Kurikan sosiaalitoimi ja JIK 2013

Tiistai 6.11.2012 klo 18.21 - Juhani Eilola


0082.jpg

Kunnallisvaalit on käyty ja neuvottelut luottamuspaikoista käynnistyvät. Kurikassa luottamuspaikkoja on jaossa aikaisempaa vähemmän kun sekä Kurikan perusturvalautakunta että sen alainen yksilöjaosto lakkaavat olemasta vuoden vaihteessa. JIK-kuntien sosiaalitoimista ainoana JIK:iin siirtyy Kurikan sosiaalitoimi.


Perusturvalautakunnassa ovat olleet vuosina 2009-2012 puheenjohtaja Kirsi Lehtinen, varapuheenjohtaja Eija Marttila sekä jäsenet Kristiina Koivisto, Veli-Pekka Kiskola, Ilkka Koski-Säntti, Juhani Kivipelto, Pauli Koivula, Sirpa Uusimäki, Raili Hakala, Raimo Honkaniemi sekä Jaakko Lehtinen. Heidän paikkojaan ei siis tulevalla kaudella täytetä.

Yksilöjaoston vimeisiksi edustajiksi jäävät puheenjohtaja Merja Varin, varapuheenjohtaja Mikko Peräaho ja jäsenet Aarre Asiala, Marja-Leena Markus ja Tapani Ristiluoma.

Sosiaalitoimen siirtyessä JIK:iin palvelujen tilaamisesta vastaa Kurikan kaupunginhallitus ja varsinaisesta Kurikan sosiaalitoimen palvelujen tuottamisesta JIK:n johtokunta, jossa päätösvaltaa käyttävät tällä hetkellä kurikkalaiset puheenjohtaja Matti Ollila ja jäsenet Kaarina Hautala, Margit Parkkamäki, ilmajokiset Veli Haavisto, Regina Ollila, Seppo Pirttikoski sekä jalasjärviset Anne Ojajärvi, Ahti Arokallio ja Osmo Metsä-Ketelä. Esittelijänä toimii JIK:n vaasalainen johtaja Anna-Kaisa Pusa.

JIK:n johtokunta tulee valitsemaan joko keskuudestaan tai osittain ulkopuolelta JIK:n yksilöjaoston, jonka kokoonpanossa on kaksi edustajaa jokaisesta kunnasta.

JIK:n yhtymäkokoukseen Kurikka valitsee viisi edustajaa (edustaja jokaista alkavaa 3000 asukasta kohden). Jalasjärveltä ja Ilmajoelta edustajia on yhteensä seitsemän.


Poistuvia luottamustoimia on Kurikassa siis 16 kappaletta ja uusia syntyy 6 kappaletta, joista neljä miehitetään naapurikuntien edustajilla.

Aika näyttää miten toimivaa demokratiaa kolmen kunnan yhteisesti yhteen kuntaan kohdistuva hallinnointi tuottaa.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

6.11.2012 19.07  Ihmetystä

Onpa erikoinen tilanne. Meneekö se varmasti noin?

6.11.2012 20.20  Juhani

Ainakin minun käsittääkseni. Olen yrittänyt käydä läpi pöytäkirjat ja vähän kysellytkin asiantuntijoilta.

6.11.2012 20.25  Ilmajoki ja Jalasjärvi mukaan

Näinhän se menee, selkeä selostus blogissa. Nyt pitäisi nopeasti saada Ilmajoen ja Jalasjärven sosiaalitoimi Jikkiin, silloin olisi kokonaisuus kasassa, ja voitaisiin odottaa synergiaetuja ja yhtäläisiä sos.toimen palveluja koko Jik-alueella. Niin kauan kun Jalasjärveä ja Ilmajokea ei saada mukaan, organisaatio ontuu.

6.11.2012 20.51  hyvä homma Kurikalle

Organisaatiossa Kurikka hyötyy, kun sos.- ja terveystoimen synenergialla saavutetaan mm. toimintojen saattaminen enemmältä osin omaksi toiminnaksi. Tällä hetkellä Kurikan sos.toimi ostaa uskomatton paljon pelveluksia Kurikan ja JIK:n ulkopuolelta. On oletettavaa, että Kurikan sos.toimen kustannukset pienenevät ensi vuonna 5-10 prosenttia nykyisestä.

6.11.2012 20.59  Ilmajoki ei siirrä sosiaalitointa JIK:kkiin

Esimerkiksi Ilmajoki on ilmoittanut, ettei se siirrä sosiaalitointaan JIK:kiin. Tänään kerrottu äänestyskärhämä lääkärien viikonloppupäivystyksestä vain vahvistaa tätä asiaa.

6.11.2012 21.27  Ihmetystä toisen kerran

Hyvä homma vai antaa muiden päättää Kurikan tekemisistä.

6.11.2012 21.54  Juhani

Minä taas mietin enemmän sitä millaista olisi toisen kunnan edustajana olla mukana kokouksissa. Olisinko kuinka aktiivinen vai ajattelisinko että kun nyt on kyse toisesta kunnasta, on fiksua antaa heidän itsensä olla pääosissa. Kuinka paljon toisen kunnan edustajalla on halua kehittää naapurikunnan taloutta ja palveluja. Vai voisiko jopa olla niin että kuntien välisessä kilpailutilanteessa joku tekisi jopa vahinkoa.

Mutta kuten tuossa tekstissäkin sanoin, niin kai sen tulevaisuus näyttää.

7.11.2012 18.57  Juhani

Uusi blogiteksti on valmiina, mutta joudun odottamaan hetken ennenkuin voin julkaista sen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini