1.12.2008 23.26  Hannuk

Mulla on ollu muutamaqn vuoden Polarin mittari, jossao nkorkeudet ja syketiedot ja jotaini muuta roinaa. Ennen kaikkea olen tallentanut mikrolle liki kaikki harjoitukset. Olen välillä laiska ja välillä ahkera. JOllain tapaa mulla ainakin on tarve laittaa tehdyt harjoitteet muistiin, vaikka en tähtääkään enää mihinkään. On kuenkin mukava vertailla esimerkiksi kaksi vuotta sitten tehtyä viikkoa tai lenkin kestoa. Voin koittaa tuota traxmeetiä jossain kohtaa.
JOillakin sykemittariella on aika laaja kirjo ominaisuuksia satellittiyhteyksineen. Mulla on Traktorissakin olut koeajossa automaattinen satelliittiin perustuva automaattihjaus.

2.12.2008 7.13  Juhani

Tallentimella saa muuten seurattua mukavasti kaikkea muutakin kuin urheilusuoritusta. Kylätalolla nurmikon leikkaus esim tuotti n. 4 km matkan ja syke oli aika lähellä 160 koko ajan. Sopii siis vallan hyvin yhdeksi harjoitukseksi kun sen vain pystyi todentamaan sellaiseksi.

Viikonloppuna mittasin lumihangessa sora-alueita ylös ja alas. Sama juttu siinä. Matka 5 km luokkaa.

2.12.2008 11.19  Huono suunnistaja

Hei vaan. Innostuin muistelemaan yhtä aikaisempaa laihdutus- & kuntoilujaksoani muutama vuosi sitten. Silloin se tuntui ihan järkevältä, nyt vasta tajua sen järjettömyyden. Jotta kukaan muu ei tee samaa virhettä. kerron sen tässä varoittavana esimerkkinä.
Lähtötilanteessa painoin 105 kiloa, mikä on aina paljon 175-senttiselle. Tein alkutestejä. Pystyin vetämään leukaa kaksi kertaa, etunojapunnerruksia viisi. Pystyin juoksemaan vain noin kilometrin ja sen noin 5,5 minuuttiin. Lepopulssi oli keskellä päivää noin 75. Olen yli 55-vuotias helppoa työtä tekevä mies. Minulla on poikkeuksellisen isot keuhkot (6,2 lirtaa) ja korkea hb (tuolloin 178).
Tein seuraavan sadan päivän aikana periaatteessa vain kahdenlaisia harjoituksia, sauvakävelyä ja kuntosaliharjoituksia (en ole kuitenkaan Matti). Noin puolessavälissä aloin harjoitella joka päivä. Kuntosalilla viivyin aina vain noin 45 minuuttia, mutta se oli erittäin kovaa harjoittelua. Ajatus oli estää kehoa polttamasta rasvaa; rasitettu lihas ei ns. pala. Sauvakävely paisui lopulta hurjaksi. Kovin rahoitus oli neljä tuntia ilman taukoa, siitä kolme tuntia vedin autonrengasta, jonka takana oli vielä pieni tahkokivi.
Paino tippui sadan päivän aikana noin 78 kiloon. Lepopulssi oli päivällä 43-46. Vedin leukaa 14 kertaa. Puhtaita etunojapunnerruksia tein 45, hieman fuskaamalla 50. Pystyin juoksemaan pururadalla 21 km 4.55-kilometrivauhdilla. Jalkaprässissä nostin 255 kg (olin nuorena pikajuoksija, silloin tuo 255 ei ollut mitään).
Nyt olen jälleen pullukka, noin 90 kg. Mitä tapahtui? Tämä: laihduttaminen ja kunnon jatkuva nousu palkitsi minua joka päivä. Oli motívaatio. Kun olin saavuttanut tavoitteen, ei enää tullut jokapäiväistä palkintoa. Olin ammentanut akkuni tyhjäksi, ja minä palasin aikaisempiin. ruokatottumuksiin. Yritän taas päästä alkuun, mutta nyt on ylimääräisenä ongelmana lievä lonkkavika.
Älkää siis missään

2.12.2008 11.23  Huono suunnistaja

Siis oli tarkoitus estää kehoa polttamasta LIHAKSIA

2.12.2008 11.54  Huono suunnistaja

Jäi ja jää kesken, töitä ja ruokatuntikin loppu kiire

2.12.2008 18.31  Juhani

Opettavainen tarina.

Tuosta näkee että kehittyminen ainakin on mahdollista, jopa tosi raju kehittyminen, mutta ehkä liikunnan harrastajalla olisi hyvä olla joku tavoite tai yhteisöllinen ryhmä.

Itseäni innostaa ehkä eniten se että maksoin Suomen suunnistusliiton lisenssin ja pääsin Suomen rankingille. Ensimmäisen vuoden saavutus oli sijaluku 385. Siinä riittää tavoitetta ensi vuodelle.

Toiseksi eniten ehkä innostaa vuosittaiset samat juoksut ja hölkät. Voin parantaa omaa aikaani. Ja kaiken päällimmäisenä on nyt Jukolan viesti ja ehkä myös Helsinki City Maraton ensi syksynä.

Ei ehkä kannata seurata vain ihan yksin omaa kehitystä, vaan osallistua ehkä johonkin, vaikka sitten tunne Traxmeetiin joka itsessään on jo yhteisö.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin Kurikassa tehdään maratoonareiden vai kenen se nyt oli... yhteislenkki keskiviikkoisin klo 17.30 Kurikan monnarilta (n. 10 km) ja yhteislenkki sunnuntaisin klo 10.00 Kurikan Siwalta (16 km -> ) Sunnuntain lenkki on sen verran hidas että siinä pystyy seurustelemaan hyvin kavereiden kanssa. Itselleni näistä kertyy siitä 40 kilometristä jo 26 km. Pari lisälenkkiä ja siinä on 40 km.

Yhteisöllisyys auttaa liikunnassakin. Ja se ettei ota vakavasti jos häviää jollekin. Itselle on hyvä oikeastikin osata nauraa.

2.12.2008 19.03  Huono suunnistaja

Toistaiseksi lonkkani parantaminen vaatii erittäin tarkkaa ja hidasta askeltamista. Tuskin kukaan edes hölkkää niin hitaasti ja vähän kuin minä. Jos juoksen 6 km (mikä on nyt maksimi) vauhti on 6.15/km eli lähes kävelyä. Ios saan lonkan kuntoon, otan teihin yhteyttä

2.12.2008 22.08  Juhani

Ei se nyt ihan kävelyä ole. En ole ihan varma, mutta emme me tuota sunnuntain pitkää lenkkiä taida kyllä paljoa tuota nopeampaa vauhtia mennä. Tosin vauhtia pitävät muut ja minä vain puhun ;-)

Tervetuloa heti kun vain olet kunnossa. Olen itse aina yrittänyt painottaa että terveyttä liikunnalla ylläpidetään. Ei kannata riskeerata sitä. Elämää on kuitenkin meidänkin iässä vielä jäljellä. On tässä aikaa käydä lenkillä sitten kun paraneekin.

8.12.2008 19.25  Hannu K

Rauhallinen ja mukava kuntoilu on parasta. aloitin käppäilyn 2004 syksyllä. Olen aikaisemmin ollut enemmän ja vähemmän aktiivi liikkuja. Maraton-ohjelma tekemisen aikana opin, että kolme kertaa tunti on jees rauhallisilla sykkeillä. Neljäs kerta parituntinen jos haluaa. Liiku leppoisasti pienen hien kera.
Yllättävän pieni säännöllinen käppäily antaa tulosta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini