Haaste: Perusta yritys maaseudulle

Tiistai 24.2.2009 klo 11.45 - Juhani Eilola

Yksittäiset ihmiset ovat joutuneet ahtaalle lomautusten ja irtisanomisten takia. Myös minun "perhepiirissäni" työttömyys on ongelma. Lisäksi kuntien talous keikkuu katastrofin partaalla.

Ihmiset ovat ilmiselvästi passivoituneet. Oman lähialueensa ja kylien kehittämisestä on kiinnostunut enää aniharva, koska suuremmat ryöstävät kaiken eikä realistisia mahdollisuuksia tunnu syntyvän.

Edellisen blogitekstin voi tehdä tässä yhteydessä käänteiseksi:

Iso poika vie pienen pojan lelut hiekkalaatikolla. Kuntakeskus vie  kylien mahdollisuudet, maakuntakeskus imee maakunnan tyhjäksi kunnes ovat vuorossa pääkaupunkiseutu ja Keski-Eurooppa.

Yhdistetään nyt kaikki voimat ja aloitetaan projekti vaikka työnimellä:

"Kurikanseudun yritysprojekti".


Kuka lähtee mukaan yhteiseen taisteluun ?

Tämä haaste on tarkoitettu jokaiselle sivukylän asukkaalle Kurikassa ja sen lähialueella myös muissa kunnissa, esim. Norinkylässä, Koskenkorvalla, Hangaskylässä jne.

Jos olet unelmoinut, suunnitellut tai jopa yrittänyt perustaa yritystä maaseudulle, jos sinulla on itsellesi tai jollekin naapurille hyvä liike-idea, niin ota yhteyttä minuun sähköpostilla:

juhani.eilola@kurikanseutu.fi

aut_97062.jpg

Itselläni on työn ohella pienen pieni yritys, joka keskittyy pääasiassa mittaamiseen, aluesuunnitteluun, massalaskentaan jne. Pienet tiesuunnitelmat, soranottosuunnitelmat ja asemapiirrokset ovat tervetulleita projekteja. Myyn myös tietotekniikkaa. Otan osaa taisteluun ja annan eteenpäin vaatimatonta tietämystäni.

Minusta tulee asiakas muille perustettaville ja varteenotettaville yrityksille ja toivon että asiakkuudet kohtaavat kaikin tavoin toisensa ja projektin sisältä löytyisi kaikille tukea ilman kateutta.

Koska omilla aloillani on jonkin verran nytkin tekemistä, niin täytyy sitä löytyä muiltakin aloilta.

Ota yhteyttä, selvitetään yhdessä kaikki mahdollisuudet, pyydetään apua asiantuntijoilta ja verkostoidutaan heti alusta saakka toistemme tueksi.

Nyt jos koskaan on pakko aloittaa taistelu passiivisuutta, alkoholismia, liikkumattomuutta ja olemattomuutta vastaan. Kerätään tietoa, pyydetään asiantuntija-apua ja haetaan avustukset sekä projektille että siihen osallistuville yrityksille.

Tämä on ainutkertainen haaste. Jos kukaan ei vastaa, lähden liikkeelle niiden suunnitelmien kanssa jotka nyt ovat kasassa.

17 kommenttia . Avainsanat: Yrittäminen, Kylät

Sanomme Reilusti Kyllä

Perjantai 13.2.2009 klo 21.45 - Juhani Eilola

Blogin aihetta on tänään vaihdettu ja muita aiheita siirretty päivä eteenpäin. Aiheena on nyt yrittäjyys ja tulevaisuuden toivo.


Puhallamme yhteen hiileen

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjiltä tuli eilen postia. Postin mukana tuli rintamerkki ja kirje otsikolla "Sanomme Reilusti Kyllä tulevaisuudelle".

Yrittäjäjärjestö, jonka jäsen minäkin olen, loi tulevaisuuden uskoa edustamiinsa yrityksiin:

- Me luotamme... me kannustamme... me uskomme... me olemme valmiina... me haastamme...

Erityisesti silmiin pisti seuraava lause:

"Me haastamme pohjalaismaakuntien yrittäjät puhaltamaan yhteen hiileen kohti parempaa tulevaisuutta."

Yrittäjien sivuilla 178 E-P:n yritystä oli tähän mennessä sitoutunut yhteen hiileen puhaltamiseen. Oman paikkakuntamme yrityksiä oli vielä aika vähän.


13022009150.jpg  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Poliittista sitoutumista

Kurikkalaisia puhuttaneet poliittiset erimielisyydet laittavat miettimään olisiko syytä katkaista myös poliittinen peli ja sitoutua puhaltamaan yhteen hiileen myös luotamusmiesten työskentelyssä.

1 kommentti . Avainsanat: Yrittäminen