Pahoja enteitä vastaan

Maanantai 13.2.2012 klo 1.00 - Juhani Eilola


Roomalaiset tunsivat aikoinaan tämän päivän pahaenteisyyden päivänä. Eikä vain tätä päivää vaan kokonaisen viikon tästä eteenpäin. Tällä viikolla ei kerta kaikkiaan kannattanut aloittaa mitään uutta, ei varsinkaan sotaa eikä kuntauudistusta. Ne oli tuomittu epäonnistumaan.


Pahat enteet - aivojen vihollinen

Ihminen pystyy käyttämään, vaikka onkin viisain olento, vain noin 10% aivokapasiteetistaan. Siihen nähden ihminen on siis paljon tyhmempi kuin voisi olla, itse asiassa kaukana täydellisestä. Kuten tavataan sanoa: "Tyhmä kuin saapas!". 100% käytössä olevana aivokapasiteettina olisi valtava saavutus. Siihen käyttämättömään 90% saattaa kuulua vaikka mitä vielä meille tuntemattomia viisaita toimintoja. Vaikka nyt esim. ennalta näkeminen, nurkan takaa aavistaminen, koiran hajuaisti ja sairaiden parantaminen.

Uusin aivotutkimus antaa meille toiveita siitä että meistä voisi tulla entistä viisaampia. Nimittäin positiivisuuden, myönteisen ajattelun, itseensä uskomisen, tulevaisuuteen luottamisen ja yleensäkin uskon on todistettavasti osoitettu aktivoivan aivoja niin että prosentti nousee. Ihminen voi siis tulla viisaammaksi kunhan antaa positiivisuuden työntää sivuun pahaenteisyyden ja jatkuvan narinan!

Alla olevaan videoon liittyen tutustuin eduskunnassa Sanna Lauslahteen yhden aika erikoisen episodin verran. Munasin itseni. Mutta positiivisena asiana tässä on se että sain hänet niin iloiseksi ettei nauru meinannut loppua ;-) Varmaan hän jatkoi nauruaan vielä poistuttuaan eduskuntatalosta. Onneksi talossa oli enää muutama ihminen, korkeintaan valvontakamerat taltioivat nolon tapahtuman. Sanna tunnetaan yhtenä positiivisimmista edustajista jolla hymy on tosi herkässä. Ehkä hänen käytettävissä aivokapasiteettinsakin on normaalia suurempi.


Kommentit

13.2.2012 1.25  Kauno Kyvykäs

Onko kuvassa pahan enne vai ruumiilistuma?
Pohjois-Koreassa on varmaan positiivisuuden mukanaan tuomaa viisautta rutosti, hymyilevät aina, eivät tahdo itkeäkkään riittävästi, ei vaikka rangaistuksen uhalla pakotetaan.
On siinä kenttäsihteereillä tekemistä ja paremmin ajateltuna tekemisen puutetta, eivät varmaan itse ole ehtineet hymyillä riittävästi, kun on näin helvetillisen päättömät murheet.

13.2.2012 1.35  Juhani

Ei ainakaan minkään ison pahan ruumiillistuma.

Kannattaisi varoa ettei prosentti laske ;-) No ehkä siinä on jo kuitenkin varaakin tulla 20% alaspäin.

13.2.2012 18.42  Janne

Kurikassahan veroprosentti on sen takia vain 18% koska se on haluttu mitää samana kuin kurikkalisetn mensalaisten aivokapasiteetti.

13.2.2012 18.59  Viisasmies

Unohdit että se AO kerrotaan piillä ja saadaan verorosentti.

13.2.2012 21.22  Nina

Se on muuten ÄO.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini