Kivimessut 2012, osa 2

Keskiviikko 31.10.2012 klo 20.18 - Juhani Eilola


Koristepuuseppämestari Martti Parkkamäki

Vaikka kivimessujen pääasiallinen materiaali olikin kivi, myös perinteinen jurvalainen käsityötaito oli vahvasti esillä kun koristepuuseppamestari Martti Parkkamäki esitteli vuosikymmenten aikana hankkimaansa ammattitaitoa.

Hän kertoi olevansa jo kuudennen polven puuseppä ja on varsinaisen veistokokemuksensa lisäksi opettanut veistotaitoa myös tulevalle sukupolvelle. Puun kanssa työstäminen on ollut verissä muullakin perheellä.

Enemmän Martti Parkkamäestä voit lukea Metsä-Pohjanmaasta. Sivulla 15 on hänestä artikkeli.

0322.jpg
Kysyin myös tuotteiden markkinoinnista kun tuotteissa ei hintalappuja näkynyt. Se onkin alan ongelma, koska koristeveisto vie paljon aikaa ja tuotteiden hinta nousee ilman markkinointiporrastakin korkeaksi. Jos tuotteita haluaa veistää, ei voi olla koko ajan niitä itse markkinoimassakaan.

No kaikesta huolimatta jurvalaista tuotantoa kannattaa hankkia jos sitä vain on saatavissa. Parkkamäki kertoi että joskus muualta päin vierailevat ihmiset ovat ihmetelleen miksei tuotteita ole Jurvasta saatavissa. Olisikohan tässäkin Kurikan päättäjillä ja kehittäjillä jonkinlainen alan markkinoinnin tukemisen paikka.

Avainsanat: Kivi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini