Monta murhenäytelmää

Tiistai 24.1.2012 klo 0.12 - Juhani Eilola


Perheiden tragediaa ja murhenäytelmää

Pienen lapsen hauta Kauhajoella. Enkelit ja linnut kertovat että häntä on vieläkin ikävä. On ollut surullista lukea miten paljon maassamme on lyhyenä aikana syntynyt mm. turhia lapsiuhreja perhetragedioiden yhteydessä.

Me kaikki haluamme ottaa osaa niiden lähimmäisten suruun jotka ovat menettäneet perheen pienimpiä mistä syystä tahansa. Nälkävuosina ja muutamia kymmeniä vuosia sitten oli vielä tavallista että perheessä kuoli lapsia esim. kulkutauteihin. Niin myös isovanhempieni perheessä.

22072011655.jpg


Taulu Lapualta Vanhan Paukun kappelista kertoo koko Lapuaa ja koko kansaa koskettaneesta tragediasta Lapauan patruunatehtaalla. Heistä suuri osa on äitejä. Lapset jäivät ilman vanhempiaan ja monet menettivät puolisonsa yllättävässä onnettomuudessa. Muistan kun katsoin hautajaisia televisiosta. Pitkät arkkurivistöt puhuttelivat jokaista katsojaa.

18072011629.jpg

Lapuan Patruunatehtaan uhrien muistoksi on tehty laulu Joki Lapuan hiljaa virtaa. Laitan sen tähän kuultavaksi niin voitte palata muistoissa taaksepäin: "Suuri on nyt tuo surujen summa, määrä loputon myös kyynelten..."

Eräs nuori romanityttö kirjoitti Facebookissa miten hänen molemmat isoisänsä ovat kaatuneet rintamalla taistellessaan Suomen vapauden puolesta. Rintamalla on nähty murhenäytelmiä rotuun katsomatta.

Suomi ei ole ainoa maa joka on ollut sodassa. Ihmiset kärsivät sodan kauhuista ja luonnon valtavasta voimasta kaikkialla maailmassa ja meidän on kannettava oma vastuumme lähimmäisistä.

Onko tämä Facebook-päivitys meidän vastauksemme:

yhteiskunta2.jpgKommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini