Vastustan ja lupaan

Tiistai 16.10.2012 klo 20.09 - Juhani Eilola


keskusta2.gif

Vastustan, vastustan, vastustan

Vastustan kaikkia muita puolueita paitsi sitä jonka listalla olen. Vastustan kaikkia asioita joita oma puolueeni vastustaa. Vastustan kaikkia asioita joita muut puolueet ajavat. Vastustan säätiöitä, vastustan kuntaliitoksia, vastustan veronkorotuksia, vastustan veronalennuksia, vastustan osakkeita, vastustan osinkoja, vastustan kouluja, vastustan niitä jotka lopettavat kouluja, vastustan vastustamista. Ihan sama mitä tekevät vastustan.

Lupaan kuntalaisille maanteitä, urheilutaloja, skeittipuistoja, oopperataloja, teattereita, uuden kaupungintalon, uuden vanhainkodin, mahtavimmat avustukset sitten maailmansodan, parhaat palvelut ikinä. Lupaan kaikille töitä ja kaikille terveyden, lupaan kaikille kaiken.

Aivan mahtava vaaliohjelma. Mutta olisiko minulla parempi?

Olen vastannut vaalikoneisiin tietyllä tavalla. Olen kirjoittanut blogiin ja Facebookiin paljon erilaisia ajatuksia kunnallispolitiikasta. Joku käski kirjoittaa paikallislehteenkin. Samoin ovat tehneet monet muutkin. Kokemus kuitenkin on osoittanut että sekä tilanteet, taloudelliset ja inhimilliset resurssit että tietyt vastakkainasettelut muuttavat tilannetta aivan erilaiseksi miksi sen vaaleissa on kuvitellut. Sitä saattaakin joutua toimimaan toisin kuin on äänestäjille ja vilpittömästi myös itselleen on luvannut. Kassa on tyhjä eikä olekaan varaa lunastaa lupausta, valtio pakottaakin kunnat yhteen tai vastassa on jokin muu kaiken muuttava toimenpide tai syy.

Sen takia oikeastaan ainoa varma lupaus voi olla se että toimii jonkin ideologian mukaisesti. Minulla se ideologia on olla kaikkia ihmisiä kohtaan hyväntahtoinen ja olla sitä mahdollisimman tasapuolisesti. Asioita ei ratkota kostamismentaliteetilla, vaan miettimällä vahinkoa tai hyötyä joka kohtaa ihmistä tai ihmisjoukkoa  ja luomalla mahdollisuuksia onnelliseen elämään Kurikassa.  Hyväntahtoisuutta, iloista mieltä (vähän huumoriakin) ja kaikkien ikäluokkien huomioon ottamista toivon kaikilta muiltakin ehdokkailta ja kuntalaisilta.

Avainsanat: Vaalit


Kommentit

16.10.2012 21.58  Onnea vaaleihin

Ei voi olla totta Juhani! Kuinka se tehdäänkään? <3

16.10.2012 22.07  Peesaan

Pakko varmaan antaa ääni tähän suuntaan. Periaate ainakin on hyvä.

16.10.2012 22.44  Plussaa bonusta plussaa

Kiriootat lapsellisen paljo, mutta hyvin. Yhdessä blogissa ei tapahdu mitää. Pelekääköhän että menee pieleen juuri ennen vaalia.

17.10.2012 7.41  jurvalainen

Tuo mitä kirjoitit Uuden Suomen blogissasi kuulostaa hyvältä. Yhtä köyttä vetäminen puuttuu nyt Kurikasta ja vähän muistakin kunnista. Mitä ajattelet nykyään kylien elinvoimaisina pitämisestä? Vieläkö olet valmis tukemaan meidän jurvalaistenkin kyliä?

17.10.2012 19.37  Juhani

Anteeksi, huomasin viimeisen kommentin vasta sähköpostista. Siis olen koko ajan ollut elävien kyläyhteisöjen kannalla, mutta vapaaehtoisten puurtajien työ on tehty aika vaikeaksi eikä ketään kohta huvikseen hutsita mitään tehdä. Arvostusta tarvittaisiin, mutta koko ajan käy vähän päinvastoin. Haukkuja tulee!

Koko kunnan aluetta pitää arvostaa samalla tavalla. Sekä minun että jurvalaisten! Me olemme nyt yhtä ja sen mukaan pitää toimia että kaikki hyöty mikä saadaan otetaan irti. Botniaringin alue on teillä tosi suuri vahvuus ja tällä alueella jotkut muut asiat.

17.10.2012 19.40  Juhani

Mutta liittyen blogitekstiini. Tänä aamuna televisiossa asiantuntijat keskustelivat vaalilupauksista. Se tuli vahvasti esiin että tällä kertaa on varottava antamasta mitään lupauksia koska tuleva kausi on niin haastava että hyvä kun säilytään olemassaolon taistelussa!

19.10.2012 8.05  Jospa minäkin sitoutuisin ......johonkin

Lupausta voimakkaampi ilmaisu on sitoutua johonkin. Lupauksista en minäkään pidä, mutta tarkasti etsin ehdokkaiden mainoksista sitoutumisen tasoa. Ainakin pitää sitoutua toimimaan kaupungin/kaupunkilaisten parhaaksi. Paljon sitoudutaan oman sidosryhmän asioihin kun pitää kalastella ääniä. Näin menetellen sitoutuu yksisilmäisyyteen, kaupungin kokonaisetuun pitää sitoutua. Samalla palvelee kaikkia kuntalaisia tasapuolisesti. Pitää sitoutua myös talouskuriin. Yhteisiä rahoja pitää käyttää huolellisemmin kuin omia varojaan. Pitää sitoutua yhteistyöhön, kunnassa ei ole oppositiota. Pitää sitoutua kestämään myös häviöitä, siilipuolustukseen ei tule vajota, sinne unohtuu. Pitää sitoutua käyttämään aikaa, ottamaan asioista selkoa. Nämä nyt aluksi pureksittavaksi.

19.10.2012 13.03  saatu

Olipa oiva vaalilupauslista. Niinhän aina vaalien alla luvataan taivaat ja maat, kaikki vastaantulijat kätellään, ystävälliset hymyt löytyvät herkästi. Jos tulee valituksi niin USEIMMAT unohtavat lupaukset (niitähän ei vannottu, eikä sekään auttaisi), käsi ei ojennu eikä hymy irtoa. Nyt on Juhanissa toisenlainen tuleva valtuutettu, aito ystävällinen kurikkalainen henkilö. Sääli, en pääse äänestämään Kurikassa, mutta kurikkalaisilla on mahdollisuus.

19.10.2012 15.38  Juhani

Sitoutumiseen liittyy sekin kuinka paljon aikoo olla mukana ja elää ajamiensa asioiden äärellä. Täysin passiivinen ei sitoudu vaikka ehkä on esittänyt vaalimateriaalia niinkuin minäkin. Aktiivisuus vaaleissa voi johtua muista syistä kuin aktiivisuudesta päättäjänä.

Talouskuri on tuolla sana joka pistää silmään sekä hyvänä että huonona asiana. Monista talouteen vaikuttavista asioista on luotu itsestäänselvyyksiä, jotka tarkemmin tarkasteltuna eivät olekaan itsestäänselvyyksiä. Yksi tällainen on yksityistäminen jolloin saatetaan menettää sekä työpaikka, verot että oman paikkakunnan kilpaileva yritys. Tuosta yksi esimerkki on blogiteksti "Työ" alla oleva video.

19.10.2012 15.39  Niin taitaa olla

Kommentoijalla 12:03 lu-häiriö.

19.10.2012 15.56  Sitoudutaanko mihinkään ?

Talouskuri-terminä. Talouskuri löystyy juuri niinkuin yllä todetaan. Etsitäänkin syitä, millä ja miksi taloukuri ohitetaan;tämä tehdään, tämä tehdään juuri nyt, tehdään komeasti, myöhemmin huolehditaan taloudesta, maksoi mitä maksoi, nyt toimitaan. Ihminen (valtuutettu) on erikoisen hyvä keksimään syitä, miksi hänen hankkeessaan, miksi hänen tarvitsemassa palvelussa ei tarvitse huolehtia eikä miettiä maksajaa, mulle heti ja kaikki. Jopa ylläolevassa kommentissakin vesitetään talouden peruspilareita. Kurikassa on jo nähty mihin hpötittomuus johtaa, kassa huvennut, velka lisääntynyt, vuosikate vinossa, mutta hurraa, mun hanke on toteutunut.Talouskurin kanssa kannattaa olla tarkkana, eikä etsimällä etsiä verukkeita.

19.10.2012 16.47  Juhani

En tarkoittanut tuota mihin vastaat. Jos sanoisin sen sitten vaikka toisin:

Jos halutaan olla varmoja siitä että pidetään yllä talouskuria, niin jokainen uudistus ja palvelun järjestely pitää tutkia tapauskohtaisesti ettei kassavirtoihin synny vuotoja ihan muualle. Tuossa esimerkkivideossa se vuoto syntyi synergian katoamiseen ja lopputuloksena oli vain menojen raju kasvu vaikka tarkoituksena alunperin oli tuottaa palvelu edullisemmin. Joku voi luulla pitävänsä yllä talouskuria tosiasiassa tuhlaamalla.

On olemassa asioita jotka joidenkin ihmisten päässä ovat synonyymejä taloudellisemmalle toiminnalle.

Itse olen useita kertoja esittänyt vanhanajan vaihtoehtoa, jossa investoinneille laitettaisiin katto ja noudatettaisiin sitä vaikkapa viisivuotissuunnitelman mukaan.

Haluaisin oikeastaan kertoa pari esimerkkiä jota tapahtuu kaikkialla kunnissa tietynlaisen luottamuspulan innoittamana. Mutta palaan siihen vaikka jossain tulevassa blogitekstissä.

19.10.2012 16.53  Kommunikointi on vaikea taiteenlaji

Hyvä, hyvä. Näinhän se usein, että ihmiset puhuvat toistensa ohi vaikka tarkoittavat samaa. Kommunikointi on vaikea taiteenlaji. Odotellaan tulevaa blogitekstiäsi mielenkiinnolla.

20.10.2012 1.19  lu-häiriö

missä on kommentoija 12:03


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini