Pohjanmaan Valtias

Maanantai 6.2.2012 klo 0.22 - Juhani Eilola


7-9.6. Senaatintorilla järjestetään pikkuusen häjymmät pidot eli Etelä-Pohjanmaan oma maakuntajuhla. Pitojen valmistelua voi seurata projektipäällikön pitämästä häjystä blogista. Ja voithan olla itsekin sen verran häjy että osallistut vaikka näytteilleasettajaksi.


Kuntourheiluseura Häjyt

Paitsi pitojen järjestäjinä ja elokuvana, Häjyt ovat järjestyneet myös kuntourheiluseurana. Ja aktiivisena sellaisena. Kurikkalaisiakin on mukana vaikka kuinka. Seuraava Häjyjen tempaus on 3.3. Botniahallin 400 metrin radalla juostava Maraton ja puolimataron. Ei se tee kun vähän yli 105 kierrosta ;-)

Ja tottakai heilläkin on omat nettisivut: Hajyt.net

Häjyt -teema

Alunperin Härmästä lähtenyt Häjyt -teema on tullut erottamattomaksi osaksi pohjalaisuutta. Ei se mielestäni aluksi mikään ylpeilyn aihe ollut, mutta kuvasi kai jo silloin periksiantamatonta pohjalaista luonnetta. Puukot ovat jääneet Kauhavan omaisuudeksi ja väkivalta on vaihtunut Lauri Tähkän myötä muille elämän osa-alueille, vaikka vielä seuraavassa videossa puukkoa vuoleekin. 

Pohjanmaan Valtias

Varsinainen syy miksi valitsin tänään tämän aiheen on se, että haluan muistuttaa kaikkia Kurikan omista häjyistä. Duudsonit ja Rehupiikles muistetaan, mutta muistetaanko Pohjanmaan Valtias, jonka takana ovat yrittäjät Kurikan Jurvasta! Käy tutustumassa heidän sivuihinsa.


Kommentit

6.2.2012 19.13  Nina

Tähkän esitys on valtavan kaunis. Olen kuunellut sen vaikka kuinka monta kertaa. Juuri tuolta se tuntuu.

6.2.2012 23.16  Juhani (Pehmohäjyt)

No mitäs Nina sanoo tästä pehmohäjystä?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini